NRK Meny
Normal

– England trenger ikke Rooney

Superspissene Harry Kane (22) og Jamie Vardy (29) overbeviste mot Tyskland. Det kan være dårlig nytt for Englands største profil, Wayne Rooney (30).

FBL-EURO-2016-DRAW-ENG-IRL-NIR-WAL

DUO: Wayne Rooney gratulerer Harry Kane med sin første landslagsscoring mot Sveits i september i fjor.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Mens Norge har et angrepsproblem, har England tilsynelatende det stikk motsatte. Manager Roy Hodgson har mange formspisser å velge i før EM i Frankrike.

Germany England Soccer

MÅLFARLIG: Leicester-spiss Jamie Vardy scoret på vakkert vis mot Tyskland.

Foto: Michael Sohn / Ap

Da de snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i går, markerte både Harry Kane og Jamie Vardy seg med scoringer. Sistnevnte kom inn for Danny Welbeck. Daniel Sturridge ble sittende på benken, og hjemme satt Wayne Rooney - skadet.

Flere engelske medier, blant annet BBC og Daily Mail, har skrevet at Rooney bør få problemer med å spille seg inn på laget - som blir hyllet etter privatlandskampen.

– Velg de som er best

Det er NRKs fotballskribent, Thore Haugstad, enig i.

– Jeg synes egentlig ikke England trenger Rooney. Kane og Vardy scorer flest i ligaen, og er i form. Det er det logisk og åpenbart å velge de som spiller best for øyeblikket, mener han.

Sky Sports eksperter tror alle at Rooney er sikret en plass på laget, hvis han er frisk. Det fordi Manchester United-angriperen, med sine 109 kamper og 51 landslagsmål, har rutine og er lagets kaptein. Også Haugstad mener Rooney er garantert EM-tur.

Thore Haugstad

NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

– Det skjer ikke at han ikke tas ut i troppen. Hodgson er velidg glad i ham og man skal ikke se bort i fra at han brukes fra start, selv om andre spillere er i bedre form, sier Haugstad.

– Kane bør være klart førstevalg, han er en allrounder, men Hodgson blir nok en av de siste som innser at andre spillere bør brukes i stedet for Rooney, legger han til.

Flere muligheter

England har også Dele Alli, Adam Lallana, Raheem Sterling og Ross Barkley i fremre rekker. I tillegg til nevnte Sturridge.

– Det er stilt spørsmål om Vardy kan gjøre det samme på internasjonalt nivå som i klubben. Selv om han gjorde det i går, er det vanskelig å si etter et innhopp. Sturridge er ikke like stabil, men han styrker argumentet for at Rooney bør få det tøft, sier Haugstad.

– Har Hodgson og England et luksusproblem?

– Jeg vil ikke helt si det, men det laget man så i går - med fire Tottenham-spillere og mange unge spillere med fart i beina og friskt mot, var bra, og det går hånd i hånd med spillere som Kane og Vardy. Men det var en privatlandskamp, så det er vanskelig å lese så mye ut av det.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal