– Det største gjennombruddet i Armstrong-saken

TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad er ikke i tvil om at Lance Armstrong virkelig sliter nå.

Johan Kaggestad

TV2s Johan Kaggestad mener at vi nå ser det største gjennombruddet i saken mot Lance Armstrong.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg vil si at det er det største gjennombruddet i saken mot Lance Armstrong. Nå er han presset. Han ligger tynt an, sier TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad til NRK.

– Det er tungtveiende skyts mot Armstrong. Det ser veldig vanskelig ut for ham nå, sier NRKs sykkelekspert Ove Eriksen.

Uttalelsen til sykkelguruen som for tiden kommenterer Tour de France, kommer etter at fem av Armstrongs tidligere lagkamerater innrømmer doping, samtidig som de skal vitne i mot den amerikanske sykkelkongen.

– Meget betenkelig

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har sørget for at de fire av de fem som fortsatt er aktive, George Hincapie, Levi Leipheimer, Christian Vandevelde og David Zabriskie, får en mild straff etter sesongen.

– Det er meget betenkelig. De får kjøre både Spania rundt, også videre. Den eneste restriksjonen er at de ikke får delta i OL. Og de er klare igjen til vårsesongen. Dette er egentlig ikke noe straff, siden det er lite aktivitet i den perioden de er utestengt, hevder Kaggestad.

– Viktigste er å ta Armstrong

Ove Eriksen

NRKs sykkelekspert er klar på at det viktigste er å ta Lance Armstrong.

Foto: Bjørnar Hjellen / NRK

NRKs sykkelekspert Ove Eriksen kan forstå USADA og måten de har valgt å løse dette på.

– Det viktigste for verdens antidopingbyrå (WADA) og USADA er å ta Armstrong. Da ser man i mellom fingrene på at de fem som skal vitne får mildere straffer. Du kan si at det er noe lugubert, men her er man ute etter Armstrong, mener Eriksen.

Eriksen tror også at det vil bli enklere å vitne for de fire syklistene, på grunn av at de nærmer seg slutten på sine aktive karrierer.

– Disse fire gutta er veteraner de luxe. De er nok i ferd med å avslutte sine karrierer på sykkelsetet, og da tror jeg at det er lettere å vitne mot Armstrong, siden de snart er ferdige uansett, sier Eriksen.

Bør få en streng straff

Han er helt klar i sin sak at disse rytterne fortjener en ordentlig straff, selv om de nå hjelper USADA i anklagelsene mot Armstrong.

– De innrømmer doping. Det vil si at de har jukset. Da sier reglene at rytteren skal bli utestengt i to år. Spesielt når de ikke har overholdt meldeplikten. Som sagt, dette her er meget betenkelig, sier Kaggestad.

Anklaget av en av sine nærmeste

Sykkeleksperten har ingen tro på at noen av de fem rytterne vil lyve i vitneprovene mot Armstrong.

– USADA har konkrete bevis på at blant annet rytterne har brukt mikrodoser med EPO før etappene. Disse rytterne er presset. Og ikke minst, George Hincapie er en av Lance Armstrongs beste venner i en årrekke. Så det er meget sterkt at han står frem og vitner mot sin venn. Jeg går ut i fra at han snakker sant, hevder Kaggestad.

Siste nytt

 • Tettey-comeback var ikke nok

  Selv en tilbakevendt Alexander Tettey og 600 tilskuere på Lerkendal var ikke nok til å skaffe Rosenborg tre poeng etter nedturen mot Strømsgodset forrige helg. Nå er det seks poeng opp til rival Molde på serielederplass.

  Selv om Rosenborgs Dino Islamovich fant veien til nettmaskene etter bare 12. minutter, stoppet dommeren den gleden. Målet ble annullert på grunn av offside.

  62. minutter skulle det ta før ballen satt i nettmaskene igjen. Det var det Joachim Thommassen som fikset - sitt første mål på over to år.

  Dermed endte gjensynet med Lerkendal poengløst for den mangeårige utenlandsproffen. Tettey avsluttet proffkarrieren i Norwich i vår.

  Rosenborg - Sarpsborg08
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Sveits med full kontroll mot Tyrkia

  Tyrkia går ut av mesterskapet med tre tap og kun én scoring etter å ha tapt 1-3 mot Sveits.

  Haris Seferovic sørget for pangstart for sveitserne, mens Xherdan Shaqiri doblet ledelsen for rødtrøyene.

  Irfan Kahveci sørget for redusering og Tyrkias første mål i årets EM. Men Sveits var klart best, og Shaqiri punkterte kampen da han scoret sitt andre for kvelden.

  Sveits havner på tredjeplass i gruppa, og dermed må de vente på resten av kampene for å finne ut om de kommer videre til åttedelsfinalen.

 • LSK-oppturen fortsetter

  Thomas Lehne Olsen var tungen på vektskålen med sine to mål da Lillestrøm tok tre sterke poeng mot Tromsø i Eliteserien søndag. Kampen endte 2-1.

  Lillestrøm fikk en pangstart og tok ledelsen etter bare et drøyt minutts spill. Igoh Ogbu headet på tvers i feltet og fant Thomas Lehne Olsen, som på akrobatisk vis brassesparket ballen i mål fra ti-elleve meter.

  – At han i det hele tatt har frekkhet til å prøve på det der, det er helt rått. Et helt sykt mål, sa Discovery-ekspert Eline Torneus.

  Lagene var like langt etter 26 minutter. Unggutten August Mikkelsen skjøt et frispark via muren og i mål til 1-1.

  Like etter pause gikk LSK opp i 2-1, etter en bisarr scoring. Tromsø-målvakt Jacob Karlstrøm bommet fullstendig på et utspark, og skjøt ballen i leggen til forsvarsspiller Felix Winther og i beina på LSKs Ifeanyi Mathew.

  Mathew sentret til Lehne Olsen, som hadde få problemer med å sette ballen i mål. Det var hans fjerde mål denne sesongen.

  Det ble også det siste målet i kampen. Dermed vant LSK 2-1.

  Tapet gjør at Tromsø står med en uavgjort og to tap på Alfheim så langt denne sesongen. For Lillestrøm sin del var det den først seieren på bortebane denne sesongen. (NTB)

  QqatmAra7qw
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal