– England trenger ikke Rooney

Superspissene Harry Kane (22) og Jamie Vardy (29) overbeviste mot Tyskland. Det kan være dårlig nytt for Englands største profil, Wayne Rooney (30).

FBL-EURO-2016-DRAW-ENG-IRL-NIR-WAL

DUO: Wayne Rooney gratulerer Harry Kane med sin første landslagsscoring mot Sveits i september i fjor.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Mens Norge har et angrepsproblem, har England tilsynelatende det stikk motsatte. Manager Roy Hodgson har mange formspisser å velge i før EM i Frankrike.

Germany England Soccer

MÅLFARLIG: Leicester-spiss Jamie Vardy scoret på vakkert vis mot Tyskland.

Foto: Michael Sohn / Ap

Da de snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i går, markerte både Harry Kane og Jamie Vardy seg med scoringer. Sistnevnte kom inn for Danny Welbeck. Daniel Sturridge ble sittende på benken, og hjemme satt Wayne Rooney - skadet.

Flere engelske medier, blant annet BBC og Daily Mail, har skrevet at Rooney bør få problemer med å spille seg inn på laget - som blir hyllet etter privatlandskampen.

– Velg de som er best

Det er NRKs fotballskribent, Thore Haugstad, enig i.

– Jeg synes egentlig ikke England trenger Rooney. Kane og Vardy scorer flest i ligaen, og er i form. Det er det logisk og åpenbart å velge de som spiller best for øyeblikket, mener han.

Sky Sports eksperter tror alle at Rooney er sikret en plass på laget, hvis han er frisk. Det fordi Manchester United-angriperen, med sine 109 kamper og 51 landslagsmål, har rutine og er lagets kaptein. Også Haugstad mener Rooney er garantert EM-tur.

Thore Haugstad

NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

– Det skjer ikke at han ikke tas ut i troppen. Hodgson er velidg glad i ham og man skal ikke se bort i fra at han brukes fra start, selv om andre spillere er i bedre form, sier Haugstad.

– Kane bør være klart førstevalg, han er en allrounder, men Hodgson blir nok en av de siste som innser at andre spillere bør brukes i stedet for Rooney, legger han til.

Flere muligheter

England har også Dele Alli, Adam Lallana, Raheem Sterling og Ross Barkley i fremre rekker. I tillegg til nevnte Sturridge.

– Det er stilt spørsmål om Vardy kan gjøre det samme på internasjonalt nivå som i klubben. Selv om han gjorde det i går, er det vanskelig å si etter et innhopp. Sturridge er ikke like stabil, men han styrker argumentet for at Rooney bør få det tøft, sier Haugstad.

– Har Hodgson og England et luksusproblem?

– Jeg vil ikke helt si det, men det laget man så i går - med fire Tottenham-spillere og mange unge spillere med fart i beina og friskt mot, var bra, og det går hånd i hånd med spillere som Kane og Vardy. Men det var en privatlandskamp, så det er vanskelig å lese så mye ut av det.

Siste nytt

 • VIF forlenger med Deila

  Ronny Deila signerte i ettermiddag en ny kontrakt med Vålerenga, som gjør ham til trener de neste tre sesongene. Det skriver VG. Klubben mener at 44-åringen er rett mann til å ta Vålerenga videre, til tross for tidenes dårligste høstsesong.

  Ronny Deila og Vålerenga er inne i en dårlig periode
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Norendal fikk skulderen ut av ledd

  Silje Norendal slo skulderen ut av ledd under dagens kvalifisering i big air-kvalifiseringen i verdenscupen i Beijing. 26-åringen ble nummer ti i kvalifiseringen i den fremtidige OL-bakken og tok seg ikke videre til finalen. (VG)

  silje norendal
  Foto: Austin Colbert / AP
 • Avviser «El Clásico»-utsettelse

  Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er tydelig på at neste ukes stormøte mellom Barcelona og Real Madrid ikke vil bli utsatt igjen. Han mener det er alles ansvar å se til at det ikke blir bråk og oppfordrer til ro. «El Clásico»-oppgjøret skulle etter planen ha vært spilt i slutten av oktober, men uroligheter i Catalonia tvang Det spanske fotballforbundet (RFEF) til å utsette kampen. Ny dato er onsdag 18. desember.

  Spain Catalonia
  Foto: Joan Mateu / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal