Hopp til innhold

– Ekstremt viktig seier for Kristoff og Katjusja

Sven Erik Bystrøm (23) legger ikke skjul på at hans lagkamerater i Katjusja har grunn til å være lettet etter Joaquim Rodríguez' triumf på 12. etappe i Tour de France.

Alexander Kristoff

HAR UNDERPRESTERT: Tour de France har ikke godt som ønsket for Alexander Kristoff så langt.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Denne seieren senker presset på både Rodríguez og Kristoff. Det er utrolig viktig. Sjefene er nok mer fornøyde nå, sier Bystrøm til NRK.

23-åringen sykler for Katjusja, men er ikke med til Frankrike. Hjemme i Norge er han med som ekspertkommentator under NRKs radiosendinger fra Tour de France.

Torsdag fikk Bystrøm se lagkameraten Joaquim Rodríguez knuse konkurrentene opp den ukategoriserte stigningen Plateau de Beille og med det sikre seg sin andre seier i årets ritt.

Skadet omdømme

Triumfen kommer seks dager etter at veteranen Luca Paolini ble kastet ut av Tour de France etter å ha testet positivt på kokain.

– Den Paolini-saken var tragisk. En sånn dopingsak skader lagets omdømme og rykte. Det er lite som kan rette opp det, slår Bystrøm fast.

– Men for lagets del er det å vinne etapper en begynnelse. Laget har som mål å levere resultater. Det er det eneste de tenker på, sier U23-verdensmesteren videre.

– Mindre press

Nettopp derfor er Rodríguez-seieren vel så viktig for Kristoff som for hovedpersonen selv.

Joaquim Rodriguez

KAPTEIN: Joaquim Rodríguez og Alexander Kristoff har delt kapteinsansvar i Katjusja, men det er den spanske 36-åringen som har stått frem for det russiske laget så langt.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Kristoffs 18 seirer så langt i 2015 gjør ham til den mest suksessrike spurteren i verden i år, men i Tour de France har Kristoff underprestert.

– Nå når Rodríguez har vunnet igjen, slipper Alex litt av det presset om at han må prestere. Sånn sett er Rodríguez-seieren ekstremt viktig for Kristoff og Katjusja, sier Bystrøm.

– Vil ikke hjem uten seier

Kanskje kan Rodriguez' innsats inspirere Kristoff på dagens etappe.

I forkant av Tour de France fortalte nordmannens trener Stein Ørn til NRK at den 13. etappen er én av etappene Kristoff kan vinne.

Bystrøm tror på sin side at lagkameraten skal få det vanskelig med å hevde seg på den småkuperte etappen.

– Et tidlig brudd kan fort gå inn her, og da tror jeg i utgangspunktet Edvald Boasson Hagen er mannen å sette sin lit til sett med norske øyne. Men klart - Kristoff kan jo lure seg med i et brudd eller være med om det blir samlet felt, sier Bystrøm.

Han tviler ikke på at Kristoff vil gjøre det som må til for å vinne en etappe i årets tour.

– Han har utrolig lyst på en seier. Jeg tror nok han ser det som bortkastet å komme hjem til Norge uten å ha vunnet en etappe, avslutter Katjusja-rytteren.

Siste nytt

  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB
  • Berg sikret skytterne nok en OL-plass

    16-åringen Synnøve Berg imponerte med 3.-plass i finalen i OL-kvalifiseringen i 10 meter luftrifle og sikret dermed Norge kvoteplass i Paris-lekene i sommer.

    Berg var blant fire finalister i kvalifiseringen i Rio de Janeiro som kunne sikre en av to kvoteplasser, ettersom de øvrige fire finalistene – blant dem Jeanette Hegg Duestad – allerede hadde kvoteplass i boks.

    Det ble en spennende finale der Berg slo Duestad og gikk videre til runden som ville sikre henne minst 3.-plass. Hun sto da igjen mot den franske duoen Oceanne Müller og Manon Herbulot.

    Berg ble slått ut før siste runde, men 3.-plassen holdt ettersom Müller også hadde sikret kvoteplass tidligere. Müller vant foran Herbulot med 250,4 mot 249,4 poeng. Duestad ble nummer fire. (NTB)

    vIZOGv1o5NQ
    Foto: NTB
  • Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

    Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

    Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

    Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

    Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

    Rittet avsluttes fredag.

    Tobias Foss
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal