NRK Meny
Normal

– Eldar må vise at han har noe i en VM-tropp å gjøre

OBERSTDORF (NRK.no): Eldar Rønning får klar beskjed av sjefen om at han er nødt å overbevise på klassisketappene i Tour de Ski dersom han skal ha håp om VM-plass.

Elder Rønning

Elder Rønning ble nummer 15 i gårsdagens Tour de Ski-prolog. Nå man han bevise i klassisketappene for å få bli med til VM i Falun.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Vidar Løfshus

Landslagssjef Vidar Løfshus stiller sterke krav til Eldar Rønning i Tour de Ski.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Eldar må vise at han har noe i en VM-tropp å gjøre. Han er den som har mest å bevise i Tour de Ski, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Klassisk-spesialisten Rønning har med andre ord presset på seg når løperne i dag går sin første klassisketappe i touren.

– Det er jeg klar over, sier Rønning selv.

Trøblete start

Han var offensiv da sesongen skulle starte i høst, etter svært gode resultater og tester i oppkjøringen, men ting skulle etter hvert vise seg å bli litt annerledes enn Rønning hadde håpet.

Trønderen har til gode å hevde seg i skisporet i år. Han har i lang tid følt seg syk, og faktisk var julaften første dagen han kjente seg pigg igjen.

– Da gikk jeg en skitur hvor jeg endelig kjente på den rå følelsen igjen, sier Rønning, som ikke vet hva som har vært galt, men antar han har hatt et virus.

– Jeg har hatt mye vondt i hodet og problemer med magen, men jeg har faktisk klart å trene ganske bra likevel. Problemene har vært størst utenom trening, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eldar Rønning

Eldar Rønning har vært mye småsyk i begynnelsen av sesongen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Ikke pill råtten

At sjefen legger press på ham, synes han er helt greit.

– Jeg vet at det er sånn. Og jeg skjønner det godt. Sånn er det i idrett, vi må alle vise at vi har noe å gjøre i et VM, sier Rønning, som selv mener han har noe der å gjøre.

I lørdagens skøyteprolog gikk han godt og ble nummer 15. Han tror han har klart å holde formen noenlunde ved like, og vil derfor prøve å vise seg frem på dagens klassisketappe.

Også Løfshus mener veteranen ser piggere ut.

– Han er i mye bedre slag nå. Jeg var selv og så ham i et lokalt renn i forrige uke, og han er i alle fall ikke pill råtten lenger, slik han var på starten av sesongen.

Eldar Rønning

Eldar Rønning forstår at han må prestere i dagene framover.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Er det lettere å stole på ham enn en del andre?

– Det er klart. Vi vet hva Eldar er god for, sier Løfshus om 32-åringen, som har gått mesterskap for Norge helt siden 2007.

Siste nytt

 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal