– En mann for framtida

Hovedtrener Per Joar Hansen er imponert over A-lagsdebuten til Alexander Sørloth (17), men vil likevel ikke love fast spilletid for Rosenborg.

Alexander Sørloth (17) imponerte hovedtrener Per Joar Hansen under torsdagens A-lagsdebut for Rosenborg.

Alexander Sørloth imponerte hovedtrener Per Joar Hansen med debutmålet under torsdagens kamp mot Crusaders.

For en knapp uke siden spilte Sørloth for U19-laget til Rosenborg, nå kan han skryte av sitt første mål for A-laget.

Sørloth ble sendt på banen i andre omgang av europaligakvalifiseringskampen mot Crusaders og løftet ballen i mål i kampens 73. minutt.

Hovedtrener Per Joar Hansen er godt fornøyd med innsatsen til det unge spisstalentet.

– Det er klart det er veldig artig for ungdomsavdelinga, klubben og Alexander at han fikk den debuten han fikk, sier hovedtrener Per Joar Hansen.

Litt flaks

Den unge debuthelten, som tidligere har fartsstid som spiss for G18-landslaget, er fornøyd med starten i A-laget, men vil likevel ikke skryte for mye av seg selv.

– Det var litt flaks. Jeg skulle egentlig sette den i hjørnet med venstrefoten, men jeg var heldig og fikk den via høyrefoten og over keeper, sier Sørloth.

Selv etter det som kan beskrives som en drømmestart i A-lagsstallen har spissen ingen planer om å legge seg på latsida.

– Jeg skal terpe på trening hver dag, være nøye og repetere. Så skal jeg komme meg i boksen og være farlig foran mål når jeg får sjansen utover i sesongen, sier den unge angrepsspilleren.

– En mann for framtida

Per Joar Hansen har likevel ikke lyst til å spekulere for mye i fremtiden til Sørloth.

– Vi må ta dette i rett rekkefølge. Alexander skal få utvikle seg i fred og ro uten at vi legger noe spesielt press på han. Men han er en mann for framtida med mye potensiale, sier hovedtreneren.

Selv om treneren er fornøyd med innsatsen til Sørloth vil han ikke garantere at han får spilletid på søndagens eliteseriekamp mot Odd.

– Vi får se på kampbildet der og da. Det er ingen enkle kamper igjen, så vi må prestere på vårt beste hvis vi vil ta med oss tre poeng, sier Hansen.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nok et EM-gull

  Jakob Ingebrigtsen var helt suveren under 3000 meteren under EM innendørs i polske Torun søndag kveld. Han vant på tiden 7.48.20.

  – Dette gikk oppskriftsmessig. Han leker med konkurrentene, og tar dette lekende lett, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal da Ingebrigtsen løp inn til gull.

  Ingebrigtsen ledet an feltet store deler av løpet og fikk konkurransen akkurat dit han ville.

  – Jeg lå vel i front fra første meter, og så byttet vi på litt selvfølgelig. Men jeg tenkte at det var verre for meg mentalt om det ble et raskt løp i denne finalen. Så jeg la meg i front for å holde det rolig. Det fungerte overraskende lenge, sa Ingebrigtsen til NRK.

  Han var naturligvis meget fornøyd med å ta sitt andre gull under mesterskapet i Polen.

  – Man føler seg litt uslåelig når man kommer inn på oppløpet først etter å ha vært i front nesten hele vegen, sa Ingebrigtsen.

  Dette var Ingebrigtsens andre gull i innendørs-EM i Polen. Det første tok han på 1500 meteren på fredag.

  Narve Gilje Nordås løp også 3000 meterfinale. Han endte på en meget solid femteplass på tiden 7.50.21.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Pedersen og Wiklund Norgesmestere

  Sverre Lunde Pedersen og Ragne Wiklund gikk til topps i NM i allround og enkeltdistanser i Vikingskipet i helgen.

  Sverre Lunde Pedersen vant 5000-meteren lørdag, men tok annenplassen på 500 meter, 1500 meter og den avsluttende 10.000-meteren søndag. Han endte opp med 151.160 poeng etter 1.47,19 og 13.28,86 på søndagens to distanser.

  Gullet til kvinnene gikk til Ragne Wiklund. Hun vant samtlige fire distanser. Søndag noterte hun 1.58,21 på 1500 meter og avsluttet helgen med 7.10,63 på 5000 meteren.

  Ragne Wiklund under NM i enkeltdistanser
  Foto: Privat
 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal