NRK Meny

– Forventer en skitten presidentkamp i FIFA

AARHUS/OSLO (NRK): Jerome Champagne, en av favorittene til presidentvervet i FIFA sier til NRK at han frykter at ting ikke vil gå rent for seg de neste månedene.

Jerome Champagne

KANDIDAT: Jerome Champagne er en av åtte presidentkandidater i FIFA.

Foto: Francois Mori / Ap

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Mandag løp fristen for å melde seg som presidentkadidat i FIFA ut, og åtte kandidater kjemper nå om å bli ny FIFA-president.

Valget gjøres 26. februar, og det betyr at det gjenstår fire måneder med intens valgkamp fram mot det.

Mandag var det Play The Game-seminar i Danmark, der stilte to av presidentkandidatene opp. Der var Jerome Champagne tilstede, mannen som i VG blir omtalt som en av de sterkeste kandidatene av idrettspolitisk ekspert Andreas Selliaas.

Skittkastingen har startet

En annen kandidat, David Nakhid var også der. Han er en av kandidatene Selliaas avfeier fullstendig i artikkelen.

NRK møtte Jerome Champagne før han gikk på talerstolen i Aarhus, og franskmannen var smilende og blid på begynnelsen av det han tror blir fire tøffe måneder.

– Jeg vet at det kommer til å bli en skitten valgkamp, sier han.

– I morges var det noen i hjemlandet mitt Frankrike som ringte til en journalist og sa stygge ting om meg, så jeg kan fortelle deg at det har startet. Jeg tar slikt som et kompliment, for jeg vet at det betyr at man er, om ikke favoritt, så i alle fall en trussel, sier Champagne.

Trakk seg forrige gang

Franskmannen har lang erfaring fra FIFA og sier han forstår eventuell skepsis til hans kandidatur. Samtidig hevder han at den lange FIFA-fortiden hans bør sees på som en fordel snarere enn en bakdel.

– Jeg ble sparket fra FIFA i januar 2010 av Blatter, Bin Hammam og andre som nå er suspenderte. De likte ikke det jeg gjorde og sa, sier han.

– For meg er det ikke et handicap at jeg har vært i FIFA, det er en fordel. Hvis jeg blir valgt vet jeg akkurat hva som må gjøres, sier han.

Champagne ønsket å stille som presidentkandidat også til valget i mai, da Sepp Blatter ble valgt til president for en ny periode, kun for å trekke seg få dager etter. Da valgte han å stå over, siden han forsto at han ikke kunne utfordre sveitseren.

– Situasjonen har forandret seg drastisk siden den gang. Nå er vi åtte kandidater, så det vil bli et spennede valg. Nå har vi fire måneder å drive kampanje på. Det kommer til å bli interessant, sa 57-åringen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal