NRK Meny
Normal

– Folk ønsker heller Blatter enn Platini

Onsdag lanserte Michel Platini sitt kandidatur til å bli FIFA-president. Reaksjonene lar selvsagt ikke vente på seg.

Sepp Blatter Michel Platini

PRESIDENTER: Michel Platini(t.v.) har vært president i det europeiske fotballforbundet (UEFA) siden 2007. Nå kan han ta over som FIFA-president etter Sepp Blatter (t.h.).

Foto: MICHAEL BUHOLZER / Afp

– Internasjonalt fryktet folk Platini. De som var for at Blatter skulle fortsette var ofte det på grunn av at de fryktet at Platini skulle komme inn isteden, det sier ganske mye at folk ønsker Blatter istedenfor Platini, sier redaktør i Josimar, Frode da Costa-Lia.

Han legger til at han selv ikke støtter akkurat det synspunktet, men han er svært kritisk til at Platini nå kan bli den neste FIFA-presidenten.

– Platini er ikke mannen til å rydde opp

Mange har fått med seg de voldsomme korrupsjonsanklagene mot FIFA og den sittende presidenten, Sepp Blatter. Da Costa-Lia mener at Platini ikke er noe bedre enn hva Blatter er.

Frode da Costa-Lia

KRITISK: Frode da Costa-Lia er svært kritisk til Platini.

Foto: Bjørnar Hjellen / NRK

– Jeg er veldig kritisk til hans rolle i en av fotballhistoriens mest skandaløse VM-tildelinger, nemlig Qatar, hvor han har latt seg bruke politisk av den franske regjeringen til å trumfe gjennom et Qatar-VM.

Nettopp VM i Qatar har fått sterk kritikk av en rekke internasjonale fotballforbund. Både tildelingen av VM til Qatar og Russland skal ha vært korrupte tildelinger. Platini stemte for VM i Qatar.

– Platini er ikke mannen til å rydde opp i en korrupt organisasjon. Han har latt seg korrumpere selv. Det han viste i den tildelingen er ikke en FIFA-president verdig, mener da Costa-Lia.

Platini får støtte

Da Costa-Lia mener at det er helt åpent om presidentvervet. Han legger blant annet vekt på at de afrikanske og asiatiske forbundene ofte er kritiske til et europeisk kandidatur.

Sportsblogger Andreas Selliaas er ikke helt enig. Han mener Platini er en sterk kandidat.

– Ettersom jeg har skjønt har fire av de seks fotballkontinentene sagt at de vil støtte han. Da er han en sterk kandidat. Og hvis han er en sterk kandidat har han også mulighet til å gjøre store endringer, sier Selliaas.

Men vil han gjøre de endringene?

– Det er veldig vanskelig å lese hva Platini ønsker. Tilsynelatende vil han ha endring. Samtidig har han vært i FIFA-styret i mange år, uten å få til så mye der. Det er spennende å se hva som skjer hvis han blir valgt som president, sier Selliaas.

I Europa ser det ut til at Platini får støtte. Styreformannen i det engelske fotballforbundet (FA), Greg Dyke går ut og støtter Michel Platini.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Djokovic overlegen i Wimbledon

  Novak Djokovic vant Wimbledon etter å ha smadret Kevin Anderson 3–0 i finalen.

  Sørafrikaneren var helt sjanseløs, og Djokovic tok sin første Grand Slam-seier siden 2016. Han vant med sifrene 6-2, 6-2, 7–6 (7–3)

  Novak Djokovic
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal