– Den største signeringen i overgangsvinduet

Hvis Morten Gamst Pedersen (32) signerer for Rosenborg, er det den største signeringen som blir gjort før årets Eliteseriesesong. Det mener tidligere klubblegende i Rosenborg, Rune Bratseth.

Millwall Blackburn Rovers

Morten Gamst Pedersen er nære ved å signere en kontrakt med Rosenborg.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters

Rune Bratseth

Rosenborglegende Rune Bratseth mener Gamst Pedersen holder et høyere nivå enn dagens Eliteseriespillere.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– At en så stor profil kommer tilbake til norsk fotball og Rosenborg, er nok den største overgangen vi får se i dette overgangsvinduet, sier Bratseth.

I dag avslørte Adresseavisen at Rosenborg er nær ved å signere tidligere Blackburn og Tromsø-spiller, Morten Gamst Pedersen.

Ifølge Nettavisen har spilleren allerde oppholdt seg i Trondheim i flere dager.

Pedersen har i den siste tiden spilt i den tyrkiske ligaen, men ble så sent som i går frigitt fra sin kontrakt med Karabükspor.

– Det er bra for både han og Rosenborg. Han er tilbake i landslagsdiskusjonen og da må han spille fast for en bra klubb.

Mer enn god nok for Eliteserien

Rune Bratseth vet hva han snakker om. Som tidligere utenlandsproff og nåværende fotballekspert i Viasat, mener han Gamst Pedersen er en spiller som holder høyere nivå enn mange av spillerne i Eliteserien.

– Dette er en spiller som holder landslagsnivå, fotballferdighetene er det et internasjonalt snitt over og det er det ikke så veldig mange norske spillere som har.

– Han har en fantastisk pasningsfot og stor erfaring. Han jobber hardt og er godt trent. I utgangspunktet virker denne signeringen som en god ide, sier han.

John Arne Riise

Gamst Pedersen er tilbake i landslagsvarmen, og kan gi Rosenborg økt kvalitet i laget.

Foto: AAS, ERLEND / Afp

Kan spille flere roller

Rosenborg har allerede et arsenal av offensive gode spillere. Bratseth tror likevel Pedersen vil tilføre laget noe nytt.

– Han kan bekle ulike roller, både som indreløper og som en ving. Han er en klok fotballspiller.

Den tidligere Tromsø-spilleren har i flere perioder slitt med skader. Det håper Bratseth han har lagt bak seg hvis han signerer for trønderne.

– Jeg tror ikke Rosenborg ser på Gamst som en risiko å signere. Det er to ting som kan avgjøre dette. Han må føle seg sulten for å spille godt i Norge og han må holde seg frisk.

Skryter av Hoftun

Sportsdirektør i Rosenborg, Erik Hoftun, har ikke uttalt seg i saken. Hoftun har også gitt for å vane å ikke kommentere overgangssaker i media. Det gjør han lurt i, mener Bratseth.

– Det beste for en klubb er å holde en slik signering hemmelig, så ingen andre aktører kommer på banen. Hoftun har gjort en god jobb her.

Selv med en stor signering på tur inn dørene, tror ikke Bratseth gullpresset blir noe større.

– Presset om gull blir ikke større enn det allerede er. Det er bare titler som teller i Rosenborg og sånn er det bare. Innerst inne vil vi aldri være fornøyd så lenge RBK ikke vinner gull.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Dodgers' første triumf på 32 år

  Los Angeles Dodgers slo Tampa Bay Rays 3-1 i den sjette finalekampen, og vann World Series i baseball med 4-2 i sigrar.

  Det er Dodgers' første triumf sidan 1988, etter å ha tapt finalen både i 2017 og 2018.

   Los Angeles Dodgers
  Foto: Tom Pennington / AFP
 • Real Madrid reddet uavgjort

  Real Madrid så ut til å gå mot sitt andre strake tap og få en verst tenkelig start på mesterligaens gruppespill.

  To sene scoringer av Karim Benzema og Casemiro tre minutter på overtid reddet ett poeng for spanjolene. Marcus Thuram scoret begge målene for Borussia Mönchengladbach.

  Casemiro
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Jota scoret Liverpool-mål 10 000

  Uten angrepstriooen Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah brukte Liverpool tid på å bryte ned FC Midtjylland.

  Etter en svak første omgang var det Diogo Jota som scoret kampens første mål ti minutter ut i andre omgang. Det var Liverpools mål nummer 10 000 i alle turneringer.

  Anders Dreyer hadde kjempesjanser både tidlig og sent i kampen, men fikk ikke ballen i mål. I stedet satte innbytter Salah inn kampens andre mål på straffe.

  Jota
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal