– Folk vet ikke hva Sjur har trøblet med

HOLMENKOLLEN (NRK): Etter femmilsseieren i Kollen venter en grundig utredning av Sjur Røthes vonde rygg.

Røthe og Sundby

IMPONERT: Martin Johnsrud Sundby kom på pallen i Kollen-femmila for fjerde år på ra. Å bli slått av Sjur Røthe føltes ikke som et nederlag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det har vært en vond vinter for Sjur Røthe. Ryggen har kranglet. Under VM i Falun mistet han en onkel som sto ham svært nær.

Ikke rart lagkameratene jublet som om de selv skulle ha vunnet da 26-åringen fra Voss endelig fikk sin første verdenscupseier – på selveste Kollen-femmila.

– Jeg tror ikke folk helt vet hva Sjur har trøblet med de siste månedene. At han klarer å reise seg og stå øverst på pallen her, det er ganske stort, sier Martin Johnsrud Sundby.

– Sånn som han har trøblet, er det imponerende at han kommer tilbake og tar sin første verdenscupseier her i Kollen og på ei femmil. Det er det verdenscuprennet du helst ønsker å vinne, så det er imponerende, sier Petter Northug.

Chris Jespersen er den som står Røthe aller nærmest av landslagsløperne.

Til utredning

Jespersen gikk ikke selv lørdagens femmil, men jublet hemningsløst for kompisen. Han felte også noen tårer.

– Jeg og Chris har et veldig spesielt forhold. Vi har trent masse i lag i alle år, på landslaget og på Team ManPower før det. Det betyr mye for meg at Chris setter det høyt, sier Røthe med blanke øyne.

Sjur Røthe

ENDELIG ØVERST: I en alder av 26 år kunne Sjur Røthe juble for sin første verdenscupseier.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Tremila i VM måtte vossingen bryte på grunn av den vonde ryggen. Han kom tilbake og gikk en god 15-kilometer, der han ble nummer ni.

Etter femmilstriumfen skal ryggen sjekkes grundig

– Jeg skal til utredning i løpet av neste uke, så får vi se. Jeg er litt usikker. Jeg går ikke mer klassisk i år, men skøyting ser ut til å gå greit, sier Røthe til NRK.

Håper å slippe operasjon

– Hva er problemet?

– Problemet er at man ikke vet hva man skal gjøre med det.

– Frykter du operasjon?

– Det håper jeg å slippe, sier Røthe.

Og gjentar:

– Det håper jeg å slippe.

Siste nytt

 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal