NRK Meny
Normal

– Glad det er lenge til neste gang

Henrik Ingebrigtsen sesongdebuterte med å løpe 5000 meter, og det fristet ikke til snarlig gjentakelse.

Henrik Ingebrigtsen

SESONGDEBUT: Henrik Ingebrigtsen sesongdebuterte i Palo Alto natt til søndag. Her fra EM i fjor sommer.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg sa på forhånd at om jeg ikke løp fortere enn 13.30, så kom jeg ikke til å være fornøyd, sier Henrik Ingebrigtsen på telefon til NRK etter å ha sesongdebutert på en uvanlig distanse i Payton Jordan Invitational i Palo Alto i natt norsk tid.

5000 meteren gikk unna på 13.27,10, en tid han kunne si seg greit fornøyd med.

– I den formen jeg er i nå, som ikke er noen super 1 500 metersform, men god treningsform, så følte jeg at jeg kunne like gjerne gjøre et ok løp på 5000 meter, forklarer han.

– Jeg løp 3.38 på 1 500 meter i dette stevnet i fjor, og vinnertiden i år var det samme. Det hadde nok blitt et likt løp som i fjor, og det hadde ikke gitt meg noe som helst, sier han.

Ville teste 5 000 i konkurranse

Tiden gjør også at Ingebrigtsen allerede er kvalifisert til å løpe 5 000 meter i neste års EM i Amsterdam. Han ønsket å løpe den distansen allerede i fjorårets EM, men da hadde han ikke en god nok tid å vise til. Det har han nå.

Ingebrigtsen bekrefter at det var et mål å få en tid å vise til, men at han også ønsket å teste distansen skikkelig.

– Jeg ville føle på hva det er å løpe 5000 meter i konkurranse. Det er debuten min på 5000 meter også. Jeg har aldri løpt det før, sånn skikkelig, sier han.

Glad det er lenge til neste gang

Og debuten gikk bra helt til det gjensto fire runder, forteller han. Da måtte han slippe ledergruppa, og tapte dermed en del tid mot slutten.

– Det er en spesiell distanse å løpe som jeg ikke har noe erfaring med fra tidligere. Når jeg egentlig skulle vært i mål, så er det fremdeles 3 500 meter igjen. Jeg blir sliten på en annen måte enn jeg er vant med.

– Kunne du tenke deg å løpe flere 5 000-metere framover?

– Nei, jeg er glad for at det er en stund til neste gang. Det svei bra på de siste rundene der, sier han lurt.

Henrik Ingebrigtsens neste løp blir nå i Doha, der han skal løpe Diamond League 15. mai. Der deltar han imidlertid på 3 000 meter.

Siste nytt

 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street