NRK Meny
Normal

– En kamp mellom Martin og Dario

NRKs langrennsekspert tror Tour de Ski-tronen vil toppes av Martin Johnsrud Sundby eller Dario Cologna i år - ikke Petter Northug.

Johnsrud Sundby og Cologna

Torgeir Bjørn tror Tour de Ski-tronen vil stå mellom Martin Johnsrud Sundby og Dario Cologna i år.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby vant Tour de Ski i fjor.

– Norge har det beste laget i Tour de Ski, og Martin Johnsrud Sundby er den største favoritten. Han vant i fjor og har vært bunnsolid til nå i år, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Lørdag starter Tour de Ski med prolog, 4 kilometer for herrene. I motsetning til hos damene mener Bjørn at de norske guttene stor konkurranse fra andre land - spesielt Sveits.

– Jeg ser for meg en kongekamp kamp mellom Martin og Dario (Cologna). Dario har taket på Tour de Ski og har vist stigende form fram mot jul. Han er en løper som ikke vinner så mange etapper, men han behersker til gjengjeld alle øvelsene og er stabil, forklarer langrennseksperten.

– For tøft for Petter

Bak de to største favorittene ser Torgeir Bjørn for seg at svenske Calle Halfvarsson kan overraske, sammen med våre egne Chris Jespersen, Sjur Røthe og, som alltid, Petter Northug.

– Calle er en god allrounder, men er bedre enn Martin og Dario på sprint. Calle kan skaffe seg et nødvendig godt utgangspunkt der, forklarer Bjørn.

– Chris og Sjur gikk veldig bra i fjor, og markerte seg med nest beste og tredje beste tid i monsterbakken da. Petter tror jeg blir med i tetkampen lenge, men det er all grunn til å tro at den siste etappen blir for tøff.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Martin Johnsrud Sundby vant Tour de Ski sammenlagt etter en maktdemonstrasjon opp den brutale «monsterbakken». I mål takket en rørt vinner kona for all støtte.

– Følger hverandre som skygger

Siden mange av de beste sprinterne holder seg borte fra Tour de Ski i år, tror imidlertid Bjørn at også Martin Johnsrud Sundby kan overraske på den korte distansen.

– Han er så bra i sprint at han kan ta noen bonussekunder der. Ellers er Martin og Dario så like som typer at de vil følge hverandre som skygger gjennom alle etappene. Jeg tror neppe det blir mange sekundene som skiller dem gjennom denne touren.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal