– Er ikke den Emil Iversen jeg håper å være

OBERSTDORF (NRK): Samtidig som bestekompisene pakker bagen og reiser til Tour de Ski, pakker Emil Iversen bagen og reiser hjem.

Emil Iversen og Tor Arne Hetland

SKUFFET HJEM: Tour de Ski ble ikke som Emil Iversen hadde håpet, men landslagstrener Tor Arne Hetland (t.h.) tror Iversen er raskt tilbake i løypa.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tirsdag mistet Norge en pallkandidat i Tour de Ski da Finn-Hågen Krogh ga opp og brøt. Onsdag led en annen pallkandidat samme skjebne.

I motsetning til Krogh tirsdag, fullførte Emil Iversen etappen etter å ha bestemt seg midtveis i onsdagens jakstart. Men Tour de Ski er over.

– Jeg trener ikke når jeg ikke føler meg pigg, og da kan jeg ikke gå flere skirenn heller. Jeg måtte bare ta ei kjedelig avgjørelse litt halvveis i løpet, sier Iversen i NRK.

Han innledet touren med en bra sprintprolog i Val Müstair, og trodde da han hadde kommet seg til hektene etter en sykdomsperiode før jul.

Emil Iversen lumpet omkring under 15-kilometeren i Tour de Ski. Han hadde ikke mye å gi og det kan hende det ble hans siste etappe av touren.

Må skuffe kompisene

Men Iversen har ikke funnet den samme flyten som han hadde tidlig i desember.

– Jeg er ikke den Emil Iversen jeg håper å være når jeg går skirenn, konstaterer han.

Ekstra kjedelig er det fordi han skulle få besøk til de tre siste etappene i Tour de Ski.

– Bestekompisene mine kommer til Italia og skal se skirennene mine der. Det er det som er det verste. Vi får se om jeg må betale billettene dere eller hvordan det blir, men jeg blir ikke å se på startstreken der i hvert fall, sier Iversen.

På vei ut av stadion i Oberstdorf sier han følgende om veien videre:

– Jeg har lagt en liten plan i hodet, men den har jeg ikke delt med andre enn meg selv. Nå må jeg ta noen dager fridager og få litt orden på kroppen og komme på plussida.

Med bremsene på

– Er du frisk?

– Frisk og frisk. Hadde jeg stått på din side av gjerdet hadde det ikke vært noe stress, men jeg står på denne siden, og da må kroppen spille 150 prosent på lag. Jeg føler jeg går med bremsen på, da kan jeg ikke tøye strikken lenger, konstaterer han.

Landslagstrener Tor-Arne Hetland støtter beslutningen om å dra hjem, og tror Iversen snart er tilbake i sirkuset.

– Nå skal vi sende Iversen hjem til mor i Meråker. Så får vi håpe hun lager litt pizza og steller med ha, og så er han klar igjen til verdenscupen i Toblach helga etter Tour de Ski eller i verste fall til Ulricehamn, sier Hetland til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bakengas første mål for Ranheim

  Mushaga Bakenga trengte bare drøye 30 minutter for Ranheim før han satte inn sin første scoring for klubben. Eliteserieoppgjøret mot Viking endte 2-2 søndag.

  Ola Solbakken scoret Ranheims andre mål. Kristian Thorstvedt scoret to mål for Viking.

  Bakenga
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Nye Børven-scoringer for Odd

  Torgeir Børvens dobbelttreff skapte trøbbel for Moldes gullplaner i Eliteserien fotball. Odd klarte 2-2 borte søndag.

  Børven har 15 mål på 19 kamper denne sesongen.

  Leke James og Eirik Hestad scoret målene for Molde som nå leder serien med ett poeng.

  Børven
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Lehne Olsen fikset nye LSK-poeng

  LSKs Thomas Lehne Olsen scoret to ganger på bortebane mot Haugesund forrige sesong. Søndag scoret han igjen og bidro sterkt til 2-0-seier for kanarifuglene.

  Det var spissens syvende ligamål i sesongen.

  Mats Haakenstad scoret Lillestrøms andre mål.

  Eliteserien fotball 2019: FK Haugesund - Lillestrøm
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal