– Dette har jeg jobbet hardt for

Alexander Os viste alle skiskytter-stjernene ryggen da han knuste resten av startfeltet på Sjusjøen.

Alexander Os vant skiskytingen

– Jeg har trent, trent og trent og er veldig fornøyd med det jeg har fått til her. Det er godt å se at gikk. Jeg er litt overrasket over at det holdt til seier. Det føltes ikke sånn ut i løypa, men det er vel flere som har hatt like seigt som meg, sa Os etter seieren.

I tre-fire år har han vært ganske langt fra toppen i skiskyting, men nå håper han at veien inn i verdenscupsirkuset er kort.

Alexander Os

Alexander Os overrasket alle da han stakk av med seieren på Sjusjøen.

Foto: Scanpix

– Dette har jeg jobbet hardt for. Målet er å komme tilbake til verdenscupen, og komme med til VM. Jeg føler det er realistisk å komme tilbake til toppnivå, om jeg ikke hadde trodd dette hadde jeg ikke holdt på. Men jeg må konsentrere seg om morgendagen, så jeg blir med til Østersund, sier Os om karrieren fremover.

– Må innrømme at Os ikke sto øverst på lista

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tre. Han innrømmer at oddsen ikke var lav for Os-seier før start.

– Jeg må ærlig innrømme at Alexander ikke sto øverst på lista da jeg så startlisten i dag, derfor er det enda mer imponerende, sa Vetle Christiansen, om Os-seieren.

Tarjei Bø endte opp med èn bom og fjerdeplass. Han var også mektig imponert over dagens vinner.

- Det viser at man aldri skal gi opp. Man må alltid levere når man står utenfor landslaget. Det er utrolig imponerende etter å ha vært i verdenstoppen for flere år siden, sa Tarjei Bø om Os sin imponerende seier.

- Han har jobbet knallhardt

«Kongen av skiskyting» sparkk på siste skyting. På de to siste skuddene i konkurransen ble det to bom, og da ble det et stykke opp til toppen. Med tanke på vinneren i dagens løp, mener Bjørndalen at det er godt å se at han er tilbake etter knallhardt treningsarbeid.

- Det er moro at han går så fort på ski og skyter så godt. Han har jobbet knallhardt i flere år så det er godt å se at han er tilbake igjen., sier han om Os.

Les også: - Jeg har ligget mer på sofaen

Siste nytt

 • Sky: Koronautbrudd i Tottenham

  Flere spillere og medlemmer av støtteapparatet i Premier League-klubben Tottenham skal være smittet med koronaviruset.

  Det er vanligvis pålitelige Sky Sports som hevder å ha kilder på at opp til seks spillere og to personer i støtteapparat har avgitt positiv virustest. Flere andre engelske medier, blant dem velrennomerte The Athletic, hevder å sitte på samme informasjon.

  Ifølge Sky Sports venter klubben på utfallet av PCR-testene som kan komme til å bekrefte smitteutbruddet.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Adam Davy / AP
 • – OL kan ikke endre et land

  IOC-president Thomas Bach sier et vinter-OL ikke kan endre problemer i Kina som generasjoner av politikere ikke har løst.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) og Bach har fått kritikk for ikke å heve stemmen i debatten rundt menneskerettighetssituasjonen i arrangørlandet og for i det hele tatt å ha tildelt Kina arrangementet.

  I et intervju med det tyske nyhetsbyrået DPA, gjennomført kun timer før USA annonserte sin diplomatiske boikott mandag, hevder Bach at IOC er i tett dialog med organisasjonskomiteen om temaer som diskriminering og pressefrihet.

  – Men IOC har ikke makt og midler til å endre politiske systemer. Den politiske nøytraliteten til IOC og lekene gjelder her, sier Bach videre i DPA-intervjuet.

  – Å forvente at et OL fundamentalt kan endre et land, dets politiske system eller dets lover, er en fullstendig overdreven forventning. OL kan ikke løse problemer som generasjoner av politikere ikke har løst, fortsetter han. (NTB)

  OLY Tokyo State of Emergency
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Skal ha Qatar-samtale med Haaland

  Landslagssjef Ståle Solbakken sier han vil snakke med Erling Braut Haaland vedrørende landslagets markeringer rundt menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

  Det er VG som har satt søkelys på at Haaland tilsynelatende ikke framstår like engasjert i landslagets mange markeringer rundt neste års VM-sluttspill.

  – Jeg skal snakke med Erling om det. Jeg har latt ham være i fred etter samlingen på grunn av skaden, sier Ståle Solbakken nå til samme avis.

  Bilder av det norske lagets markeringer viser at Haaland tilsynelatende ikke er like aktiv som lagkameratene, enten det handler om å heve hånden eller når bannere skal synliggjøres.

  Landslagssjef Solbakken understreker samtidig at han oppfatter at det hele veien har vært bred oppslutning i troppen om landslagets Qatar-utspill.

  – Han (Haaland) har vært med på alt. Da vi hadde den store, store diskusjonen og la de store, store planene som var på den første heseblesende samlingen, var det stor enighet. Det er det fortsatt, sier Solbakken.

  Haaland deltok ikke på de to siste landslagssamlingene i oktober og november. (NTB)

  Pressekonferransen fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Nederland - Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal