Fourcade mister suksesstreneren

Martin Fourcades suksesstrener, Siegfried Mazet, har sagt opp jobben for det franske skiskytinglandslaget. Nå kan Norge bli neste stoppested.

Fourcade team

GULLJUBEL: Frankrikes støtteapparat feirer gull til Martin Fourcade i Holmenkollen. Siegfried Mazet øverst til venstre.

Foto: Ruud, Vidar / NTB Scanpix

37-åringen har vært skytetrener for det franske skiskytinglandslaget i åtte år og har fått en stor del av æren for Martin Fourcades suksess, sammen med hovedtrener Stéphane Bouthiaux. Nå har han bestemt seg for å gi seg.

– Jeg har avsluttet samarbeidet med det franske laget i dag. Jeg har snakket med flere forbund dette vinteren, blant annet det norske, og vurderer nå hva jeg skal gjøre videre, sier Siegfried Mazet til NRK.

Den franske storavisen L'Equipe, skrev at Mazet allerede har takket ja til et tilbud fra det norske landslaget, for å hjelpe de norske herrene på vei mot OL i 2018. Fourcade har retvitret meldingen til avisen.

Laster Twitter-innhold
Morten Aa Djupvik på Holmenkollen Park Hotel

MOTSIER: Idrettssjef Morten Aa Djupvik.

Foto: Rune Fossum / NRK

Men både Mazet selv, og idrettssjef for det norske landslaget, Morten Aa Djupvik, sier til NRK at ikke noe er avklart ennå.

– Jeg hadde en uformell prat med ham i vinter. For vår del er det uaktuelt å gjøre noe i forhold til ansettelser før vi har avklart hvordan trenerne våre tenker om fremtiden. At han har fått tilbud fra Norge, stemmer ikke, skriver Djupvik i en tekstmelding.

Det kan virke som det franske landslaget er misfornøyd med Mazets avgang.

– Det er selvsagt dårlig nytt for oss og vi er lei oss for avgjørelsen hans. Det gjorde meg sint, og Martin også, for jeg trodde vi hadde en «gentlemen's agreement» frem til OL i 2018. Men det er prisen for suksess. Vi må akseptere det og gjøre situasjonen til noe bedre, sier landslagets tekniske direktør Fabien Saguez til L'Equipe.

Siste nytt

 • Nakkeoperasjon for Lunde Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen har gjennomgått en vellykket operasjon i nakken, bekrefter skøyteforbundet i en pressemelding.

  – Nærmere undersøkelse av nakken til Lunde Pedersen påviste en liten glidning mellom to nakkevirvler som kirurgene valgte å operere på søndag 16. mai for å stabilisere. Dette sikrer en stabil nakke og forkorter tiden han trenger å bruke nakkekrage vesentlig, heter det i pressemeldingen.

  Lunde Pedersen er nå utskrevet fra intensivbehandling og er overført til vanlig sengepost.

  – Med så omfattende skader vil det ta tid før Sverre er tilbake i normal gjenge, og vil trenge en lengre periode med opptrening og ro. Han blir værende på sykehuset inntil videre, skriver skøyteforbundet.

  Landslagsløperen pådro seg skadene da han veltet ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag. Han mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i et hull i veien.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Hodgson slutter i Palace

  Crystal Palace-manager Roy Hodgson (73) forlater klubben når kontrakten hans er over denne sesongen, sier trenerveteranen.

  Han har hatt ansvaret for Palace siden september 2017. Hans siste kamp blir mot Liverpool søndag.

  Managerveteranen har hatt 22 trener- og managerjobber i karrieren. Hodgson ledet Viking i 2004-05. Han fikk også jobben som engelsk landslagssjef etter hvert, men det endte med ydmykelsen mot Island i 2016-EM.

  Han har også trent blant andre FC København, Fulham, Liverpool og Inter i en karriere som startet i svenske Halmstad i 1976.

  – Etter 45 år som trener har jeg bestemt meg for å trappe ned det tøffe livet i Premier League, sier Hodgson.

  «Etter nesten fire år i barndomsklubben sin, gir han seg etter sesongen. Takk for alt, Roy» skriver klubben på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Christiansen fikk det tøft i EM

  Henrik Christiansen fikk en tung kvalifisering på 1500 meter fri under svømme-EM langbane tirsdag. Med tiden 15.08,28 ble han bare nummer fire i sitt heat.

  Det norske håpet ledet heatet fram til 450 meter, men fikk det tungt mot slutten.

  Ukrainske Mihailo Romantsjuk var best i kvalifiseringen med 14.52,07. Christiansen hadde den sjette beste tiden.

  Han var et godt stykke unna sin egen norske og nordiske rekord på 14.45,35 som han satte under VM i Sør-Korea for snart to år siden.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Tobias Schwarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal