– Det har vært både himmel og helvete

Da skiskytter Synnøve Solemdal (24) vant jaktstarten i Hochfilzen i desember lå alt til rette for at det skulle bli en god OL-sesong. I stedet ble hun slått ut av kyssesyken da mesterskapet startet. Nå ser hun sesongavslutningen fra sofaen.

Synnøve Solemdal

OL ble en skuffelse for Synnøve Solemdal. Her er hun etter sprinten der hun endte på 35.-plass.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– På en måte har det vært en drittsesong, både med tanke på trening og konkurranse, men samtidig har de gode dagene kommet når det har vært renn.

– Det har jeg vært sykt heldig med, sier Solemdal til NRK.no.

– Mye på sofaen

Når NRK.no snakker med henne på telefon, er 24-åringen i leiligheten sin på Lillehammer. Egentlig skulle hun deltatt på folkefesten og verdenscupavslutningen i Holmenkollen denne helgen. I stedet må hun følge lagvenninnene fra sofaen.

– Det er ganske stusselig. Jeg gjør veldig lite, ligger mye på sofaen og er totalt tappa for energi, sier hun.

Forferdelig sommer

24-åringen tar oss med gjennom en berg-og-dalbane av en sesong.

Sommeren var forferdelig. Da NRK.no snakket med henne om sesongoppkjøringen tidligere i vinter avslørte skiskytteren at hun tapte samtlige tester mot lagvenninnene helt frem til september.

Verken skytingen eller den fysiske formen stemte.

– Jeg hadde en veldig dårlig treningssesong der jeg slet mye med å trene det jeg skulle, men da sesongen først startet gikk det veldig bra.

Like før sesongåpningen på Sjusjøen i midten av november løsnet det og 8. desember tok hun karrierens andre verdenscupseier på jaktstarten i østerrikske Hochfilzen.

To pallplasser i Oberhof tidlig i januar gjorde henne så til en medaljekandidat i OL.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Synnøve Solemdal

Synnøve Solemdal etter at hun vant jaktstarten i Hochfilzen 8. desember 2012.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

36.-plass

– Etter jul forsøkte jeg å være optimistisk, men merket at ting ikke stemte. I OL trodde jeg det var høyden, men nå i ettertid ser jeg annerledes på det, sier Solemdal.

Mesterskapet i Sotsji ble en kjempeskuffelse. På grunn av sykdom gikk hun bare sprinten og jaktstarten. Der ble det henholdsvis en 35.- og en 36.-plass.

Etter hvert ble hun plassert i isolat og flyttet ned fra fjellet der utøverne bodde. Nede i dalen i bunn av Kaukasus-fjellene måtte hun se OL gå sin gang uten å få være en del av festen.

Da hun kom hjem tok hun blodprøver som for halvannen uke siden viste at hun har kyssesyken.

– Da fikk jeg en forklaring på hvorfor jeg har følt meg dårlig, sier hun.

Stor motivasjon

Solemdal håper å være tilbake i trening til sesongoppkjøringen 1. mai.

– Motivasjonen er veldig stor. Jeg føler de gode resultatene jeg hadde tidlig i sesongen viser at jeg har veldig mye mer å gå på.

– Men foreløpig har jeg fått streng beskjed om å ikke gjøre annet enn å gå rolige turer.

Siste nytt

 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i sveitsiske Sölden. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • – Kippe legger opp

  Romerikes Blad melder at Lillestrøm-profilen Frode Kippe legger opp etter 20 sesonger i klubben. Forsvarsveteranen skal nå inn i trenerteamet til LSK, som toppspillerutvikler, skriver avisen. Klubben holder pressekonferanse klokken 13.00. Kippe har spilt 440 kamper for Lillestrøm, men denne sesongen har han bare vært på banen i 15 seriekamper.

  – Jeg har vært gammel i ti år og alt har sin slutt. Jeg har hatt et ønske om å spille fotball så lenge som mulig, og føler for så vidt at jeg har fått gjort det. Følte alt lå til rette for at dette var tiden for å sette punktum. Jeg ser tilbake på en utrolig fantastisk tid, både her og da jeg var i England, sier Kippe til NRK.

  – Jeg har ikke gjort annet enn å spille fotball i voksenalder, nå skal jeg gå over i en ny rolle fra neste år, som toppspillerutvikler. Der skal jeg få lov til å følge opp unggutta, vi har veldig mange spennende unggutter fra 16 til 21 år, som jeg skal ta ekstra vare på. Jeg tror det blir viktig for klubben og ha egne talenter som tar steget opp, der har ikke Lillestrøm vært gode nok og jeg skal prøve å hjelpe dem med det i årene som kommer.

  Eliteserien fotball menn 2019, Lillestrøm - Tromsø (4-0)
  Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
 • Zucca tilbake med målgivende

  Etter å ha vært ute i fire kamper med skade, var Mats Zuccarello tilbake på isen da Minnesota Wilds slo Edmonton Oilers 3-0 i NHL. Nordmannen stod for den målgivende pasningen på første scoring, i det som var Wilds tredje seier på ni kamper.

  – Dette var den beste kampen jeg har spilt her. Jeg følte at jeg ikke har vært i kampsituasjon på en stund, men det gikk bra. Seieren gir selvtillit, sier Zuccarello til Aftenposten etter sitt første målpoeng for sesongen.

  DCQcY77atFU
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal