NRK Meny
Normal

– Et mål jeg kommer til å huske i årevis

Mata, Falcao og Rooney serverte en scoring fra øverste hylle mot Newcastle.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-NEWCASTLE

Falcao og Wayne Rooney jubler etter at sistnevnte har scoret kampens første mål.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er et mål jeg kommer til å huske i årevis, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter kampen mellom Manchester United og Newcastle.

Målet han snakket om var Manchester Uniteds første mål mot Newcastle.

Wayne Rooney fikk ballen på egen halvdel og avanserte tjue meter før han fant Juan Mata ute på den venstre kanten. Han avanserte ytterligere og trakk seg inn i midten.

Med en herlig ball inn bak forsvaret til Newcastle fant han Falcao på løp. Colombianeren sklitaklet ballen kontant inn i feltet, og der kom Wayne Rooney alene på løp.

Han fikk paradejobben med å spasere ballen inn i mål. Fantastisk spill og et mål utover det normale.

Rooney kampens store spiller

– Jeg vil at han skal være offensiv midtbanespiller nå. Han scoret to og fikk en assist, hva mer kan jeg be om?

De ordene tilhører Manchester Uniteds manager Louis van Gaal, etter at han hadde sett kapteinen sin levere en stor prestasjon mot Newcastle.

Rooney scoret nemlig ett mål til før lagene gikk inn til pause. Dermed var stillingen Rooney 2, Newcastle 0 ved halvspilt kamp.

– Dominerte i nitti minutter

Etter å ha hvilt litt serverte Rooney en herlig pasning til Robin van Persie, som headet inn Uniteds tredje.

– Vi dominerte i nitti minutter i dag. Jeg er fornøyd med forestillingen, vi gjør framskritt hver eneste kamp, sa Manchester United-manager Louis van Gaal, ifølge Uniteds egen Twitter-konto.

Papiss Cisse satte inn en straffe for Newcastle og pyntet på sluttresultatet med noen få minutter igjen å spille. Phil Jones hektet Jack Colback etter at han hadde spilt fra seg ballen, og det så noe strengt dømt ut. Ikke at noen så ut til å bry seg nevneverdig. Poengene ble uansett igjen i Manchester.

Siste nytt

 • Norge slår Spania i fotball-EM

  Det norske J19-landslaget i fotball åpnet EM med 2–0-seier over Spania. Andrea Norheim ble tomålsscorer i første omgang. Og selv om spanjolene hadde ballen mye av kampen, forsvarte de norske jentene seg godt. Neste kamp for J19-laget er mot Frankrike.

  Laster Twitter-innhold
 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering