NRK Meny
Normal

– Disse fire kan komme på pallen

Landslagstrener Steinar Mundal legger seg lagelig til for hugg, og sier at ikke mindre enn fire norske løpere bør kjempe om pallplass i Otäpää lørdag.

Video NRK2: Sportslørdag 22.01.2011

Se rennet direkte her fra kl 12.55.

Vi har måttet stole på Northug i årevis når det gjelder topp-plasseringer i distanserenn internasjonalt, men på lørdagens klassiske 15 kilometer nærmest lover Mundal flere norske i toppen.

Se: Interaktivt kart over løypene i Otepää

Liveresultater fra FIS

Artikklene fortsetter under resultatene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lanserer pall-kvartett

Steinar Mundal

Landslagstrener Steinar Mundal.

Odd-Bjørn Hjelmeset

Odd-Bjørn Hjelmeset .

Foto: Kim Peder Rismyhr / NRK
Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix
Northug

Petter Northug.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Han er klar på at han er misfornøyd dersom det ikke blir norsk pallplassering, og setter press på kvartetten.

– Ja, det blir jeg. Som lag skal vi ha pallplass, ellers er vi misfornøyde.

– Martin, Eldar, Petter og Odd-Bjørn . Vi har fire man som kan kjempe om pallplassering, sier Mundal.

Den av de fire som har størst press på seg, er uten tvil Odd-Bjørn Hjelmeset. Superveteranen har aldri gått et VM på hjemmebane, og har sin siste sjanse i år. Men da må han overbevise landslagsledelsen. Det har han foreløpig ikke gjort, med 25. plass i Davos som eneste verdenscupresultat å vise til denne sesongen.

Det er imidlertid en annen nordmann man stiller størst forventninger til i landslagsmiljøet på den klassiske 15 kilometeren. Og - det er ikke Petter Northug.

– Jeg skal på pallen

Klassiskeksperten Martin Johnsrud Sundby har nemlig vært 12 dager i høyden mens andre gikk Tour de Ski, og Røa-gutten rapporteres å være i meget god form.

– Ja, og løypa her er helt rå. Det er en løype for de tøffeste av de tøffe, og har jeg en god dag her tror jeg det kan bli morsomt, sier Sundby til NRK.

– Hvor morsomt?

– Jeg skal snuse på pallen, og blir skuffet hvis jeg ikke er der.

Sliten Northug

Petter Northug sier til NRK at han er spent på egen form, etter at Tour de Ski-hardkjøret har kommet litt på avstand. Klassisk-kanonene Lukas Bauer og Dario Cologna står over grunnet sykdom, noe Northug selv også har gjort de siste sesongene i Otäpää.

Etter Touren har det blitt noen dager på sofaen, og deretter noen skikkelig harde økter for langrennsstjernen. Det kan slå ut begge veier, mener han, og Northug er uvanlig beskjeden når han skal spå sine sjanser lørdag.

– Jeg tror det blir tøft for meg å hevde meg i toppen når jeg har trent såpass bra som jeg har gjort, og kroppen er litt sliten av treningen, sier han til NRK.

Disse norske stiller til start: Odd-Bjørn Hjelmeset, Sjur Røthe, Simen Østensen, Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen, Petter Northug.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal