– Fantastisk å vinne på nasjonaldagen

Warren Barguil vant den 13. Tour de France-etappen, på selveste Bastilledagen.

Sjekk innspurten på dagens TDF-etappe

Den 101 kilometer lange etappen fra Saint-Girons til Foix var kaotisk fra første stund, og det tok ikke lang tid før feltet var spredt over hele Pyreneene.

De største sammenlagtfavorittene ble tidlig isolert, og kanoner som Nairo Quintana og Alberto Contador klarte å rykke fra på dagens andre stigning. Sammen med Warren Barguil og Mikel Landa ble det en hard kamp om seieren, og det var franske Barguil som hadde mest å gi i spurten.

Barguil

TAKKET HØYERE MAKTER: Barguil takket høyere makter etter at han tok sin første etappeseier i Tour de France, i den prikkete klatretrøya.

Foto: Peter Dejong / AP

– Han vinner på Bastilledagen! Det ble endelig fransk på den franske nasjonaldagen, og han fikk revansj for tapet mot Uran, sa NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg under NRK Sports radiosending.

På den 9. etappen var også Warren Barguil med i innspurten, men han ble da slått med noen få centimeter av Rigoberto Urán. På den franske nasjonaldagen var det endelig 25-åringens tur til å juble. Det var hans første etappeseier i Tour de France.

– Skuffelsene fra tidligere er glemt. I dag er jeg bare veldig fornøyd. Å vinne på nasjonaldagen er helt fantastisk, sa en smilende franskmann etter seieren.

Martin: «Oppdrag utført»

I favorittgruppa drøye to minutter bak firerbanden i front prøvde Chris Froome å rykke fra resten av sammenlagtfavorittene opp til Mur de Peguere, men briten fikk ikke det forspranget han håpet på. I utforkjøringen ble det også kjørt knallhardt av blant andre Dan Martin, Romain Bardet og Rigoberto Urán.

– De kjører jo helt på limit nedover her, sa kommentator Ole Kristian Stoltenberg da rytterne tråkket til nedover.

Både Dan Martin og Simon Yates klarte å få noen meter, og kom i mål åtte sekunder foran Fabio Aru, Chris Froome og resten av sammenlagtfavorittene.

– Det er «oppdrag utført» for min del. Målet var å ta sekunder, og det klarte jeg. Jeg følte meg mye bedre i dag enn i går, sa Dan Martin til TV 2 etter etappen.

Chris Froome

TILBAKE I HVITT: Chris Froome var glad for å slippe å bære den gule trøya.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

Chris Froome kjørte inn på en 8. plass, og beholdt dermed sin 2. plass i sammendraget.

– Det var hardt å kjøre for seieren i dag, men det var faktisk godt å slippe ansvaret som følger med den gule trøya, sa briten etter målgang.

Kaotisk start – Fuglsang måtte bryte

Det var en kaotisk start på etappen på den franske nasjonaldagen. Det var flere som prøvde å komme i brudd, blant annet den franske veteranen Thomas Voeckler.

jakob fuglsang med brudd i armen

GA SEG: Danske Jakob Fuglsang måtte bryte under fredagens etappe.

Foto: Philippe Lopez / AFP

Det ble dog aldri etablert noe skikkelig brudd. Allerede opp den første bakken sprakk feltet voldsomt opp, og det ble kjapt en konkurranse mellom sammenlagtfavorittene.

Jakob Fuglsang har slitt i flere dager med to brudd i armen, og dansken slet med å følge hovedfeltet allerede før den første bakken. Halvveis ut i etappen kom beskjeden om at 32-åringen hadde brutt årets Tour de France. Også franske Arthur Vichot måtte stå av rittet på fredagens etappe.

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen kom i mål 15 minutter bak dagens franske helt Warren Barguil.

Siste nytt

 • Svensson og Midtsjø vant duell

  AZ Alkmaar-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø vant den norske duellen mot Martin Ødegaards Vitesse i kvartfinalen i den nederlandske cupen onsdag. Svensson var nest sist på hjemmelagets 1-0-scoring, mens Midtsjø var tredje sist. AZ vant 2-0.

  Landslaget fotball
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RBK betaler fire millioner for Åsen

  Etter det NRK erfarer måtte Rosenborg ut med fire millioner kroner for å hente Gjermund Åsen fra Tromsø. Ranheim, som var klubben Tromsø i sin tid hentet Åsen fra, har i henhold til en videresalgsavtale krav på én million kroner av overgangssummen.

  Laster Twitter-innhold
 • Bolt legger fotballskoene på hyllen

  Usain Bolt har fra før av lagt løpeskoene på hyllen. Nå gir han også opp drømmen om en karriere på fotballbanen. – Det var moro så lenge det varte, sier verdensrekordholderen på 100 m og 200 m til Reuters. I fjor sommer trente han med Strømsgodset.

  Usain Bolt i Strømsgodset
  Foto: Christian Hellumsand/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal