– Dette har jeg jobbet hardt for

Alexander Os viste alle skiskytter-stjernene ryggen da han knuste resten av startfeltet på Sjusjøen.

Alexander Os vant skiskytingen

– Jeg har trent, trent og trent og er veldig fornøyd med det jeg har fått til her. Det er godt å se at gikk. Jeg er litt overrasket over at det holdt til seier. Det føltes ikke sånn ut i løypa, men det er vel flere som har hatt like seigt som meg, sa Os etter seieren.

I tre-fire år har han vært ganske langt fra toppen i skiskyting, men nå håper han at veien inn i verdenscupsirkuset er kort.

Alexander Os

Alexander Os overrasket alle da han stakk av med seieren på Sjusjøen.

Foto: Scanpix

– Dette har jeg jobbet hardt for. Målet er å komme tilbake til verdenscupen, og komme med til VM. Jeg føler det er realistisk å komme tilbake til toppnivå, om jeg ikke hadde trodd dette hadde jeg ikke holdt på. Men jeg må konsentrere seg om morgendagen, så jeg blir med til Østersund, sier Os om karrieren fremover.

– Må innrømme at Os ikke sto øverst på lista

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tre. Han innrømmer at oddsen ikke var lav for Os-seier før start.

– Jeg må ærlig innrømme at Alexander ikke sto øverst på lista da jeg så startlisten i dag, derfor er det enda mer imponerende, sa Vetle Christiansen, om Os-seieren.

Tarjei Bø endte opp med èn bom og fjerdeplass. Han var også mektig imponert over dagens vinner.

- Det viser at man aldri skal gi opp. Man må alltid levere når man står utenfor landslaget. Det er utrolig imponerende etter å ha vært i verdenstoppen for flere år siden, sa Tarjei Bø om Os sin imponerende seier.

- Han har jobbet knallhardt

«Kongen av skiskyting» sparkk på siste skyting. På de to siste skuddene i konkurransen ble det to bom, og da ble det et stykke opp til toppen. Med tanke på vinneren i dagens løp, mener Bjørndalen at det er godt å se at han er tilbake etter knallhardt treningsarbeid.

- Det er moro at han går så fort på ski og skyter så godt. Han har jobbet knallhardt i flere år så det er godt å se at han er tilbake igjen., sier han om Os.

Les også: - Jeg har ligget mer på sofaen

Siste nytt

 • IBU med tolv krav til Russland

  Det internasjonale skiskytterforbundet IBU skriver i en pressemelding at de har gitt Russland 12 kriterier for at de skal kunne bli fullverdige medlemmer igjen. Det skal opp til vurdering under IBUs ekstraordinære kongress i 2019. Blant annet må RBU betale for alle kostnadene relatert til McLaren-etterforskningen, i tillegg til flere krav om et grundig antidopingarbeid. – Kriteriene handler om viktigheten av å beskytte rene utøvere, og å kunne grantere rettferdige øvelser, sier IBU-president Olle Dahlin.

  skiskyting
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Jacobsen ikke valgt inn i Wada

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble ikke valgt som kandidat til utøverkomiteen til Verdens Antidopingbyrå (Wada), får NRK bekreftet. Det er foreløpig ikke kjent hvilke tre medlemmer som ble valgt fremfor den norske langrennsløperen.

  Landslaget langrenn.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana