NRK Meny
Normal

– Får tårer i øynene av å tenke på det

HEMSEDAL (NRK): Therese Johaug er overlykkelig på Marit Bjørgen sine vegne.

Johaug

GODE VENNINNER: Marit Bjørgen og Therese Johaug er gode venner og lagkamerater.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Therese Johaug og Marit Bjørgen har knivet hardt om tittelen som skidronning de siste sesongene.

Den tronen blir lettere å innha kommende vinter, siden Marit Bjørgen tirsdag fortalte at hun er gravid og ikke kommer til å konkurrere den kommende vinteren.

– Først og fremst er jeg så utrolig glad på Marit sine vegne. Jeg kjente det da hun fortalte det til laget på søndag og også når hun fortalte det her i dag at jeg får tårer i øynene av å tenke på det, sier Johaug til NRK i etterkant av at nyheten ble sluppet.

Johaug vil bli «reservetante»

Johaug og Bjørgen trener mye sammen, og Johaug beskriver de to som utrolig gode venninner i tillegg til konkurrenter.

– Jeg bare gleder meg til ungen kommer ut, og jeg skal være reservetante, smiler Johaug.

Hun tror Bjørgen kommer til å bli tøff og hanskes med i skisporet også etter at hun blir mamma.

– Det kommer nok til å gå veldig bra. Marit får nok en skikkelig «mamma-effekt» i Lahti-VM. Det er mange som har lyktes utrolig godt etter at de har fått unger og vært i god form, sier hun.

Kan få en «boost»

Landslagstrener Egil Kristiansen var også glad for nyheten, selv om han ikke får gleden av å få med seg skidronningen på laget den neste sesongen.

– Jeg synes det var veldig hyggelig, og noe hun har ønsket. Hun ville ha en liten prat, og det er ikke hver dag Marit vil det, så jeg skjønte at det var noe, sier Kristiansen.

Han forteller at Bjørgen etter eget ønske kommer til å delta på samlinger utover sommeren og høsten, så lenge hun får utbytte av det.

– Hun har tanker om å være tilbake til VM-sesongen i Lahti. Går ting slik det skal, så tror jeg absolutt at hun er kapabel til å klare det. Det ligger så mye trening der fra før, så jeg tror rett og slett dette kan bli en boost for henne, sier Kristiansen.

Marit Bjørgen er gravid. Reporter: Anders Skjerdingstad

Se hva Marit Bjørgen selv sa om baby-nyheten.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal