NRK Meny
Normal

– Det finnes langrennsguder!

– Du må prøve å gjøre så sønnen vår kan si «min pappa – han er verdensmester». Maksim Vylegsjanin gjorde som kona ønsket.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

GULLGUTT: Maksim Vylegsjanin fikk endelig gullet rundt halsen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Sølv, sølv, sølv. Maksim Vylegsjanin har vært den evige toer i langrennsmesterskap. Gullet har vært så nært, men hver gang har han noen sneket seg foran. Og ofte har det vært Petter Northug.

Men lørdag kunne endelig Vylegsjanin og det russisk folk juble for gull på fellesstarten med skibytte i Falun.

Langrennshistorie

32-åringen klarte å holde Dario Cologna bak seg i spurten i det som ble en nervepirrende avslutning. Da Vylegsjanin krysset mållinja som førstemann tok følelsene overhånd for TV-kanalen Rossija sin kommentator, Dimitrij Guberniev.

-Kjære venner, det finnes langrennsguder! Han har vært nummer to så lenge, men i dag vinner han! skrek Guberniev, og var med på å skape et idrettsøyeblikk som vil gå inn i historiebøkene i Russland.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

FØRST OVER STREKEN: Her avgjøres fellesstarten med skibytte.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Vylegsjanin har sølv fra VM i Liberec og to sølv fra VM i Holmenkollen. Alle tre gangene er det Petter Northug som har slått ham. Under OL på hjemmebane i Sotsji ble det sølv på 50-kilometeren, sølv på lagsprinten og sølv på stafetten.

– Han fortjener dette etter så mye stang ut, sier Petter Northug til Aftenposten og gratulerte også den russiske skipresidenten Jelena Välbe etter løpet.

Ble pappa i fjor

– Jeg er veldig glad. Endelig vant jeg gull, sier Maksim Vylegsjanin til sport-express.ru.

Maksim Vylegsjanin ble pappa i fjor og snakket med sin kone før løpet lørdag. Hun sa til mannen sin:

– Prøv å gjøre sånn at når noen spør sønnen vår om hvem som er faren hans, kan han svare: «Min pappa – han er verdensmester».

– Jeg prøvde, sier Vylegsjanin

Og vi kan trygt si at han klarte det bra.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag