NRK Meny
Normal

– Det heteste temaet på Uefa-kongressen

ATEN (NRK): De drastiske endringene i mesterligaen, som nylig ble hastevedtatt av Uefa, skal revurderes onsdag. Hvis Aleksander Ceferin blir Uefa-president, blir de ikke innført.

Aleksander Ceferin

ENDRING: Aleksander Ceferin liker ikke endringene som er gjort i m mesterligaen. I ettermiddag møter han medlemslandene for å revurdere forslaget.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

– De små landene har snakket seg i mellom og ytret til organisasjonen at dette ikke ble gjort på en riktig måte. Når man skal vedta store endringer for internasjonale turneringer må man diskutere forslaget med medlemslandene først, sier fotballpresident, Terje Svendsen.

Noe av det første den nyvalgte presidenten må ta tak i, er minsøyen som råder i europeisk klubbfotball etter at Uefa valgte å garantere England, Tyskland, Italia og Spania fire plasser i mesterligaen.

Vedtok forslaget uten å involvere andre

Terje Svendsen

DÅRLIG PROSESS: Fotballpresident Terje Svendsen er ikke fornøyd med prosessen som fikk gjennom store endringer for mesterligaen.

Foto: Preben Negård

Tre medlemmer i Uefa-styret vedtok drastiske endringer for mesterligaen langt ute på natta, uten å involvere medlemslandene. Det er svært mange misfornøyd med. En av de som var med på å vedta endringene var presidentkandidat Michael Van Praag.

– Dette er det heteste temaet på Uefa-kongressen. Alle snakker om det, legger Svendsen til.

– Vi kan ikke akseptere måten det ble gjort på. Den prosessen var ikke bra. Sånn skal det ikke gjøres, sier Danmarks fotballpresident, Jesper Møller.

NRK vet at nettopp dette er en av de tungtveiende argumentene for at Norge og Danmark ikke stemmer på Michael Van Praag som ny Uefa-president onsdag. Nederlenderen på sin side mener han har gjort det rette.

– Vi forhindret en utbryterliga, svarer Van Praag.

– Det var en reell trussel om etablering av en europeisk superliga, så jeg er stolt av det vi har gjort, sa nederlenderen for kort tid tilbake.

En viktig sak for Ceferin

– Det var kun en trussel, det ville aldri skje, kontrer motkandidat Aleksander Ceferin.

Sloveneren, som er storfavoritt til å ta over vervet som ny Uefa-president, har vært en sterk kritiker av endringene som ble hastvedtatt, men også prosessen. Tidligere har han uttalt at det minner om ”gamle Uefa”.

Til nyhetsbyrået Reuters uttalte han i går at de små klubbene er verdifulle for Uefa, og at gapet mellom de rike og mindre rike blir større ved en slik endring.

– Ceferin er fra Slovenia og vet hvordan det er å være fra en liten fotballnasjon fotballsammenheng internasjonalt. Derfor har denne saken vært viktig for han, og jeg håper det kommer noe godt ut av møtet i ettermiddag, avslutter Svendsen.

Siste nytt

 • Stabæk lanserer regnbuekortet

  Foran kampen mellom Stabæk og Haugesund har Stabæk trykket opp flere tusen «regnbuekort» i forbindelse med Oslo Pride.

  – Dette kan du bruke neste gang noen går over grensen på tribunen eller andre steder, sier Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen.

  Inge Andre Olsen og regnbuekortet
  Foto: Kristian Bjerke / Stabæk Media
 • Berget scoret to – ble matchvinner

  Jo Inge Berget scoret begge målene for New York City FC da de snudde 0–1 til 2–1 mot Toronto FC søndag.

  Først scoret han med hælen etter 51 minutter, og gjorde 1–1. Etter 68 minutter satte han sitt andre. Nordmannen ble kåret til banens beste.

  MLS: Toronto FC at New York City FC
  Foto: Vincent Carchietta / Reuters
 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Russland og Saudi-Arabia - Egypt
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko