Hopp til innhold

– Er det én som skal tas ut på meritter, er det Bjørndalen

RUHPOLDING: De OL-klare lagkameratene støtter Ole Einar Bjørndalen før skjebnerennet.

Bjørndalen

FÅR STØTTE: Ole Einar Bjørndalen får støtte fra lagkameratene sine.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er veldig spesielt. Ingen hadde sett for seg dette før sesongen. Jeg tror han ser alvoret i det, og jeg tror vi får se en innbitt Bjørndalen på tjuekilometeren, sier lagkamerat Johannes Thingnes Bø.

Onsdagens normaldistanse i Rupholding er etter all sannsynlighet Bjørndalens siste mulighet til å vise tegn til form som gjør at han er aktuell for en plass i den norske troppen.

– Vi vet hvilken rutine han har, og er det én fyr du skal ta ut på meritter, er det Bjørndalen. Når kampen om plassene er hard, betyr det at vi har et kruttsterkt lag, og det er positivt for Norge, legger han til.

– Vi gjør alt for å backe ham opp

Tarjei Bø er enig i at situasjonen på mange måter er spesiell.

– Dette er en ny opplevelse for ham, oss og for skiskytterforbundet. Vi gjør alt for å backe ham opp og gir ham noen klapp på skuldra. Vi spør ikke for mye, men er interessert og sørger for at han har troen på seg selv. Han vet bedre enn alle andre om hva som skal til, sier Tarjei Bø.

En 18.-plass er Bjørndalens beste plassering i verdenscupen denne sesongen.

Lars Helge Birkeland, Henrik L’Abée-Lund, og Erlend Bjøntegaard har alle levert bedre enkeltresultater. I tillegg kan Vetle Sjåstad Christiansen melde seg på i kampen om en plass i troppen med et godt resultat onsdag.

Tirsdag kom beskjeden om at 43-åringen heller ikke få gå fredagens stafett i Tyskland.

– Det er andre som har gått fortere og vist resultater, begrunnet landslagstrener Egil Kristiansen det med.

Bjørndalen: – Gleder meg til å gå

Til tross for det enorme presset, gleder Bjørndalen seg til å vise seg frem i onsdagens renn.

– Jeg gleder meg til å gå, sier han og legger til at han skjønner oppmerksomheten rundt uttaket som avgjøres denne uken.

– Det er positivt at folk er interessert og bryr seg. Jeg har vært med i mange år, og da er det naturlig at mange er spente på å se om jeg fortsatt klarer å være i form.

svendsen

TI ÅR SAMMEN:Emil Hegle Svendsen har snart ti år bak seg på landslaget med Bjørndalen. Han beskriver situasjonen som kjiip.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hegle Svendsen er sammen med Bø OL-klare som følge av at de begge har pallplasser denne sesongen, og viser gryende form en snau måned før lekene.

– Jeg kan ikke fokusere for mye på det, men selvfølgelig registrerer vi det som skjer på laget, sier Svendsen og utdyper:

– Det er hele historien hans. Han er tidenes skiskytter, og ønsker å krone karrieren med et siste OL og få med seg noen medaljer. Som skiskytter og lagkompis gjennom alle mine år på landslaget, synes jeg det er kjipt, avslutter Svendsen som har troen på at kollegaen kan levere når det gjelder i Rupholding.

Se rennet direkte på NRK 1 fra klokken 14.20.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal