NRK Meny
Normal

– Hadde ikke trodd dette for to dager siden

Anders Jacobsen er endelig tilbake der han føler seg hjemme - i verdentoppen.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen er endelig tilbake der han føler seg hjemme.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Nå har jeg det bra, og koser meg veldig. Jeg har akkurat vært gjennom utstyrskontrollen og offisielt fått godkjent seieren. Jeg hadde ikke trodd dette for to dager siden, sier Anders Jacobsen entusiastisk til NRK.no.

Nordmannen har akkurat vunnet nyttårshopprennet i Garmisch Partenkirchen - i bakken hvor han også vant for to år siden. Men fra den gang har skihopperen opplevd mye motgang, og det var bare så vidt han fikk bli med til Tyskland/Østerrike. I Oberstdorf, i hoppukas første renn, ble han nummer 14.

– Å komme tilbake slik etter skade betyr ekstremt mye. Nå har jeg endelig bevist for meg selv at det er mulig. Jeg har ikke vært sikker før nå, til tross for mye god treningshopping, sier han.

– Tilbake der jeg hører hjemme

Siden hopperne ankom Garmisch har Anders Jacobsen vært suveren fra dag én. Han vant kvalifiseringen enkelt og markerte seg i tillegg med det lengste treningshoppet.

– Jeg hadde ikke trodd jeg kunne kjøpe selvtillit i butikken, men det kjennes slik ut nå. Jeg er tilbake der jeg hører hjemme. Jeg både håper og føler det, sier han engasjert.

(Saken fortsetter under videoen)

Anders Jacobsen

– De andre får det ikke til

Hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, er strålende fornøyd i etterkant av nyttårshopprennet. Han tror sammenlagtleder Stefan Kraft og de to andre som ligger foran Jacobsen i hoppuka føler presset og at de ikke kan matche prestasjonen.

– De andre hopperne skjønner at dette får de ikke til. Og enda har Jacobsen mer å gå på, sier hoppsjefen entusiastisk.

– Vi har sjelden hatt en så god start på et nytt år. Med Anders sin historie, og at han gjør dette på det mest tradisjonsrike stadionet i utlandet, er helt enormt.

– Kan bli tøft for Kraft

Hovedpersonen selv tror også det kan bli tøft for Stefan Kraft å holde unna i den neste bakken, som er Innsbruck.

– Innsbruck er en fin stadion med en litt liten bakke. Det er Østerrikes tuba, så jeg tror det kan bli tøft å hete Kraft. Mye har skjedd der før, sier Jacobsen med et smil.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Podkast
Sport i dag