NRK Meny
Normal

– En fantastisk start for nordmennene

Kenneth Gangnes leder etter første dag i skiflygings-VM, og tre nordmenn er blant de seks beste hopperne. – Det har vært en bra dag, sier Anders Fannemel.

Kenneth Gangnes

JUBELDAG: En fin dag for Kenneth Gangnes som hoppet 240 meter i 1. omgang og 216 meter i 2. omgang. Her fra nyttårsrennet i Garmsich-Partenkirchen

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kenneth Gangnes hoppet hele 236 meter i 1. omgang og til en soleklar førsteplass i Tauplitz-Bad Mitterndorf.

I 2. omgang hoppet 26-åringen 216 meter og gikk inn til 1. plass. 1,3 poeng foran Peter Prevc.

– Jeg kunne ikke hatt noe bedre utgangspunkt før imorra. Det er tøffe forhold med snø, men jeg klarte meg bra, sier Kenneth Gangnes.

Gode norske resultater

Også NRKs hoppekspert var imponert over Gangnes, som fikk gode stilkarakterer.

– Jeg synes Gangnes er offensiv og bra i dag, og da er det bare å kose seg nedover. Et flott nedslag i tillegg, sa Johann Remen Evensen.

Johan Remen Evensen
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Dette er gode norske resultater og da jubler Stöckl. En fantastisk start for nordmennene, legger han til.

– Jeg gjør et godt hopp

Med tre nordmenn blant de seks beste var det all grunn til å være fornøyd. Anders Fannemel og Johann André Forfang var godt fornøyde da de oppsummerte første dag.

– Jeg blir kanskje litt passiv. Det var vanskelig å få et løft under slike forhold, men alt i alt har det vært en bra dag, sier Fannemel.

– Jeg synes jeg gjør et veldig godt hopp. Jeg fikk en trøkk på slutten som jeg ble litt straffet for. Etter første omgang synes jeg det er litt nedtur med hoppet mitt, men sånn er det når man ser på forholdene, sier Johann André Forfang.

– Jeg føler meg rolig og har kontroll i bakken. Det er deilig å holde på når jeg klarer å holde roen i ett mesterskap, avslutter Forfang.

Prevc med kjempehopp

Prevc avsluttet første omgang med 243 meter. Det var desidert lengst.

I andre omgang var sloveneren svært nære 1. plassen. Kun 1,3 poeng skiller Prevc fra nordmannen på 1. plass. Med andre ord har begge godt et utgangspunkt før morgendagen.

– Det er helt utrolig. Du verden for en hopper han er, sa NRKs kommentator, Christian Nilssen.

– Det er helt utrolig hva Prevc får til, la han til.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal