– Folk vet ikke hva Sjur har trøblet med

HOLMENKOLLEN (NRK): Etter femmilsseieren i Kollen venter en grundig utredning av Sjur Røthes vonde rygg.

Røthe og Sundby

IMPONERT: Martin Johnsrud Sundby kom på pallen i Kollen-femmila for fjerde år på ra. Å bli slått av Sjur Røthe føltes ikke som et nederlag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det har vært en vond vinter for Sjur Røthe. Ryggen har kranglet. Under VM i Falun mistet han en onkel som sto ham svært nær.

Ikke rart lagkameratene jublet som om de selv skulle ha vunnet da 26-åringen fra Voss endelig fikk sin første verdenscupseier – på selveste Kollen-femmila.

– Jeg tror ikke folk helt vet hva Sjur har trøblet med de siste månedene. At han klarer å reise seg og stå øverst på pallen her, det er ganske stort, sier Martin Johnsrud Sundby.

– Sånn som han har trøblet, er det imponerende at han kommer tilbake og tar sin første verdenscupseier her i Kollen og på ei femmil. Det er det verdenscuprennet du helst ønsker å vinne, så det er imponerende, sier Petter Northug.

Chris Jespersen er den som står Røthe aller nærmest av landslagsløperne.

Til utredning

Jespersen gikk ikke selv lørdagens femmil, men jublet hemningsløst for kompisen. Han felte også noen tårer.

– Jeg og Chris har et veldig spesielt forhold. Vi har trent masse i lag i alle år, på landslaget og på Team ManPower før det. Det betyr mye for meg at Chris setter det høyt, sier Røthe med blanke øyne.

Sjur Røthe

ENDELIG ØVERST: I en alder av 26 år kunne Sjur Røthe juble for sin første verdenscupseier.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Tremila i VM måtte vossingen bryte på grunn av den vonde ryggen. Han kom tilbake og gikk en god 15-kilometer, der han ble nummer ni.

Etter femmilstriumfen skal ryggen sjekkes grundig

– Jeg skal til utredning i løpet av neste uke, så får vi se. Jeg er litt usikker. Jeg går ikke mer klassisk i år, men skøyting ser ut til å gå greit, sier Røthe til NRK.

Håper å slippe operasjon

– Hva er problemet?

– Problemet er at man ikke vet hva man skal gjøre med det.

– Frykter du operasjon?

– Det håper jeg å slippe, sier Røthe.

Og gjentar:

– Det håper jeg å slippe.

Siste nytt

 • Ukraina vant U20-VM

  Sør Korea tok en tidlig ledelse i finalen, men det var ukrainerne som kunne juble til slutt. Vladislav Suprijaga utlignet først til 1-1, før han deretter sendte Ukraina opp i ledelsen. Like før slutt punkterte Georgi Tsjtajsjvilij kampen.

  Ukraina vant U20-VM
  Foto: Janek Skarzynski / AFP
 • Canada slo New Zealand

  Jessie Fleming og Nichelle Prince scoret målene for Canada da de slo New Zealand 2-0. Canada står nå med seks poeng etter to kamper, like mange som Nederland, som de møter i den siste kampen i gruppespillet.

  Canada feirer 2-0-scoringen over New Zealand
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Ble Nederlands mestscorende

  Vivianne Miedemas to mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun var hennes 59. og 60. landslagsmål. Hun passerte dermed Manon Melis og er nå Nederlands mestscorende landslagsspiller gjennom tidene. Seieren betyr at Nederland er videre i VM.

  Vivianne Miedema feirer etter å ha scoret sitt andre mål i Nederlands 3-1-seier over Kamerun
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal