Hopp til innhold

Tidligere landslagsløper hevder Vukicevic fortalte hvordan han kunne dope seg

Den tidligere landslagsløperen Einar Inge Aasen påstår overfor Dagbladet at trener Petar Vukicevic uoppfordret fortalte ham hvordan han kunne bruke doping.

Einar Inge Aasen

Einar Inge Aasen, har i aksjon under Bislett Games i 2005, hevder han i 2001 snakket med sin daværende trener Petar Vukicevic om bruk av doping.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Samtalen om doping skal ha funnet sted under en treningsleir i 2001, da Aasen var 19 år gammel.

– Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sier Aasen til avisen.

–Avviste tanken på doping

Aasen sier til avisen at han avviste tanken om å dope seg og at han aldri har brukt eller vurdert å bruke forbudte stoffer.

– Petar snakket om at vi burde være en lengre periode i for eksempel Kroatia eller et sted der de bare snakket serbisk, og der vi kjente de som var der, slik at vi kunne gjøre en avtale med en vaktmester eller andre slik at vi ble varslet hvis det var nordmenn der, eller hvis det kom noen fra Norge, sier Aasen ifølge Dagbladet.

– Han snakket også om tidsperioden vi måtte være der, hevder Aasen.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic sier via sin advokat at han stiller seg uforstående til de nye påstandene. Han er overrasket over det Aasen sier.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Aasen sier at han informerte sin far om samtalen fordi han reagerte sterkt på den. Faren, Inge Arthur Aasen, skal overfor Dagbladet ha bekreftet at dette er riktig.

Vukicevic stiller seg uforstående

Petar Vukicevics advokat, Vidar Strømme, sier til NRK at hans klient stiller seg uforstående til påstandene fra Aasen.

– Han sier dette er ukjent for ham, dette som skal ha vært sagt i en samtale for vel ti år siden. Han er overrasket over påstandene, sier Strømme til NRK.

– På den annen side er det mange samtaler som har funnet sted for ti år siden. At noen av dem kan være basert på misforståelser og så funnet av Dagbladet i dag er statistisk ingen usannsynlighet, sier advokaten til NRK.

Klager Dagbladet inn til PFU

Strømme mener innholdet i Dagbladets intervju med Aasen fremstår som «uklart».

– Han beskriver det han kaller «sin opplevelse». Hva som eksakt ble sagt den gangen vet vi ikke, dette er jo Aasens tolkning, sier han.

– Dette er en sak som har vært svært traumatisk de siste to ukene, og her har vi en samtale som er funnet frem av Dagbladet, som i mellomtiden er klaget inn til PFU for forhåndsdømming i saken, legger han til.

Aasen skal gi full forklaring

Antidoping Norge ble informert av Aasen onsdag, og han vil avgi en full forklaring senere.

Petar Vukicevic er under gransking av og har forklarte seg for Antidoping Norge etter de påståtte e-postene han skal ha sendt til trenerkollega og venn Srdjan Djordjevic i perioden 2001-2003. I e-postene stilles det detaljerte spørsmål om forbudte stoffer.

Friidrettstreneren har hele tiden hevdet at e-postene er forfalsket av hans ekskone. Dette har ekskona Turid Syftestad avvist.

Vukicevic er permittert fra jobben som friidrettstrener frem til Antidoping Norge har undersøkt saken ferdig.

Einar Inge Aasen brøt med Petar Vukicevic etter 2002-sesongen, og flyttet til Sverige.

Han tok NM-sølv på 400 meter innendørs i 2005, og bronse på samme distanse i 2006. Han ble også tatt ut til å representere Norge på 4 x 400 meter stafett under EM i Göteborg i 2006.

NRK har ikke lyktes å komme i kontakt med Einar Inge Aasen torsdag. Antidoping Norge opplyser til NRK at de ikke kan kommentere en pågående sak.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal