Beskyldes for å renske unna prostituerte før London-OL

En ny rapport viser at London-politiet slår til mot prostitusjon ti ganger så ofte i «OL-strøk» som i resten av byen. Det får flere støtteorganisasjoner til å se rødt.

OL-ringene på Themsen

Ifølge flere kilder forsøker London-politiet å sluse prostituerte unna de viktigste OL-områdene i London. Bildet er fra OL-ringene på Themsen.

Foto: Alastair Grant / Ap

– Noen av disse kvinnene har solgt sex siden de var 13, er alvorlige narkotikamisbrukere, har dårlig utdanning, ustabile boforhold og ingen skikkelig jobb. For å hjelpe dem må man nøste opp i disse forholdene, ikke bare dytte dem bort til områder hvor de er enda mer sårbare, sier Miriam Merkova til The Telegraph.

Benekter sammenheng med OL

Hun jobber i Toynbee Hall, en støtteorganisasjon for blant annet prostituerte, og er en av mange som er kritiske til det som ser ut til å være en storstilt bortrydding av Londons prostituerte.

Politiet nekter for at arrestasjonene har noen sammenheng med sommerens OL, men en rapport fra byrådet viser at de har stengt langt flere bordeller i typiske OL-områder enn i resten av London de siste månedene.

Aggressiv linje

I bydelen Tower Hamlets, for eksempel, har politiet foretatt 48 arrestasjoner på under tre måneder. Det er mer enn de gjorde i løpet av hele fjoråret. I tillegg skal arresterte prostituerte ha fått streng beskjed om å holde seg unna visse områder før de ble sluppet fri.

– Vi vet at det er en konsentrasjon av politiaktivitet i OL-strøkene. Spesielt har denne aggressive linja blitt brukt til å stenge bordeller i Newham, sier byrådsmedlem Andrew Boff, som har laget rapporten.

– Jeg er bekymret for at politiets fremgangsmåter kan hindre kvinner fra å stå fram, sier Boff til BBC.

– Hysteri

OL i Beijing i 2008 har blitt beryktet for alle tiltakene som ble innført for å tilfredsstille turister. Blant annet ble det stengt flere fabrikker for å hindre forurensning under mesterskapet.

Georgina Perry i støtteorganisasjonen Open Doors sammenligner behandlingen av prostituerte i London med det som skjedde i Beijing. Hun ser ikke poenget med å fjerne prostituerte.

– Det er knyttet en slags hysteri til store idrettsarrangementer, hvor folk tror at det kommer til å bli en massiv økning i sexarbeidere. Det er feil, sier hun.

Både politiet og de lokale myndighetene i de nevnte områdene benekter på det sterkeste at den økte innsatsen skyldes de olympiske lekene.

– Vi gjør ikke arbeidet på grunn av lekene. Lokale operasjoner har blitt utført på grunn av bekymringer fra nabolagene selv, sier en talsmann for politiet til The Telegraph.

Politiet hevder også at økningen i arrestasjoner og stengte bordeller kan forklares av at de har innført en nye arbeidsmetoder hvor lokalbefolkningen spiller en større rolle enn tidligere.

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal