NRK Meny
Normal

– Det største jeg har opplevd

VAL DI FIEMME (NRK.no): VM-bronsen er gull verdt for Maiken Caspersen Falla, som til og med fikk høre «Ja vi elsker» på seierspallen.

Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla

Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla på medaljeseremonien i Val di Fiemme.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

Maiken Caspersen Falla tok sin første VM-medalje i Holmenkollen, da hun tok bronse i lagsprint sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Den gangen måtte de norske jentene fra nederste trinn på seierspallen høre «Du gamla, du fria» fra nederste trinn på seierspallen.

Torsdag kveld fikk Falla sin første individuelle VM-medalje på torget i Cavalese i Val di Fiemme. Også denne gangen måtte hun ta til takke med nederste trinn, etter å ha blitt nummer tre i den klassiske sprinten.

Men denne gangen fikk hun høre «Ja vi elsker», spilt til ære for gullvinner Marit Bjørgen.

– Kjempestort, fastslår Falla overfor NRK.no.

Marit Bjørgen var også i strålende humør, og hoppet av glede på seierspallen.

– Dette er like stort som det var i 2003, sa Bjørgen

LES OGSÅ: Bjørgen gråt av frustrasjon fire dager før gulløpet

– En drøm

22 år gamle Falla var en gullkandidat før løpet, og i aller høyeste grad en medaljekandidat. At det ble bronse, er hun kjempefornøyd med.

– Det var en drøm å komme på pallen her. Det er det som har vært målet hele sesongen. Det er det største jeg har opplevd, enkelt og greit, erkjenner jenta fra Fet på Romerike.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla jubler på podiet etter bronseløpet.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

Det kunne imidlertid ha blitt en tidlig slutt på dagen. Hun endte på tredjeplass i sitt kvartfinaleheat, og gikk videre til semifinale som «lucky loser».

– Det kunne fort ha vært over, og det hadde vært veldig trist. Det var nervepirrende, men jeg tror uhellet jeg hadde i svingen i kvartfinalen gjorde at jeg ble litt sterkere, for jeg lærte hva jeg skulle gjøre. Det er bedre å feile i kvarten enn finalen, smiler Falla.

Seieren feirer hun med kake. Den store festen må vente. For søndag jager hun en ny medalje. Da er det lagsprint på skistadion i Lago di Tesero.

Skulle gjerne gått med Bjørgen

Hvem Falla går sammen med, er ennå uklart. Marit Bjørgen har bestemt seg for ikke å gå distansen, selv om avgjørelsen ikke er definitiv.

Det betyr at Falla får Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg eller Celine Brun-Lie som makker.

– Hvem vil du helst gå med søndag?

– Det er vanskelig å si hvem det blir, men det blir et sterkt lag uansett. Jeg har veldig trua på at det skal gå bra, det også. Alternativene er kjempesterke og revansjelystne, sier Falla, med henvisning til at både Jacobsen, Østberg og Brun-Lie ble utslått i kvartfinalene torsdag.

– Skulle du ønske Marit skulle gått?

– Det hadde vært rått å gå med Marit. Vi har et godt lag uansett, men det er en ekstra trygghet med Marit, erkjenner Maiken Caspersen Falla.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd