NRK Meny
Normal

– Hadde ikke trodd dette for to dager siden

Anders Jacobsen er endelig tilbake der han føler seg hjemme - i verdentoppen.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen er endelig tilbake der han føler seg hjemme.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Nå har jeg det bra, og koser meg veldig. Jeg har akkurat vært gjennom utstyrskontrollen og offisielt fått godkjent seieren. Jeg hadde ikke trodd dette for to dager siden, sier Anders Jacobsen entusiastisk til NRK.no.

Nordmannen har akkurat vunnet nyttårshopprennet i Garmisch Partenkirchen - i bakken hvor han også vant for to år siden. Men fra den gang har skihopperen opplevd mye motgang, og det var bare så vidt han fikk bli med til Tyskland/Østerrike. I Oberstdorf, i hoppukas første renn, ble han nummer 14.

– Å komme tilbake slik etter skade betyr ekstremt mye. Nå har jeg endelig bevist for meg selv at det er mulig. Jeg har ikke vært sikker før nå, til tross for mye god treningshopping, sier han.

– Tilbake der jeg hører hjemme

Siden hopperne ankom Garmisch har Anders Jacobsen vært suveren fra dag én. Han vant kvalifiseringen enkelt og markerte seg i tillegg med det lengste treningshoppet.

– Jeg hadde ikke trodd jeg kunne kjøpe selvtillit i butikken, men det kjennes slik ut nå. Jeg er tilbake der jeg hører hjemme. Jeg både håper og føler det, sier han engasjert.

(Saken fortsetter under videoen)

Anders Jacobsen

– De andre får det ikke til

Hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, er strålende fornøyd i etterkant av nyttårshopprennet. Han tror sammenlagtleder Stefan Kraft og de to andre som ligger foran Jacobsen i hoppuka føler presset og at de ikke kan matche prestasjonen.

– De andre hopperne skjønner at dette får de ikke til. Og enda har Jacobsen mer å gå på, sier hoppsjefen entusiastisk.

– Vi har sjelden hatt en så god start på et nytt år. Med Anders sin historie, og at han gjør dette på det mest tradisjonsrike stadionet i utlandet, er helt enormt.

– Kan bli tøft for Kraft

Hovedpersonen selv tror også det kan bli tøft for Stefan Kraft å holde unna i den neste bakken, som er Innsbruck.

– Innsbruck er en fin stadion med en litt liten bakke. Det er Østerrikes tuba, så jeg tror det kan bli tøft å hete Kraft. Mye har skjedd der før, sier Jacobsen med et smil.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting