– Feminin utenpå, beintøff inni

Malene Trosten Andersen kjørte inn til karriérens første medalje bare timer etter å ha brutt håndleddet. 18-åringen sier ingenting kan stoppe henne før hun har nådd målet om å bli verdens beste scootercrosskjører.

Video Min idrett: Malene Trosten Andersen

Se Malene Trosten Andersens sølvløp under NM! (FOTO: NRK/Frank Martin Ingilæ)

Malene Trosten Andersen er blitt én av landets beste scootercrosskjørere, bare tre år etter hun bestemte seg for å satse på idretten. Det til tross for at karriéren fikk en vond start.

Hun veltet nemlig stygt og brakk håndleddet i sin første konkurranse noensinne.

Nektet å gå til lege

Måten hun reagerte på sier kanskje noe om mentaliteten som har gjort henne til toppidrettsutøver på så kort tid.

Den da femten år gamle jenta ignorerte smertene, og ikke en gang faren skjønte hvor vondt hun hadde.

Grunnen? Malene var redd for å ikke få kjøre det andre forsøket senere på dagen og gå glipp av sin første pallplassering.

– Det var dødsvondt, men jeg bet det i meg. Jeg hadde ikke fått lov å kjøre videre hvis pappa visste hvor ille det var, forklarer hun.

Det bekrefter pappa Terje Andersen.

– Jeg visste hun hadde falt, og spurte om ikke vi burde gå til lege. Malene var helt klar på at det ikke var nødvendig. Det eneste hun ville var å kjøre det andre heatet. Så vi forsto ikke at det var et brudd, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

malenepappa

Pappa Terje Andersen er Malenes viktigste støttespiller. Han kjører datteren til alle konkurranser i bobilen han har kjøpt for å gjøre de mange reisene enklere.

Klarte pallplass

Datteren fikk det som hun ville. Hun kjørte resten av konkurransen, og tross smertene klarte hun å ta tredjeplass i konkurransen.

Dagen etter var hånden så vond og hoven at en tur til legen ble helt nødvendig. Der ble bruddet konstantert.

– Ståpåviljen hennes er noe mange biter seg merke i når de møter Malene. Hun er feminin utenpå, men beintøff inni, konstanterer pappa Andersen.

Det kan vel stemme, det, medgir Malene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

malene

Da det første NM for kvinner ble arrangert i vinter ble en influensasyk Malene Trosten Andersen nummer to.

Nesten fryktløs, men litt mørkredd

maleneliten

Som barn drev Malene med mange forskjellige idretter. Ski var én av dem, men hun måtte lokkes ut på tur med lovnad om å få kjøre firhjuling senere på dagen. (FOTO: Privat)

I en krevende idrett som scootercross kommer det godt med å være tøff. 18-åringen forteller at hun elsker farten og spenningen hun får fra sporten.

– Jeg føler ingen frykt når jeg kjører, så sånn sett er jeg nok ganske tøff. Men jeg må innrømme at jeg er litt mørkredd, så jeg har noen sånne sider også, sier hun og smiler.

Målet for neste år er å bli Norges beste. Deretter er det én ting som gjelder - å bli den beste i verden.

– Jeg tok et valg for tre år siden og har ikke tenkt å gi meg før det skjer, sier hun.

Formkurven peker i riktig retning. På tre år har hun rukket å bli nummer to i NM, tatt en annenplass sammenlagt i Norgescupen, samt bli nummer fem i nordisk mesterskap i konkurranse mot svenske jenter som satser på fulltid.

– Jeg har vært innom de fleste idretter, men det var alltid scooter jeg hadde lyst å drive med. Jeg syntes jentene som kjørte var så kule og tøffe, og håper noen kan tenke det samme om meg. Vi trenger flere jenter, fastslår Trosten Andersen.

Siste nytt

 • - Semifinalistar blir kasta ut

  – UEFA vil truleg kaste Real Madrid, Manchester City og Chelsea ut av semifinalene i årets meisterliga, seier Danmarks fotballpresident Jesper Møller til Danmarks Radio.

  Møller er også medlem av styret i UEFA, som har ekstraordinært styremøte fredag.

  – Klubbane må ut, og det forventar eg vil skje fredag. Så får vi avgjere korleis vi skal avslutte meisterligaen denne sesongen, seier Møller.

  Semifinalene skal spelast 27./28. april og 4/5. mai. PSG skal etter planen møte Manchester City, og Chelsea møter Real Madrid.

  Olympiastadion, Roma
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Endeleg EM-avgjerd fredag

  UEFA vil vente til fredag med å avgjere om München, Bilbao og Dublin skal vere blant vertsbyane under fotball-EM i sommar.

  EM skal etter planen arrangerast i 12 byar frå 11. juni til 11. juli. Ni av byane meiner dei kan etterkome kravet om minst 25 prosent fulle tribuner.

  Berre dei tre byane har på grunn av korona-restriksjonane ikkje lova publikum, og risikerer derfor å miste kampane dei er sett opp med.

  Olympiastadion, Roma
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Nytt meisterligaformat med 36 lag

  UEFA vedtok i dag formatet på meisterligaen i fotball frå 2024.

  Vedtaket kom berre eit halvt døgn etter at 12 av dei største fotballklubbane til kontinentet annonserte planane sine for ein felles utbrytarliga.

  Dette er hovudtrekka i det nye Champions League-formatet:

  * Turneringa blir utvida til 36 lag som møtest i ei stor gruppe. Det er med andre ord ikkje snakk om grupper med fire lag lenger.

  * Alle lag skal spele ti kampar i gruppespelet (fem heime og fem borte).

  * Dei åtte beste laga etter gruppespelet kvalifiserer seg direkte for åttedelsfinale.

  * Laga som endar på plass 9 til 24, møtest i åtte omspelskampar, der vinnarane går til åttedelsfinale. Taparane rykkjer ned i Europaligaen.

  * Dei 12 laga som endar sist i det 36 lag store gruppespelet, er eliminerte.

  * Det vil bli spelt kampar tysdag, onsdag og torsdag i enkelte rundar.

  Dei to klubbane som speler seg fram til finale,n vil ha spelt 17 kampar i turneringa, mot 13 i dag.

  Soccer Champions League Draw
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal