Sensasjonslaget Leicester klarte ikke gjenerobre ligaledelsen i Premier League. Men manager Claudio Ranieri depper ikke.

SOCCER-ENGLAND-LEI-MCI/ Leicester City v Manchester City - Barclays Premier League

FORNØYD: Claudio Ranieri beskriver Leicester sesongs så langt som et mirakel.

Leicester kunne feire nyttår på toppen av Premier League dersom de slo Manchester City tirsdag kveld.

Men overraskelselaget fikk tøff motsand hjemme mot hardtkjempende Manchester City-spillere.

Etter at dommeren blåste av oppgjøret på King Power Stadium sto det fortsatt 0-0 på resultattavla. Dermed er det Arsenal som går inn i 2016 som ligaleder - det med bedre målforskjell enn «The Foxes».

– Et mirakel

Manager Claudio Ranieri er likevel langt fra skuffet.

– Jeg synes dette er et mirakel. Jeg vil gjerne fortsette sånn, men det er ikke enkelt, sier han.

Mot Manchester City så han laget sitt kjempe seg til ett poeng. Det var betryggende etter tapet for Liverpool andre juledag.

– Det var vanskelig, men vi skapte sjanser, noe de også gjorde. Men jeg ville se spillerne mine respondere etter tapet for Liverpool. Det gjorde de, sier han.

Gjestene best fra start

Det var gjestene som tidlig festet et grep om oppgjøret, og som skapte de største mulighetene fra start.

26 minutter var spilt da Raheem Sterling ble spilt fri inne i hjemmelagets 16-meter. 21-åringen mottok ballen på brystet og fikk sendt avgårde en avslutning mot Schmeichel som fikk slått ballen til hjørnespark.

VILLE HA STRAFFE: Her mente Sergio Agüero at han burde få straffe.

Men Leicester var heller ikke ufarlige. På tampen av første omgang fikk de to store sjanser på under ett minutt. Nærmest var Jamie Vardy som banket ballen like over målet til Joe Hart.

Agüero snytt for straffe?

Etter hvilen forstsatte begge lag å produsere sjanser, men både Leicester og gjestene fra Manchester slet med å omsette sjansene til mål.

Etter en drøy times spille ble Sergio Agüero tatt inne i Leicesters 16-meter av Gökhan Inler, og viste tydelig at han mente han skulle ha straffe. Dommer Craig Pawson vinket imidlertid spillet videre.

– Inler er ikke på ball der. Agüero skulle hatt straffespark der, var dommen fra TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad.

Et kvarter før slutt sendte Christian Fuchs avgårde et knallhardt frispark, men også denne gangen sto Joe Hart i veien for vertene.

Dermed endte det målløst i toppoppgjøret.

• Vellykket operasjon for van Aert

Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

– Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

Wout van Aert
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

– Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.