– Dette er et mirakel

Sensasjonslaget Leicester klarte ikke gjenerobre ligaledelsen i Premier League. Men manager Claudio Ranieri depper ikke.

SOCCER-ENGLAND-LEI-MCI/ Leicester City v Manchester City - Barclays Premier League

FORNØYD: Claudio Ranieri beskriver Leicester sesongs så langt som et mirakel.

Foto: Darren Staples / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Leicester kunne feire nyttår på toppen av Premier League dersom de slo Manchester City tirsdag kveld.

Men overraskelselaget fikk tøff motsand hjemme mot hardtkjempende Manchester City-spillere.

Etter at dommeren blåste av oppgjøret på King Power Stadium sto det fortsatt 0-0 på resultattavla. Dermed er det Arsenal som går inn i 2016 som ligaleder - det med bedre målforskjell enn «The Foxes».

– Et mirakel

Manager Claudio Ranieri er likevel langt fra skuffet.

– Jeg synes dette er et mirakel. Jeg vil gjerne fortsette sånn, men det er ikke enkelt, sier han.

Mot Manchester City så han laget sitt kjempe seg til ett poeng. Det var betryggende etter tapet for Liverpool andre juledag.

– Det var vanskelig, men vi skapte sjanser, noe de også gjorde. Men jeg ville se spillerne mine respondere etter tapet for Liverpool. Det gjorde de, sier han.

Gjestene best fra start

Det var gjestene som tidlig festet et grep om oppgjøret, og som skapte de største mulighetene fra start.

26 minutter var spilt da Raheem Sterling ble spilt fri inne i hjemmelagets 16-meter. 21-åringen mottok ballen på brystet og fikk sendt avgårde en avslutning mot Schmeichel som fikk slått ballen til hjørnespark.

SOCCER-ENGLAND-LEI-MCI/ Leicester City v Manchester City - Barclays Premier League

VILLE HA STRAFFE: Her mente Sergio Agüero at han burde få straffe.

Foto: Carl Recine / Reuters

Men Leicester var heller ikke ufarlige. På tampen av første omgang fikk de to store sjanser på under ett minutt. Nærmest var Jamie Vardy som banket ballen like over målet til Joe Hart.

Agüero snytt for straffe?

Etter hvilen forstsatte begge lag å produsere sjanser, men både Leicester og gjestene fra Manchester slet med å omsette sjansene til mål.

Etter en drøy times spille ble Sergio Agüero tatt inne i Leicesters 16-meter av Gökhan Inler, og viste tydelig at han mente han skulle ha straffe. Dommer Craig Pawson vinket imidlertid spillet videre.

– Inler er ikke på ball der. Agüero skulle hatt straffespark der, var dommen fra TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad.

Et kvarter før slutt sendte Christian Fuchs avgårde et knallhardt frispark, men også denne gangen sto Joe Hart i veien for vertene.

Dermed endte det målløst i toppoppgjøret.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Svensson og Midtsjø vant duell

  AZ Alkmaar-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø vant den norske duellen mot Martin Ødegaards Vitesse i kvartfinalen i den nederlandske cupen onsdag. Svensson var nest sist på hjemmelagets 1-0-scoring, mens Midtsjø var tredje sist. AZ vant 2-0.

  Landslaget fotball
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RBK betaler fire millioner for Åsen

  Etter det NRK erfarer måtte Rosenborg ut med fire millioner kroner for å hente Gjermund Åsen fra Tromsø. Ranheim, som var klubben Tromsø i sin tid hentet Åsen fra, har i henhold til en videresalgsavtale krav på én million kroner av overgangssummen.

  Laster Twitter-innhold
 • Bolt legger fotballskoene på hyllen

  Usain Bolt har fra før av lagt løpeskoene på hyllen. Nå gir han også opp drømmen om en karriere på fotballbanen. – Det var moro så lenge det varte, sier verdensrekordholderen på 100 m og 200 m til Reuters. I fjor sommer trente han med Strømsgodset.

  Usain Bolt i Strømsgodset
  Foto: Christian Hellumsand/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal