– En strikkmotor som flyr langs sidelinja

Antonio Conte var på banen sist Italia slo Spania i 1994-VM. I dag spilte han en sentral rolle da Italia utklasset «La Roja».

Antonio Conte satt ikke stille et sekund da Italia møtte Spania i åttendelsfinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg visste det, bryter Conte ut i intervjusonen etter kamp.

– Spillerne mine har det lille ekstra som skal til. Jeg sa det før kampen. Spillerne var fantastiske. Vi har vist at Italia ikke bare er catenaccio (defensiv spillestil journ.anm).

– Spillerne får energi av Conte

– Når du ser en sånn strikkmotor som flyr langs sidelinja i dress der som Conte så får jo spillerne energi av det, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

– Selvfølgelig bruker Conte det litt som egenterapi. Han har et veldig høyt adrenalinnivå i kroppen under kampene og det smitter over på spillerne også, legger Løken til.

Energien til den karismatiske treneren er ifølge NRKs fotballekspert grunnen til at Italia gjorde en nærmest prikkfri kamp.

SOCCER-EURO-ITA-ESP/

ENERGISK: Antonio Conte var aktiv på sidelinja.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

– Viser dette at taktikk kan slå talent?

– Absolutt. Xavi sa at Italia er halvt Barcelona, og halvt Atletico Madrid. Hvis du kan fotball så er skjønner du hva vi hva slags jobb vi har lagt bak oss, avsluttet en utslitt Conte.

Italia vant på ekte italiensk vis

Sist lagene møttes i Fotball-EM fikk Italia en spansk leksjon i fotball. I dag fikk de italienske gladiatorene sin revansj på ekte italiensk vis.

Kampbildet var som i 2014: Spania trillet ball, Italia prøvde å ta overgangene.

Italienerne forsvarte seg mesterlig og Spania hadde kun en avslutning på mål etter den første halvtimen.

Etter en 34 minutter fikk Italia frispak i farlig posisjon. Eder dro til på frisparket og De Gea måtte gi retur. Chiellini var våken på returen.

– Wien, Kiev, Fortaleza. Vi trengte denne revansjen. Vi måtte ta dette tilbake. Vi hadde mer i oss i dag. Vi ville det, vi fortjente det, sier stopperkjempen Giorgio Chiellini.

Giorgio Chiellini. Der sitter den! Eder drar til på frisparket. De Gea må gi retur, og der dykker Chiellini opp. Dårlig keeperspill av De Gea, kanskje, men fullt fortjent ledelse!

Spania stanget mot den italienske muren

Italia fortsatte å presse på og ved flere anledninger var det bare en mesterlig De Gea som sto i veien for flere baklengs. Spania var heldige som ikke lå under med flere mål til pause.

– De forventet ikke at vi skulle angripe så hardt. Dette er bare starten for oss. Nå vil vi nyte dette noen timer, men så må vi gjøre oss klare til Tyskland-kampen, legger Chiellini til.

I andre omgang lignet Spania mer på seg selv, men i den beste spanske perioden i kampen fikk Italias Eder en kjempemulighet til å doble ledelsen.

Kjempesjanse for Italia. Plutselig blir Eder tredd gjennom og kommer alene med De Gea. Den spanske keeperen redder mesterlig. Der burde faktisk Italia ledet 2-0.

På overtid kontrert Italia nok en gang. Pelle gjorde som mot Belgia i åpningskampen og punkterte kampen.

Belønningen for det er en kvartfinalebillett mot Tyskland på lørdag.

Graziano Pellè. Og der er det avgjort! Italias Darmian kommer to-mot-to på en kontring, og ballen går gjennom til Pellè. Han dunker inn avgjørelsen!

Siste nytt

 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara sto bak det ene målet da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld.

  Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget, 30 minutter ut i kampen.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag