Herrem i tårer: – Jeg er så stolt

BUDAPEST/OSLO (NRK.no): Camilla Herrem (28) lar seg røre over den norske krigerinnstillingen, som endte med et imponerende EM-gull.

Camilla Herrem er stolt og rørt etter Norges prestasjon i EM-finalen mot Spania søndag i Budapest. Reporter: Hans Henrik Løken.

– Jeg er rørt. Jeg er så stolt over hele laget, sier Herrem til NRK.no.

– Vi jobber så hardt hver eneste kamp. Vi spiller ikke optimalt, men vi kriger og fighter hele veien, fortsetter hun.

Norge vartet opp med en imponerende snuoperasjon også da det gjaldt som mest. Thrilleravslutningen endte med gulljubel og norske gledestårer.

– Vi hadde troen på det. Og vi viste alle at vi kjemper som et lag. Derfor står vi her i dag, sier Herrem.

– Henger på toppen

Nora Mørk (23) toppet et imponerende EM med sju mål og åtte målgivende pasninger i finalen. Da gullet hang rundt halsen, ble 23-åringen kåret til mesterskapets beste høyreback.

– Dette henger på toppen. Det er et av de største øyeblikkene, sier Mørk til NRK.no.

– Jeg er lettet. Det var en skikkelig slitekamp, og vi måtte jobbe hardt for det. Derfor betyr det så mye, fortsetter 23-åringen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson roser spillerne og teamet gjennom året etter søndagens seier i håndball-EM. Reporter: Hans Henrik Løken.

Mister stemmen

Og Mørks vei til gullet har vært lang: Etter EM-suksessen i 2010 fulgte et tre års fravær fra landslaget med hele seks kneoperasjoner.

Comebacket i VM i Serbia i fjor endte med en skuffende exit i kvartfinalen.

Søndag kunne hun juble over gull.

– Jeg kommer ikke til å ha igjen stemme. Det blir tegnespråk i morgen, smiler Mørk med hes stemme.

– Det er stort. Det er en ekstrem prestasjon av spillerne. Vi har vært gjennom lange dager i vår, sommer og høst. Det er et stort lagarbeid, sier trener Thorir Hergeirsson.

En storfornøyd og hes Nora Mørk er klar for feiring etter søndagens sier i håndball-EM. Reporter: Hans Henrik Løken.

Siste nytt

 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund stilte uten kneskadde Erling Braut Haaland da Emre Can ordnet 1-0-seieren over Hertha Berlin, som hadde Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen. Dortmund halte i land den fjerde seieren på de fem siste kampene.

  1sIp-qXBZm8
  Foto: Lars Baron / AP
 • Haaland ikke med i troppen

  Erling Braut Haaland har slitt med en liten skade, og var ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møtte Hertha Berlin lørdag kveld. Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet begge for Hertha, som til slutt tapte 1-0 etter scoring av Emre Can.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute for Haaland. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet. Han haltet av banen etter 72 minutter.

  Ifølge Kicker ble det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn og deltok heller ikke på de tre første treningene denne uken. Han har fått behandling for sitt vonde kne, men ble altså ikke klar til helgens kamp heller.

  94gO41faTw8
  Foto: POOL
 • Stav-Guttormsen skadet

  Stavhopperen Sondre Guttormsen har fått en liten hamstringskade og må trekke seg fra torsdagens Impossible Games på Bislett.

  – Jeg lover at jeg skal komme sterkere tilbake senere, sier Guttormsen i en kommentar gjennom Norges Friidrettsforbund.

  VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal