Frykter skaden kan ødelegge VM

OLYMPIATOPPEN (NRK.no): Langrennsløper Kristin Størmer Steira innser at bruddskaden kan ødelegge mye av hennes siste sesong som langrennsløper. VM er truet, og det er lite sannsynlig at hun kan gå Tour de Ski.

Steira OL-2014

Kristin Størmer Steira har ikke gitt opp håpet om å gå VM i Falun i februar selv om hun ikke kan trene for fullt før desember.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kristin Størmer Steira smiler tappert til tross for at hun går på krykker

Kristin Størmer Steira må gå på krykker en periode, men humøret holder hun fortsatt oppe.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

– Det vil nok dessverre få betydning for VM, sier en skuffet Kristin Størmer Steira.

Langrennsløperen har fått påvist brudd i bekkenet etter et fall i Seiser Alm i august i år. Nå venter flere uker uten trening. Hun kan tidligst være tilbake i normal trening om åtte uker.

Vil komme tilbake

Men selv om Steira ser at oppkjøringen til VM i Falun har fått seg en solid knekk, har hun ikke gitt opp å rekke sesongens store mål helt ennå.

– Falun er langt fram tid og det er mye som skal gjøres frem til da. Jeg har vært gjennom dette tidligere og vet hva som må til for å komme tilbake. Det finnes også andre som har gått gjennom tunge skadeperioder og kommet tilbake, sier Steira.

32-åringen er tidligst tilbake i full trening i desember, bare noen uker for et annet høydepunkt - Tour de ski.

– Har du gitt opp Tour de Ski i januar?

– Det er ikke bare å melde seg på Tour de Ski. Man må være i god form og kvalifisere seg. Jeg tenker ikke så mye på Tour de Ski nå. Dersom jeg får gått skirenn før det tar jeg Tour de Ski som en bonus, sier Steira, som langt på vei har gitt opp håpet om å gå den beinharde serien av konkurranser.

– Touren ikke realistisk

Landslagstrener Egil Kristiansen medgir at det ikke er veldig store sjanser for at man får se Steira i Tour de Ski.

Når den arrangeres vil Steira nettopp ha blitt frisk nok til å trene helt som normalt igjen. En tøff belastning som touren er kanskje ikke det hun får best utbytte av akkurat da.

– Det er sannsynligheter for at hun kan gå touren, men det er nok ikke realistisk. Hun må trene seg opp igjen og da er det et spørsmål om det er lurt å gå en tour, sier han.

– Innstilt på å nå målet

Treneren er også enig i at skadeoppholdet kan gi konsekvenser for VM.

– Man frykter det selvfølgelig, men det er litt for tidlig å si noe om det. Kristin er veldig innstilt på å gjøre en innsats på å nå målet sitt, som er VM. Så får vi bare se, sier Kristiansen.

Steira har uttalt at hun har tenkt å legge opp etter denne sesongen.

– Kan denne skaden fremskynde planene om å legge opp?

– Jeg håper ikke det, sier Steira.

Hun understreker at motivasjonen for å bli frisk og gå skirenn igjen er absolutt tilstede.

Siste nytt

 • Svindal: – Det ser ikke bra ut

  Aksel Lund Svindal fikk undersøkt sitt problematiske kne i Innsbruck torsdag. Tilbakemeldingene var ikke veldig oppløftende.

  – Det er ikke noen krise, men ja, det ser ikke helt bra ut. Det er ikke noe nytt, det er det samme gamle, sier Svindal til NTB.

  Det er foreløpig ikke klart om han vil stille til start i årets renn i Kitzbühel.

  Svindal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Syk Halfvarsson dropper renn

  Calle Halfvarsson sliter fremdeles med forkjølelse og mister 15-kilometeren i verdenscupen lørdag. En forkjølet Ida Ingemarsdotter tar heller ingen sjanser og står over helgens renn.

  Verdenscup langrenn sprint i Drammen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Nadal klar for finale i Australia

  Rafael Nadal er klar for finalen i Australian Open etter å ha slått greske Stafanos Tsitsipas i semifinalen. Spanjolen vant i tre strake sett. Finalen spilles søndag, og Nadal møter vinneren av oppgjøret mellom Novak Djokovic og Lucas Pouille.

  Nadal til finale.
  Foto: William West / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal