NRK Meny
Normal

– Det heteste temaet på Uefa-kongressen

ATEN (NRK): De drastiske endringene i mesterligaen, som nylig ble hastevedtatt av Uefa, skal revurderes onsdag. Hvis Aleksander Ceferin blir Uefa-president, blir de ikke innført.

Aleksander Ceferin

ENDRING: Aleksander Ceferin liker ikke endringene som er gjort i m mesterligaen. I ettermiddag møter han medlemslandene for å revurdere forslaget.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

– De små landene har snakket seg i mellom og ytret til organisasjonen at dette ikke ble gjort på en riktig måte. Når man skal vedta store endringer for internasjonale turneringer må man diskutere forslaget med medlemslandene først, sier fotballpresident, Terje Svendsen.

Noe av det første den nyvalgte presidenten må ta tak i, er minsøyen som råder i europeisk klubbfotball etter at Uefa valgte å garantere England, Tyskland, Italia og Spania fire plasser i mesterligaen.

Vedtok forslaget uten å involvere andre

Terje Svendsen

DÅRLIG PROSESS: Fotballpresident Terje Svendsen er ikke fornøyd med prosessen som fikk gjennom store endringer for mesterligaen.

Foto: Preben Negård

Tre medlemmer i Uefa-styret vedtok drastiske endringer for mesterligaen langt ute på natta, uten å involvere medlemslandene. Det er svært mange misfornøyd med. En av de som var med på å vedta endringene var presidentkandidat Michael Van Praag.

– Dette er det heteste temaet på Uefa-kongressen. Alle snakker om det, legger Svendsen til.

– Vi kan ikke akseptere måten det ble gjort på. Den prosessen var ikke bra. Sånn skal det ikke gjøres, sier Danmarks fotballpresident, Jesper Møller.

NRK vet at nettopp dette er en av de tungtveiende argumentene for at Norge og Danmark ikke stemmer på Michael Van Praag som ny Uefa-president onsdag. Nederlenderen på sin side mener han har gjort det rette.

– Vi forhindret en utbryterliga, svarer Van Praag.

– Det var en reell trussel om etablering av en europeisk superliga, så jeg er stolt av det vi har gjort, sa nederlenderen for kort tid tilbake.

En viktig sak for Ceferin

– Det var kun en trussel, det ville aldri skje, kontrer motkandidat Aleksander Ceferin.

Sloveneren, som er storfavoritt til å ta over vervet som ny Uefa-president, har vært en sterk kritiker av endringene som ble hastvedtatt, men også prosessen. Tidligere har han uttalt at det minner om ”gamle Uefa”.

Til nyhetsbyrået Reuters uttalte han i går at de små klubbene er verdifulle for Uefa, og at gapet mellom de rike og mindre rike blir større ved en slik endring.

– Ceferin er fra Slovenia og vet hvordan det er å være fra en liten fotballnasjon fotballsammenheng internasjonalt. Derfor har denne saken vært viktig for han, og jeg håper det kommer noe godt ut av møtet i ettermiddag, avslutter Svendsen.

Siste nytt

 • Rangers med målfest på hjemmebane

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 5-1 over Philadelphia Flyers på hjemmebane tirsdag. Mats Zuccarello fikk totalt 18 minutter og 17 sekunder på isen tirsdag. Han noterte seg for ett skudd på mål.

  Zucca
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix
 • Balotelli tomålsscorer for Nice

  Mario Balotelli og Nice så lenge ut til å gå seirende ut av tirsdagens seriekamp mot Monaco.

  Balotelli scoret to og så lenge ut til å bli matchvinner, men like før slutt satte Radamel Falcao inn 2–2 for Monaco. Dermed endte kampen med poengdeling.

  Mario Balotelli (Nice) scoret to mål mot Monaco i tirsdagens seriekamp.
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)