NRK Meny
Normal

– Dette har jeg jobbet hardt for

Alexander Os viste alle skiskytter-stjernene ryggen da han knuste resten av startfeltet på Sjusjøen.

Alexander Os vant skiskytingen

– Jeg har trent, trent og trent og er veldig fornøyd med det jeg har fått til her. Det er godt å se at gikk. Jeg er litt overrasket over at det holdt til seier. Det føltes ikke sånn ut i løypa, men det er vel flere som har hatt like seigt som meg, sa Os etter seieren.

I tre-fire år har han vært ganske langt fra toppen i skiskyting, men nå håper han at veien inn i verdenscupsirkuset er kort.

Alexander Os

Alexander Os overrasket alle da han stakk av med seieren på Sjusjøen.

Foto: Scanpix

– Dette har jeg jobbet hardt for. Målet er å komme tilbake til verdenscupen, og komme med til VM. Jeg føler det er realistisk å komme tilbake til toppnivå, om jeg ikke hadde trodd dette hadde jeg ikke holdt på. Men jeg må konsentrere seg om morgendagen, så jeg blir med til Østersund, sier Os om karrieren fremover.

– Må innrømme at Os ikke sto øverst på lista

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tre. Han innrømmer at oddsen ikke var lav for Os-seier før start.

– Jeg må ærlig innrømme at Alexander ikke sto øverst på lista da jeg så startlisten i dag, derfor er det enda mer imponerende, sa Vetle Christiansen, om Os-seieren.

Tarjei Bø endte opp med èn bom og fjerdeplass. Han var også mektig imponert over dagens vinner.

- Det viser at man aldri skal gi opp. Man må alltid levere når man står utenfor landslaget. Det er utrolig imponerende etter å ha vært i verdenstoppen for flere år siden, sa Tarjei Bø om Os sin imponerende seier.

- Han har jobbet knallhardt

«Kongen av skiskyting» sparkk på siste skyting. På de to siste skuddene i konkurransen ble det to bom, og da ble det et stykke opp til toppen. Med tanke på vinneren i dagens løp, mener Bjørndalen at det er godt å se at han er tilbake etter knallhardt treningsarbeid.

- Det er moro at han går så fort på ski og skyter så godt. Han har jobbet knallhardt i flere år så det er godt å se at han er tilbake igjen., sier han om Os.

Les også: - Jeg har ligget mer på sofaen

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal