– Er ikke den Emil Iversen jeg håper å være

OBERSTDORF (NRK): Samtidig som bestekompisene pakker bagen og reiser til Tour de Ski, pakker Emil Iversen bagen og reiser hjem.

Emil Iversen og Tor Arne Hetland

SKUFFET HJEM: Tour de Ski ble ikke som Emil Iversen hadde håpet, men landslagstrener Tor Arne Hetland (t.h.) tror Iversen er raskt tilbake i løypa.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tirsdag mistet Norge en pallkandidat i Tour de Ski da Finn-Hågen Krogh ga opp og brøt. Onsdag led en annen pallkandidat samme skjebne.

I motsetning til Krogh tirsdag, fullførte Emil Iversen etappen etter å ha bestemt seg midtveis i onsdagens jakstart. Men Tour de Ski er over.

– Jeg trener ikke når jeg ikke føler meg pigg, og da kan jeg ikke gå flere skirenn heller. Jeg måtte bare ta ei kjedelig avgjørelse litt halvveis i løpet, sier Iversen i NRK.

Han innledet touren med en bra sprintprolog i Val Müstair, og trodde da han hadde kommet seg til hektene etter en sykdomsperiode før jul.

Emil Iversen lumpet omkring under 15-kilometeren i Tour de Ski. Han hadde ikke mye å gi og det kan hende det ble hans siste etappe av touren.

Må skuffe kompisene

Men Iversen har ikke funnet den samme flyten som han hadde tidlig i desember.

– Jeg er ikke den Emil Iversen jeg håper å være når jeg går skirenn, konstaterer han.

Ekstra kjedelig er det fordi han skulle få besøk til de tre siste etappene i Tour de Ski.

– Bestekompisene mine kommer til Italia og skal se skirennene mine der. Det er det som er det verste. Vi får se om jeg må betale billettene dere eller hvordan det blir, men jeg blir ikke å se på startstreken der i hvert fall, sier Iversen.

På vei ut av stadion i Oberstdorf sier han følgende om veien videre:

– Jeg har lagt en liten plan i hodet, men den har jeg ikke delt med andre enn meg selv. Nå må jeg ta noen dager fridager og få litt orden på kroppen og komme på plussida.

Med bremsene på

– Er du frisk?

– Frisk og frisk. Hadde jeg stått på din side av gjerdet hadde det ikke vært noe stress, men jeg står på denne siden, og da må kroppen spille 150 prosent på lag. Jeg føler jeg går med bremsen på, da kan jeg ikke tøye strikken lenger, konstaterer han.

Landslagstrener Tor-Arne Hetland støtter beslutningen om å dra hjem, og tror Iversen snart er tilbake i sirkuset.

– Nå skal vi sende Iversen hjem til mor i Meråker. Så får vi håpe hun lager litt pizza og steller med ha, og så er han klar igjen til verdenscupen i Toblach helga etter Tour de Ski eller i verste fall til Ulricehamn, sier Hetland til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • LSK kvinner knuste Fart

  Serieleder LSK Kvinner vant 4-0 mot Fart.

  Scoringer av Guro Reiten, Synne Skinnes Hansen, Meryll Abrahamsen og Elise Thorsnes sørget for at den store gullfavoritten har 13 poeng etter fem kamper i Toppserien.

  Reiten har nå åtte mål på fem kamper.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Vålerenga med første poengtap

  Etter en perfekt start på sesongen glapp seieren for Vålerenga da Avaldsnes utlignet sju minutter før slutt mandag.

  Mål av Ajara Nchout og Synne Sofie Christiansen sendte VIF i ledelsen 2-1, men på tampen utlignet Dejana Stefanovic til 2-2.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kirkevold matchvinner for Hobro

  Pål Alexander Kirkevold fortsetter sin fine målform i sluttspillet i dansk fotball. 2. påskedag scoret han igjen da Hobro slo Vendsyssel 3-2.

  Yaw-Ihle Amankwah spilte også hele kampen, mens Julian Kristoffersen fikk drøyt ti minutter som innbytter.

  Fotball menn, dansk eliteserie. Superliga. AC Horsens - Hobro IK .
  Foto: Frank Cilius / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal