Hopp til innhold

– Fantastisk å vinne på nasjonaldagen

Warren Barguil vant den 13. Tour de France-etappen, på selveste Bastilledagen.

Sjekk innspurten på dagens TDF-etappe

Den 101 kilometer lange etappen fra Saint-Girons til Foix var kaotisk fra første stund, og det tok ikke lang tid før feltet var spredt over hele Pyreneene.

De største sammenlagtfavorittene ble tidlig isolert, og kanoner som Nairo Quintana og Alberto Contador klarte å rykke fra på dagens andre stigning. Sammen med Warren Barguil og Mikel Landa ble det en hard kamp om seieren, og det var franske Barguil som hadde mest å gi i spurten.

Barguil

TAKKET HØYERE MAKTER: Barguil takket høyere makter etter at han tok sin første etappeseier i Tour de France, i den prikkete klatretrøya.

Foto: Peter Dejong / AP

– Han vinner på Bastilledagen! Det ble endelig fransk på den franske nasjonaldagen, og han fikk revansj for tapet mot Uran, sa NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg under NRK Sports radiosending.

På den 9. etappen var også Warren Barguil med i innspurten, men han ble da slått med noen få centimeter av Rigoberto Urán. På den franske nasjonaldagen var det endelig 25-åringens tur til å juble. Det var hans første etappeseier i Tour de France.

– Skuffelsene fra tidligere er glemt. I dag er jeg bare veldig fornøyd. Å vinne på nasjonaldagen er helt fantastisk, sa en smilende franskmann etter seieren.

Martin: «Oppdrag utført»

I favorittgruppa drøye to minutter bak firerbanden i front prøvde Chris Froome å rykke fra resten av sammenlagtfavorittene opp til Mur de Peguere, men briten fikk ikke det forspranget han håpet på. I utforkjøringen ble det også kjørt knallhardt av blant andre Dan Martin, Romain Bardet og Rigoberto Urán.

– De kjører jo helt på limit nedover her, sa kommentator Ole Kristian Stoltenberg da rytterne tråkket til nedover.

Både Dan Martin og Simon Yates klarte å få noen meter, og kom i mål åtte sekunder foran Fabio Aru, Chris Froome og resten av sammenlagtfavorittene.

– Det er «oppdrag utført» for min del. Målet var å ta sekunder, og det klarte jeg. Jeg følte meg mye bedre i dag enn i går, sa Dan Martin til TV 2 etter etappen.

Chris Froome

TILBAKE I HVITT: Chris Froome var glad for å slippe å bære den gule trøya.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

Chris Froome kjørte inn på en 8. plass, og beholdt dermed sin 2. plass i sammendraget.

– Det var hardt å kjøre for seieren i dag, men det var faktisk godt å slippe ansvaret som følger med den gule trøya, sa briten etter målgang.

Kaotisk start – Fuglsang måtte bryte

Det var en kaotisk start på etappen på den franske nasjonaldagen. Det var flere som prøvde å komme i brudd, blant annet den franske veteranen Thomas Voeckler.

jakob fuglsang med brudd i armen

GA SEG: Danske Jakob Fuglsang måtte bryte under fredagens etappe.

Foto: Philippe Lopez / AFP

Det ble dog aldri etablert noe skikkelig brudd. Allerede opp den første bakken sprakk feltet voldsomt opp, og det ble kjapt en konkurranse mellom sammenlagtfavorittene.

Jakob Fuglsang har slitt i flere dager med to brudd i armen, og dansken slet med å følge hovedfeltet allerede før den første bakken. Halvveis ut i etappen kom beskjeden om at 32-åringen hadde brutt årets Tour de France. Også franske Arthur Vichot måtte stå av rittet på fredagens etappe.

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen kom i mål 15 minutter bak dagens franske helt Warren Barguil.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal