Hopp til innhold

– Folk vet ikke hva Sjur har trøblet med

HOLMENKOLLEN (NRK): Etter femmilsseieren i Kollen venter en grundig utredning av Sjur Røthes vonde rygg.

Røthe og Sundby

IMPONERT: Martin Johnsrud Sundby kom på pallen i Kollen-femmila for fjerde år på ra. Å bli slått av Sjur Røthe føltes ikke som et nederlag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det har vært en vond vinter for Sjur Røthe. Ryggen har kranglet. Under VM i Falun mistet han en onkel som sto ham svært nær.

Ikke rart lagkameratene jublet som om de selv skulle ha vunnet da 26-åringen fra Voss endelig fikk sin første verdenscupseier – på selveste Kollen-femmila.

– Jeg tror ikke folk helt vet hva Sjur har trøblet med de siste månedene. At han klarer å reise seg og stå øverst på pallen her, det er ganske stort, sier Martin Johnsrud Sundby.

– Sånn som han har trøblet, er det imponerende at han kommer tilbake og tar sin første verdenscupseier her i Kollen og på ei femmil. Det er det verdenscuprennet du helst ønsker å vinne, så det er imponerende, sier Petter Northug.

Chris Jespersen er den som står Røthe aller nærmest av landslagsløperne.

Til utredning

Jespersen gikk ikke selv lørdagens femmil, men jublet hemningsløst for kompisen. Han felte også noen tårer.

– Jeg og Chris har et veldig spesielt forhold. Vi har trent masse i lag i alle år, på landslaget og på Team ManPower før det. Det betyr mye for meg at Chris setter det høyt, sier Røthe med blanke øyne.

Sjur Røthe

ENDELIG ØVERST: I en alder av 26 år kunne Sjur Røthe juble for sin første verdenscupseier.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Tremila i VM måtte vossingen bryte på grunn av den vonde ryggen. Han kom tilbake og gikk en god 15-kilometer, der han ble nummer ni.

Etter femmilstriumfen skal ryggen sjekkes grundig

– Jeg skal til utredning i løpet av neste uke, så får vi se. Jeg er litt usikker. Jeg går ikke mer klassisk i år, men skøyting ser ut til å gå greit, sier Røthe til NRK.

Håper å slippe operasjon

– Hva er problemet?

– Problemet er at man ikke vet hva man skal gjøre med det.

– Frykter du operasjon?

– Det håper jeg å slippe, sier Røthe.

Og gjentar:

– Det håper jeg å slippe.

Siste nytt

 • Nossum vil ha ny landslagsjobb

  Landslagstrener Eirik Myhr Nossum har søkt på den nyopprettede stillingen som fagsjef for langrenn i Norges Skiforbund.

  Det opplyser Nossum selv til NTB, men legger til:

  – Jeg trives utrolig godt der jeg er, og forholder meg til det.

  Jobben som fagsjef ble utlyst for to uker siden. Det er deler av arbeidsoppgavene til langrennssjef Espen Bjervig som nå plasseres i en egen stilling.

  – Det blir en veldig viktig stilling for meg uavhengig om jeg fortsetter der jeg er eller ikke. Det blir den nærmeste sjefen min, sier Nossum.

  Søknadsfristen på stillingen gikk ut mandag.

  Eirik Myhr Nossum
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Uefa undersøker mulig rasisme mot finsk spiller

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har åpnet sak på mistanke om at Finland-profilen Glen Kamara ble utsatt for rasisme i 2-0-seieren over Montenegro.

  Det kommer fram i en kort uttalelse fra Finlands fotballforbund.

  To røde kort og fem advarsler ble gitt til det montenegrinske hjemmelaget i løpet av mandagens nasjonsligakamp i Podgorica. Underveis i det ampre oppgjøret utvekslet Kamara noen ord med flere av Montenegros spillere før han ble ført unna av lagkamerater og deler av det finske støtteapparatet, melder Yle.

  Finlands Glen Kamara
  Foto: SAVO PRELEVIC / AFP
 • Tromsø-forsvarer ute resten av sesongen

  Niklas Vesterlund (23) har i år vært en viktig brikke for Tromsø i Eliteserien. Et tretthetsbrudd gjør at de resterende kampene ryker.

  Nordlys opplyser at Vesterlund er ferdig for sesongen. Dansken har startet samtlige 23 kamper for Tromsø og scoret to mål.

  – Jeg gikk av rett etter pause mot Viking søndag for en drøy uke siden fordi jeg merket at det ble for mye. Jeg hadde hatt litt vondt i ryggen i en uke før det, men at det var så ille, det trodde jeg ikke, sier Vesterlund til iTromsø.

  Eliteserien i fotball 2022: Tromsø - Kristiansund
  Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste