Hopp til innhold

– Kroppen til Northug er ikke bygd for dagens løype

Ensformig langrenn i krevende motbakker er Petter Northugs svakhet i dagens lange etappe av Tour de Ski, ifølge NRKs langrennsekspert, Carl Henning Gran.

Petter Northug

Så sliten var Petter Northug etter den krevende etappen i Toblach i fjor. Da endte han på 2. plass.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Du kan se 35 km jaktstart fra kl 12.15 på NRK.no og NRK1!

Germany Cross Country Tour de Ski Dario Cologna

Dario Cologna ligger sju sekunder foran Northug i sammendraget før dagens etappe.

Foto: Jens Meyer / Ap

I Tour de Ski for ett år siden var det nettopp i denne løypa sammenlagtmulighetene til Petter Northug ble ødelagt.

Gran frykter dagens etappe kan bli for tøff for nordmannen.

– Det er mange kilometer monoton motbakke, og det er én rytme hele veien. Petter har en eksplosiv musklatur, og jeg håper at han har trent godt på dette, for han vet hva som møter ham.

– Jeg tror det kan gå bra, men i fjor gjorde det ikke det, påpeker han.

For krevende for Northug

Northug ble nummer to - bak Dario Cologna - etter fjorårets etappe. Han fikk dermed ett minutt og 15 sekunder å ta igjen i sammendraget.

Maxim Vylegzjanin

Maxim Vylegzjanin leder Tour de Ski sammenlagt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Dårlige ski var mye av årsaken til at Cologna dro fra, men tidligere landslagstrener Carl Henning Gran tror også løypa er for krevende for en løper som Northug.

– Hvis det blir monotont over lang tid, så må man ned på fart hvis man blir stiv i beina. Man har ikke mulighet til å hente seg inn noe sted, før man er over toppen, forteller Gran.

– Har trent på det

Landslagstrener for herrene, Trond Nystad, tror imidlertid ikke at dagens etappe i Toblach blir for tøff for Petter Northug.

– Jeg tror ikke det blir noe problem. Vi har trent mye på det, og det kommer mer an på dagsformen. Det er ikke sånn at du kan si at Petter er god på det og dårlig på det.

– Han er god på det meste, men hvis han har dårlige bein er han dårlig på det meste, sier Nystad.

Russisk i ledelsen

Det er russiske Maxim Vylegzjanin som leder Tour de Ski sammenlagt før dagens etappe.

Dario Cologna er like bak, mens Northug ligger sju sekunder bak Dario Cologna i sammendraget. Avstanden opp til sammenlagtleder Vylegzhanin er ni sekunder.

Se faktaboks for sammenlagtstillingen i Tour de Ski!

Siste nytt

 • Sørloth og Real Sociedad tok poeng på Bernabeu

  Det ble verken mål eller vinner i den spanske toppkampen mellom Real Madrid og Real Sociedad, og dermed er Barcelonas luke på tabelltopp nå fem poeng. Real Sociedad må først og fremst takke keeper Alex Remiro for poenget. Han leverte flere gode redninger, tre av dem på avslutninger fra Vinicius Junior, skriver NTB.

  Sørloth
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste