Hopp til innhold

Solskjær om landslagsuttak: – Er du god nok, er du gammel nok

Verken Ole Gunnar Solskjær eller Vegard Forren vil snakke Erling Braut Haaland (18) inn på landslaget, men legger heller ikke skjul på at de mener han er god nok.

UEFA Europa League 2018/2019 tredje kvalifiseringsrunde, Molde - Hibernian.

MÅLKONGER: – Vi er veldig glad for at Erling blir hos oss ut sesongen. Han blir et viktig kontringsvåpen med sin bakromstrussel mot Zenit, sier Ole Gunnar Solskjær før Europa League-kvalifiseringen mot den russiske storklubben torsdag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Troppen til UEFA Nations League-kampene mot Kypros (hjemme) og Bulgaria (borte) tas ut førstkommende tirsdag.

Solskjær trekker frem en kjent frase når han blir spurt om Erling Braut Haaland, som nylig skrev under for Red Bull Salzburg er for ung til å debutere for det norske A-landslaget:

– Er du god nok, er du gammel nok, sier Molde-treneren som selv var 23 år da han spilte sin første A-landskamp.

UEFA Europa League 2018/2019 tredje kvalifiseringsrunde, Molde - Hibernian.

MATCHVINNER: Mot Hibernian i Europa League-kvalifiseringen forrige uke viste Braut Haaland at han kan score andre steder enn i Eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Ny generasjon

Manchester United-legenden sier videre at det er nok av gode eksempler på spillere som har fått sin debut for sent, men presiserer at han på ingen som helst måte har tenkt til å blande seg inn i jobben til Lars Lagerbäck.

Laster Twitter-innhold

– Jeg tar ut laget mitt, og der pleier Erling å være med. Vi har en ny ungdomsgenerasjon nå med Sander Berge (20), Martin Ødegaard (19) og Kristoffer Ajer (20). Erling kan bli den neste. Han kommer til å spille for landslaget en eller annen gang, men når det blir får være opptil Lars eller en etterkommer av ham.

Midtstopper Vegard Forren (30), som i november 2014 spilte sin siste av hittil 33 A-landskamper, er ikke i tvil om at hans 18 år gamle lagkamerat er god nok og aktuell.

UEFA Europa League 2018/2019 tredje kvalifiseringsrunde, Molde - Hibernian.

POTENSIAL: Vegard Forren, som sier han selv har et mål om å komme tilbake på landslaget, sier lagkameraten (i bakgrunnen) kommer til å bli bedre og bedre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Nå skal ikke jeg stå her og ta ut laget, men at han er god nok er det ingen tvil om. Spillerne som scorer mål må være aktuelle, så får vi se om det er tiden for å få sjansen nå eller ikke, sier han.

Nestemann som banker på døren

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp tror ikke det vil komme voldsom kritikk dersom Erling Braut Haaland ikke blir tatt ut nå, men blir overrasket om han ikke er høyaktuell.

– Han har til de grader spilt seg inn i diskusjonen. Han er nestemann som banker på døra, sier Torp.

Han mener det er konkurransen snarere enn alderen som eventuelt vil hindre unggutten i å bli tatt ut, og tror sannsynligheten hadde vært større dersom det hadde dreid seg om privatlandskamper og ikke Nations League nå.

– Det er alltid en balansegang med hvor tidlig man bør slippe til, men med Braut Haaland er det neppe noe problem. Han er ikke bare et fysisk unikum, men også i hodet.

Carl-Erik Torp

IMPONERT: Carl-Erik Torp mener Braut Haaland bør være høyaktuell til landslagstroppen som tas ut førstkommende tirsdag.

Foto: NRK

– Spørsmålet er hvem som eventuelt skal ut. Vi må se på hvem konkurrentene er, mener Torp.

Én plass ledig?

I den siste landslagstroppen, mot Island og Panama rett før VM i juni, ble de fire spissplassene bekledd av Joshua King, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen og Ola Kamara.

Torp mener de tre førstnevnte er bankers også nå, men at Braut Haaland kan være et alternativ til den siste plassen.

Kamara scoret hat trick mot Australia i mars, og har hatt en god sesong med 9 mål på 24 kamper for LA Galaxy, men imponerte ikke i junikampene og står uten klubbmål den siste måneden.

Braut Haaland på sin side har scoret på bestilling for Molde denne sesongen, i tillegg til 6 mål på 6 U19-landskamper.

Laster Twitter-innhold

– Jeg er tilhenger av elementet med at det blir satt av en plass til formspillere, sier Torp.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal