Kjetil André Aamodt var full av lovord etter Nina Løseths førsteomgang i storslalåm.

Nina Løseth gjennomførte et godt løp i 1. omgang.

SE VIDEO: Strålende førsteomgang av Nina Løseth.

Nina Løseth kjørte en meget god førsteomgang under VM-storslalåmen i Beaver Creek.

– Dette er noe av det beste jeg har sett av Nina i storslalåm, sier NRKs alpinekspert, Kjetil André Aamodt.

Løseth er 1.40 sekunder bak Anna Fenninger fra Østerrike som var overlegen. Men det er veldig jevnt blant løperne bak Fenninger, og det ligger an til å bli en spennende andreomgang. Løseth ligger på en foreløpig sjetteplass.

Overrasket

Nina Løseth var overrasket over at tiden hennes var så god.

– Jeg følte jeg fikk en god rytme på det, men det var absolutt ikke perfekt. Så jeg ble overrasket da jeg kom i mål og så tida mi, sier Løseth til NRK.

Hun kjørte en lett og fin førsteomgang, uten noen feil.

– Jeg er fornøyd. Men ikke noe mer enn det. Jeg klarte å gi oppimot det jeg er god for. Men jeg har mer å gi, sier 25-åringen.

Hun innrømmer at hun var veldig nervøs før hun skulle i aksjon.

– Jeg var fryktelig nervøs!

Saken fortsetter under videobildet:

Foreløpig ledelse på Anna Fenninger, Østerrike

RÅ: Anna Fenninger var hele 9 tideler foran nest beste i førsteomgang.

Imponert

Nina Løseth har slitt med skader, men har denne sesongen klart å ta steget opp på pallen.

– Hun har kjørt en glimrende sesong i slalåm. Det at hun nå klarer å få det ut i storslalåm er fryktelig imponerende, sier Aamodt.

Nina Løseth føler hun har mer å gå på før finaleomgangen.

– Jeg skal gi det jeg har og så gjelder det å finne plasser å ta inn mer tid på.

Aamodt er enig.

– Hun har mer å gå på hele veien. Jeg har absolutt tro på at Nina kan klare pallen, sier han.

Skuffet Mowinckel

Ragnhild Mowinckel kjørte en svak førsteomgang, og havnet et stykke bak teten. Hun ligger på en foreløpig 23. plass, 2.54 sekunder bak.

– Det er skikkelig kjipt. Jeg greier ikke å slappe av og greier ikke å få fart. Det var skikkelig dritt, sier en tydelig skuffet Mowinckel til NRK.

– Det var denne øvelsen som betyr mest for meg, det gjør vondt akkurat nå.

Se andreomgangen fra klokken 22.15 på NRK1 og NRK.no.