NRK Meny

Johnsrud Sundby:– Har følt meg som en bøtte med møkk

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Martin Johnsrud Sundby så lenge ut til å kunne vinne femmila i Holmenkollen, men måtte til slutt ta til takke med andreplass. Uten at det gjorde noe med humøret.

Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby var en sliten mann etter femmila i Holmenkollen. 28-åringen mente andreplassen var en stor opptur, etter at han følte seg som en 'bøtte med møkk' tidligere i uka.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

– Jeg hadde fryktelig lyst på seieren, og jeg trodde jeg skulle ha krefter til å vinne. Men plutselig kom krampene, og da var det nesten umulig å stå på beina på slutten, sier Martin Johnsrud Sundby (28) til NRK.no.

Til tross for krampene, og at Johnsrud Sundby kjempet om seieren mot fire andre løpere på slutten, samlet han nok krefter til kun å bli slått av Alexandre Legkov.

Derfor var Johnsrud Sundby langt fra skuffet over at drømmen om seier brast i den siste motbakken.

– Det er selvforskyldt at jeg ikke er først inn i bakken. Jeg hadde ikke krefter til å vinne i dag, erkjenner Sundby.

– Bøtte med møkk

28-åringen, som måtte reise hjem fra VM i Val di Fiemme med sykdom, mener dessuten at en andreplass er langt bedre enn hva han hadde forventet.

– Hele den uka her har jeg følt meg som en bøtte med møkk. Så det var en stor opptur å komme hit og kunne kjempe om pallen, sa Johnsrud Sundby.

SKI-CROSS-COUNTRY-WCUP-MEN

Martin Johnsrud Sundby slo tre av fire løpere i avslutningen av femmila i Holmenkollen, men klarte ikke å tukte vinneren Alexandr Legkov.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

Neste år håper han å kunne kjempe om seieren, og det helst i et enkeltstartrenn.

– Hadde vært fantastisk

Sundby

Slik drømmer Martin Johnsrud Sundby om å kunne gjøre etter femmila i Holmenkollen neste år: Strekke armene i været for seier.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Hva skal til for at du vinner neste år?

– Forhåpentligvis at det er enkeltstart. Jeg tror det er det som skal til for at jeg skal vinne, sier Johnsrud Sundby, som har to pallplasser på rad på kollenfemmila.

Han mener nemlig at han er på sitt beste om han kan gå alene i et jevnt høyt tempo, og ikke i rykk og napp som i dag.

– Muskulaturen svinner henn når vi veksler tempo så ofte som i dag. Det lønner seg nok å gå jenvt, men det er ikke folk interessert i, mener 28-åringen.

Derfor er han innstilt på å gjøre jobben på egenhånd neste år.

– Det hadde vært fantastisk gøy å gå en tradisjonell femmil med enkeltstart i 2014. Om det blir tilfellet, må jeg sette meg mål om å vinne, avslutter dagens andremann.

Siste nytt

  • Gull og sølv i junior-VM i skyting

    Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad sikret norsk gull i lagkonkurransen på 50 meter liggende under junior-VM i pistol- og rifleskyting.

    Trioen vant klart foran USA og Kina. Med totalt 1859,7 poeng ble samtidig juniorrekorden knust med 4,2 poeng.

    På herresiden ble det norsk lagsølv for Henrik Larsen, Jo-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal