NRK Meny
Normal

Boasson Hagen: – En veldig viktig dag for Froome

AVRANCHES/OSLO (NRK.no): Edvald Boasson Hagen skal kjøre «charter-tempo» i Tour de France onsdag, men nordmannen har store forventninger til Sky-kaptein Chris Froome.

Boasson Hagen og Froome

Chris Froome (t. h.) får drahjelp av blant andre Edvald Boasson Hagen på de øvrige Tour de France-etappene, men i dag må briten klare seg alene. - Jeg tror han er i kjempeform, sier Boasson Hagen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Spenningen er stor rundt Chris Froome. Dette er en veldig viktig dag for ham, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.no.

Nordmannen er på plass i startområdet før den 11. etappen av Tour de France, der individuell lagtempo står på programmet.

Disse tempoetappene har tidligere vist seg å være svært viktige i kampen om den gule trøya. Fjorårsvinner Bradley Wiggins avgjorde mye på tempoen i fjor, og Cadel Evans gjorde også et viktig arbeid i tempoløypa da han vant Tour de France i 2011.

– I kjempeform

Froome Contador

Chris Froome kjører i den gule ledertrøya og er ute etter å øke ledelsen ytterliggere på dagens tempoetappe.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

I år er det Chris Froome som er Sky-lagets sammenlagtkandidat, og briten har allerede skaffet seg et godt forsprang på konkurrentene.

– Alt fokus i laget er på ham, men nå må han klare seg alene, sier Boasson Hagen om Froome.

For mens Froome har hatt hjelp fra Sky-laget på de andre etappene, må kapteinen klare seg uten drahjelp på den 33 kilometer lange etappen.

Boasson Hagen tror likevel kapteinen vil bite godt fra seg på dagens etappe.

– En av hans spesialiteter er jo tempo. Jeg tror han er i kjempeform, sier nordmannen.

«Charter-tempo»

Forventingene til lagkapteinen er store, men Boasson Hagen har ingen planer om selv å skape overskrifter etter dagens etappe.

– Her handler det bare om å holde tidsfristen. Du kan godt kalle det charter-tempo, ja, humrer han.

Nordmannen tråkker i gang klokken 13.56, mens lagkaptein Froome starter helt sist klokken 16.54.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag