NRK Meny
Normal

Fourcade mister suksesstreneren

Martin Fourcades suksesstrener, Siegfried Mazet, har sagt opp jobben for det franske skiskytinglandslaget. Nå kan Norge bli neste stoppested.

Fourcade team

GULLJUBEL: Frankrikes støtteapparat feirer gull til Martin Fourcade i Holmenkollen. Siegfried Mazet øverst til venstre.

Foto: Ruud, Vidar / NTB Scanpix

37-åringen har vært skytetrener for det franske skiskytinglandslaget i åtte år og har fått en stor del av æren for Martin Fourcades suksess, sammen med hovedtrener Stéphane Bouthiaux. Nå har han bestemt seg for å gi seg.

– Jeg har avsluttet samarbeidet med det franske laget i dag. Jeg har snakket med flere forbund dette vinteren, blant annet det norske, og vurderer nå hva jeg skal gjøre videre, sier Siegfried Mazet til NRK.

Den franske storavisen L'Equipe, skrev at Mazet allerede har takket ja til et tilbud fra det norske landslaget, for å hjelpe de norske herrene på vei mot OL i 2018. Fourcade har retvitret meldingen til avisen.

Laster Twitter-innhold
Morten Aa Djupvik på Holmenkollen Park Hotel

MOTSIER: Idrettssjef Morten Aa Djupvik.

Foto: Rune Fossum / NRK

Men både Mazet selv, og idrettssjef for det norske landslaget, Morten Aa Djupvik, sier til NRK at ikke noe er avklart ennå.

– Jeg hadde en uformell prat med ham i vinter. For vår del er det uaktuelt å gjøre noe i forhold til ansettelser før vi har avklart hvordan trenerne våre tenker om fremtiden. At han har fått tilbud fra Norge, stemmer ikke, skriver Djupvik i en tekstmelding.

Det kan virke som det franske landslaget er misfornøyd med Mazets avgang.

– Det er selvsagt dårlig nytt for oss og vi er lei oss for avgjørelsen hans. Det gjorde meg sint, og Martin også, for jeg trodde vi hadde en «gentlemen's agreement» frem til OL i 2018. Men det er prisen for suksess. Vi må akseptere det og gjøre situasjonen til noe bedre, sier landslagets tekniske direktør Fabien Saguez til L'Equipe.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal