NRK Meny
Normal

– Dette er den beste prisen å vinne!

Magnus Carlsen og Suzann Pettersen fikk utøvernes egen pris under Idrettsgallaen 2014 lørdag kveld.

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen og golfesset Suzann Pettersen måtte dele Utøvernes pris på Idrettsgallaen. Se takketalene her.

Golfspilleren Suzann Pettersen og sjakkverdensmester Magnus Carlsen ble tildelt Utøvernes pris under Idrettsgallaen 2014, en pris som idrettsutøverne selv har stemt frem vinnerne på.

– Det var litt uventet, må en overrasket Suzann Tutta Pettersen innrømme overfor NRK.no etter å ha vært oppe på scenen for å motta pris for andre gang i kveld.

Tidligere på kvelden ble hun også tildelt prisen for Årets kvinnelige utøver til stående applaus fra salen.

Les også: Følg idrettsgallaen backstage direkte her, og kom med dine innspill til hva NRK.nos reporter skal spørre idrettsstjernene om!

Deler prisen

Selv stemte hun på Magnus Carlsen, og hun synes det er flott at to utøvere innenfor golf og sjakk blir tildelt den prestisjetunge prisen.

Les også: Nå er også «Tutta» blitt Carlsen-fan

– Det viser kanskje at de andre toppidrettsutøverne har forståelse for hva vi driver med. I verdenssammenheng er jo sjakk større enn golf, mens golf nok er en sport som er større enn det meste av ski, sier verdenstoeren.

Med kong Harald på ærestribunen uttalte Tutta fra scenen at hun var stolt over å få stå der sammen med kongen, en smilende Magnus Carlsen.

Les også: Idrettseliten klare for å feire seg selv

I godt selskap

For også sjakk-konge Magnus Carlsen var glad for prisen og den anerkjennelsen det er å bli stemt frem av resten av utøverne.

– Jeg er veldig glad for å få være i dette fellesskapet, forteller han smilende til NRK.no.

Les også: Sportsåret 2013: Rekordmange VM-gull - og Magnus Carlsen

Selv om trofeer ikke akkurat er mangelvare hjemme hos Suzann Pettersen, er hun ganske sikker på at hun vil klare å finne en god plassering for kveldens priser.

– Særlig utøverprisen veier tungt. I dobbelt forstand, legger hun til mens hun fester grepet rundt den massive glasskulen.

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen trenger imidlertid ikke flytte rundt på VM-pokaler og andre trofeer for å få plass til kveldens fangst fra Idrettsgallaen.

– Jeg har ennå ikke innredet leiligheten min, så jeg har masse plass, jeg.

Imponerer Erna

Statsminister Erna Solberg gratulerer begge utøverne med prisen, og forteller til NRK.no at hun personlig er veldig glad for at nettopp Magnus Carlsen får denne prisen med tanke på diskusjonene som har vært i forkant av Idrettsgallaen.

– Selv om det diskuteres om sjakk er idrett eller ikke, mener jeg at prestasjonen Magnus gjorde under VM iallfall ligger på nivå med andre idrettsprestasjoner.

Solberg er også svært imponert over golfspiller Suzann Pettersen som i flere år har vært blant verdenseliten i sin sport.

– Jeg synes det er fantastisk flott og imponerende at hun presterer så bra i en stor verdensidrett som golf, sier statsministeren.

Les også: «Tutta» går i par med verdenseneren

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal