Heiderspris til Heiberg: – Eg vart totalt overrumpla

Gerhard Heiberg var glad og ikkje minst rørt då han fekk heidersprisen på Idrettsgallaen i kveld.

Gerhard Heiberg mottar årets hederspris

OVERRUMPLA: Gerhard Heiberg får heidersprisen av Erna Solberg og Bjørn Dæhlie

– Eg vart totalt overrumpla, hadde ikkje peiling. Det kunne ikkje vore noko hyggelegare. Eg er veldig veldig fornøgd, seier ein rørt Gerhard Heiberg etter prisutdelinga.

Han fekk prisen for sitt langvarige engasjement for den internasjonale olympiske komite og for norsk idrett.

Statsminister Erna Solberg og tidlegare langrennsløpar Bjørn Dæhlie delte ut prisen.

– Då de tok til å snakke, lurte eg fælt på kven det var de snakka om, sa han til utdelarane på scena då han fekk prisen.

– Betyr veldig mykje med ein slik takk

Han la ikkje skjul på gleda.

– Det betyr veldig mykje for meg. Eg har brukt så mykje av tida mi på idrett internasjonalt. Det har vore av personleg interesse, og av tru på at idrett kan vere med på å skape ein skilnad. Å få ein slik takk for det ein har stått for og jobba med, er utruleg bra, sa Heiberg til NRK etter at utdelingane var over.

I grunngjevinga heiter det mellom anna at Heiberg har betydd meir for norsk og internasjonal idrett enn det mange er klar over.

Heiberg sjølv dreg fram eitt høgdepunkt i sin karriere som idrettsleiar.

– Det var OL på Lillehammer i 1994, sa Heiberg. Han var leiar av organisasjonskomiteen.

Tøft år

Det siste året har vore tøft for IOC-representanten, med mykje sjukdom.

– Korleis står det til?

– Det står bra til no. Og ein av grunnana til det er at eg har trudd på idretten, og hatt ei kjensle av at dette vil eg ikkje gje opp. Eg har hatt ein familie som har støtta meg, og alt har jobba for meg og med meg, og då kan ein overvinne veldig mykje.

Gerhard Heiberg står no på trappene til å forlate idretten. Han har sagt at han vil trekkje seg frå IOC, men vedgår at det blir vanskeleg.

– Det har vore størstedelen av mitt liv. Men eg håpar at nokon tenkjer på meg, og kanskje spør om råd og hjelp, seier Heiberg. Han har gjennom sine mange år i internasjonal idrett fått mange kontaktar over heile verda.

– Så lenge eg er oppegåande håpar eg å kunne bidra med det, seier Gerhard Heiberg.

Sportsnyheter

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

Simone Biles: – Vi ble sviktet av systemet

Simone Biles og tre turnkollegaer fortalte Senatet om overgrepene de ble utsatt for av landslagslegen, Larry Nasser. FBI beskyldes for løgn og ansvarsfraskrivelse.

Siste nytt

 • Glimt med drømmeåpning i Europa

  Bodø/Glimt fikk en drømmestart i sin første sesong i europeisk fotball og vant 3-1 i første gruppespillskamp i serieligaen.

  – Vi ble nesten litt overrumplet og ble litt utålmodige i spillet. Heldigvis fikk vi justert oss inn, og da synes jeg det er klasseforskjell, sier Ulrik Saltnes når han overfor Viasat 4 oppsummerer kampen sett fra sitt ståsted.

  For etter en omgang med nerver kom Glimt ut i hundre og kjørte over Zorja Lugansk etter pause.

  Da scoret først Saltnes etter 48 minutter. Bare minuttet etter la Ola Solbakken på til 2-0. Luften så ut til å ha gått ut av gjestene fra Ukraina.

  Etter en time vartet Amahl Pellegrino med kampens prestasjon. Langskuddet hans gikk i en fin bue over bortelagets keeper. 3-0 var et faktum og kampen i realiteten avgjort.

  På tampen av kampen fikk Zorja en sjanse til å pynte på resultatet. Den utnyttet de godt og reduserte til 3-1.

  – Det er det største jeg har opplevd på en fotballbane, sier Ola Solbakken til Viasat 4 etter kampen.

  HwZXJaxsdpU
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Carlsen tok teten i Norway Chess

  Magnus Carlsen var under press mot Sergej Karjakin i Norway Chess, men vendte partiet da russeren spilte uforsiktig. Carlsen vant duellen i klassisk sjakk og har fire seire på rad.

  Med tre nye poeng torsdag overtar den norske verdensmesteren ledelsen i storturneringen i Stavanger. Det skjer bare tre dager etter at Carlsen lå 3,5 poeng bak daværende turneringsleder Richard Rapport fra Ungarn.

  gBz9cDZ8M_Y
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Solskjær svarer etter kritikken

  Kritikken har haglet mot Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær etter tirsdagens mesterligafadese.

  – Vi forventer mer av oss selv, innrømmer Solskjær på pressekonferansen før helgens Premier League-runde.

  Manchester United returnerte tomhendt fra gruppespillets første kamp i Sveits, etter å ha blitt senket fem minutter på overtid av Young Boys' Jordan Siebatcheu.

  Jesse Lingard tabbet seg ut med et svakt tilbakespill, men kritikken ble først og fremst rettet mot storklubbens norske manager etter 1–2-tapet.

  – I media blir man ofte dømt på oppførsel og utfall, heller enn intensjonen. Selvfølgelig blir det svart og hvitt.

  – Vi går inn i kampene med gode intensjoner, gjør endringer med gode gode intensjoner, vi takler med gode intensjoner, vi spiller pasninger med gode intensjoner, sier Solskjær.

  Manchester United fikk en drømmestart med Cristiano Ronaldo-mål etter 13 minutter, men fikk så utvist Aaron Wan-Bissaka og røk deretter på en smell.

  – Det er alltid resultatet som avgjør hvilke overskrifter vi får se, mener Solskjær.

  Manchester United leder Premier League med ti poeng etter fire kamper. Søndag venter West Ham borte i serien.

  Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer looks on prior to the UEFA Champions League Group F football match between Young Boys and Manchester United at Wankdorf stadium in Bern, on September 14, 2021. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
  Foto: Sebastien Bozon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal