– Det var kanskje ikke så smart

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiril Eckhoff (24) vurderte å droppe renn i vinter, men endte opp med å gå alt. Det kan ha vært en feilvurdering.

Eckhoff

SKUFFET: Her har Tiril Eckhoff nettopp blitt nummer 22 på fellesstarten i Ruhpolding i januar. Etterpå fortalte skiskytteren at hun følte seg mentalt sliten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det var jo litt sånn «vi trenger folk på stafetten», og jeg gikk alt. I ettertid var kanskje ikke det så smart, for jeg ble veldig sliten, sier Eckhoff til NRK.

24-åringen møter NRK i Holmenkollen ikledd speilblanke solbriller og treningstøy.

 • Se 15 km normaldistanse direkte her fra kl. 10.15.

Fossum-jenta føler seg «ganske godt forberedt» til Holmenkollen-rennene, men formen kunne kanskje vært hakket bedre:

Skiskytteren innrømte nemlig i Ruhpolding at hun var mentalt sliten og vurderte å stå over renn. Men sånn ble det ikke. I stedet kom disse individuelle resultatene i Anterselva og Nove Mesto:

21.-, 24.-, 30.-, og 20.-plass.

Ustabil skyting

Stian Eckhoff

SJEF: Stian Eckhoff ble landslagstrener for kvinnene før denne sesongen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I tillegg ble det 11.-plass på stafetten i Anterselva, mens høydepunktet ble seieren på mixed stafetten i Nove Mesto.

– Jeg skulle kanskje ha kvittet meg med én stafett, men nå er det fremtiden som gjelder, sier Eckhoff på spørsmål om det var en feilvurdering å stille på alt.

24-åringen forklarer at det er viktig å ha overskudd for å prestere – også på standplass. Her har hun så langt vært for ustabil, og treffprosenten de fire siste individuelle rennene er på 75 prosent. Til sammenligning hadde hun 81 prosent i gjennomsnitt i fjor.

Landslagstrener og bror Stian Eckhoff forklarer at 24-åringen ble tatt ut på stafetten for å kunne stille et lag, siden flere var plaget av sykdom i Anterselva.

– Dette har vært en dialog hele veien, og vi vurderte det dit at Tiril var fysisk sterk nok til å starte, og hun skulle få en gjennomkjøring der hun ikke gikk sisteetappe, sier landslagstreneren.

– Gleder meg veldig mye

Han understreker at 24-åringen hele tiden har hatt lyst til å gå mange renn.

– Det er alltid lett å være etterpåklok, men Tiril har vært innstilt på å gå mange konkurranser, sier Eckhoff.

Han mener man aldri kan være helt trygg på at overskuddet er på plass, men han tror søsteren er i god balanse – selv om resultatene har uteblitt.

Det er heller ikke usannsynlig at 24-åringen får ekstra krefter av å konkurrere hjemme.

– Jeg har trent her siden jeg var liten, og mine første skirenn var i Holmenkollen. Så jeg gleder meg veldig mye, sier Fossum-jenta.

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal