NRK Meny
Normal

– Det føltes som en knyttneve rett i trynet

Therese Johaug (26) og Marthe Kristoffersen (25) ble sett på som de nye kommende stjernene i norsk kvinnelangrenn. Men under VM i Falun må Kristoffersen sitte hjemme og se Johaug kjempe om gull. Hva skjedde med den lovende skijenta?

Marthe Kristoffersen

STÅR PÅ VIDERE: Marthe Kristoffersen kjemper videre for å bli verdens beste skiløper.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Team turbo» ble de kalt. Stjerneskuddene som skulle sikre mer heder og ære for norsk kvinnelangrenn i fremtiden. Før sesongen 2008/09 handlet mye om Therese Johaug og Marthe Kristoffersen.

Men etter det har karrierene til de to langrennsløperne gått vidt forskjellige veier. I programmet «Verdens beste skijenter», som sendes på NRK1 tirsdag kveld, forteller Kristoffersen om tiden etter 2009.

– På den tiden var det vanskelig å vite hvem av dem som skulle bli best. Så sent som i 09 var Marthe den beste, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn i programmet.

Stafetten i Liberec

VM-SKI STAFETT KVINNER

FJERDEPLASS: Her er en skuffet Marthe Kristoffersen etter stafetten i Liberec. Foran henne jubler medaljevinnerne

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I Gällivare i 2009 spurtet Kristoffersen Norge inn til seier på verdenscupstafetten. Noen måneder senere fikk hun igjen ankeretappen under VM i Leberec.

– Jeg hadde en bra følelse og fem kilometer skøyting passet meg perfekt.

Norge ledet da 19 år gamle Kristoffersen ble sendt ut på fjerde og siste etappe. Men den norske jenta sleit med dårlige ski. Finland sklei forbi og på oppløpet ble Kristoffersen passert av både Sverige og Tyskland. Dermed endte det med en sur fjerdeplass for de norske jentene.

– Jeg hadde lyst til å grave meg ned og aldri se lys igjen. Hele Norge var skuffa. Hva skulle jeg si. Hvordan skulle jeg unnskylde meg? Jeg fikk en knyttneve rett i trynet, følte jeg.

Nummer 54 på Lillehammer

Etter VM-stafetten har 25-åringen slitt med å komme tilbake og har slitt med kyssesyken. Plassen på landslaget har hengt i en tynn tråd, men langrennsjenta hadde ikke tenkt til å gi opp. Før denne sesongen var VM i Falun det store målet.

– Det gikk en faen i meg. Nå skulle jeg få det ut. Nok er nok, nå er det min tur, sa hun.

Oppladningen var bra og testene gode. Men så ble hun syk og fikk ikke gå i den nasjonale åpningen på Beitostølen. På Lillehammer i desember ble hun nummer 54 på 5-kilometeren. Etter det har ikke Kristoffersen gått verdenscup, og dermed blir det ingen tur til Falun heller.

– VM er kjørt, men fy fader så kult det er å gå skirenn. Jeg vet at det er dette jeg vil. Nå skal jeg finne tilbake til godfølelsen og begynne å tenke på neste år.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag