NRK Meny
Normal

– En gedigen skuffelse og en stor tankevekker

De aldersbestemte landslagene fulgte opp A-landslagets Kroatia-tap med totalt ti baklengsmål tirsdag.

Leif Gunnar Smerud

Leif Gunnar Smerud var ikke fornøyd med verken kamp eller resultat mot Sverige tirsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Både U21 og U19-landslagene til Norge var i aksjon tirsdag, og mange hadde nok håpet på at fremtiden skulle vise seg fra sin beste side, etter det stygge tapet mot Kroatia lørdag.

Slik skulle det ikke gå.

U19-gutta ledet riktignok 2-0 til pause etter scoringer av Runar Espejord og Morten Thorsby. 4 baklengsmål etter pause sørget imidlertid for at det ble tap mot Serbia, og dermed forsvant også sluttspillshåpet for laget.

Noe av årsaken ligger riktignok i at Norge også etter pause måtte jakte scoringer for å gå forbi Nederland på tabellen og kvalifisere seg for EM. Da åpnet det seg muligheter for Serbia, og Norge ble kontret i senk.

Men enda verre skulle det gå for U21-laget, som møtte Sverige i en privatlandskamp i Spania. Hele 6-0 vant svenskene, og U21-sjef Leif Gunnar Smerud var alt annet enn fornøyd.

– Dette er en gedigen skuffelse og en stor tankevekker. Det en forestilling og et resultat som vi helt klart ikke er tilfreds med, sa Smerud til fotball.no etter kampen.

Smerud mente at flere burde gå i seg selv etter kampene de siste dagene.

– Vi matcher oss tøft for å få gode svar, og svar har vi forsåvidt fått. Men det er en tankevekker at vi slipper inn seks mål, og elleve med de to beste landslagene nå på kort tid, det bør det være for oss alle, sier han.

Siste nytt

 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP
 • Liverpool knuste Bournemouth 4-0

  Liverpool imponerte mot Joshua King og Bournemouth. Dermed har de heng på lagene som ligger og vaker bak Manchester City. King måtte ut med skade i den første omgangen.

  Philippe Coutinho
  Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal