NRK Meny
Normal

Uruguays president kaller FIFA for drittsekker

Uruguays president, Jose Mujica, er knallhard når han skal beskrive FIFAs straff av Luis Suarez.

prez

Uruguays president, Jose Mujica, sammen med landslagskaptein Diego Lugano.

Foto: Matilde Campodonico / Ap

suarez

Luis Suarez vinker fra balkongen. Vinker han snart farvel til Liverpool?

Foto: PABLO BIELLI / Afp

Uruguays kaptein og landslagssjefen har allerede tatt Luis Suarez i forsvar. Nå involverer Uruguays president seg også i saken. Jose Mujica retter hard skyts mot sjefene i FIFA og kaller de «sons of bitches», best oversatt til «drittsekker».

Suarez ble som kjent utestengt fra all fotballaktivitet de neste fire månedene etter å ha bitt Giorgio Chiellini.

– Det er fascistiske sanksjoner. FIFA er en gjeng gamle drittsekker, sa Mujica ifølge The Guardian, før han gispet og holdt seg for munnen. Deretter smilte han.

– Det er bare å publisere det, la han til.

Presidenten mener at FIFA kan straffe Suarez, men ikke med det han beskriver som fascistiske sanksjoner. Konen, Lucia Topolansky, er enig med mannen sin.

– Jeg støtter hans kommentarer, sier hun.

– Jeg falt med åpen munn

Søndag kom Luis Suarez med sin versjon av det som skjedde på banen. Mens de fleste har anklaget spilleren for å bite Italias Girogio Chiellini, hevder Suarez selv at han falt med åpen munn.

– Jeg mistet balansen med åpen munn. Så falt jeg over Chiellini og munnen min traff skulderen hans. Det var ikke et bitt, forklarte Suarez til FIFAs disiplinærkomité.

Giorgio Chiellini mener straffen på fire måneder er for streng og har tilgitt Luis Suarez for det som skjedde.

– Jeg føler ingen glede, trang til hevn eller sinne mot Suárez. Det som skjedde på banen er over, sier Chiellini.

På vei vekk?

Etter Suarez' utestengelse blir det spekulert i om spissen er på vei vekk fra hans nåværende arbeidsgiver, Liverpool. Til tross for en heftig straff skal flere klubber være villige til å legge penger på bordet for årets toppscorer i Premier League. Blant annet Barcelona skal visstnok være lysten på gi Lionel Messi en ny lekekamerat.

Liverpool-manager, Brendan Rodgers, rapporteres å få store summer til å handle spillere for i sommer. Alexis Sanchez skal være mannen han vil hente om Suarez forsvinner.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal