NRK Meny
Normal

– Det finnes langrennsguder!

– Du må prøve å gjøre så sønnen vår kan si «min pappa – han er verdensmester». Maksim Vylegsjanin gjorde som kona ønsket.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

GULLGUTT: Maksim Vylegsjanin fikk endelig gullet rundt halsen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Sølv, sølv, sølv. Maksim Vylegsjanin har vært den evige toer i langrennsmesterskap. Gullet har vært så nært, men hver gang har han noen sneket seg foran. Og ofte har det vært Petter Northug.

Men lørdag kunne endelig Vylegsjanin og det russisk folk juble for gull på fellesstarten med skibytte i Falun.

Langrennshistorie

32-åringen klarte å holde Dario Cologna bak seg i spurten i det som ble en nervepirrende avslutning. Da Vylegsjanin krysset mållinja som førstemann tok følelsene overhånd for TV-kanalen Rossija sin kommentator, Dimitrij Guberniev.

-Kjære venner, det finnes langrennsguder! Han har vært nummer to så lenge, men i dag vinner han! skrek Guberniev, og var med på å skape et idrettsøyeblikk som vil gå inn i historiebøkene i Russland.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

FØRST OVER STREKEN: Her avgjøres fellesstarten med skibytte.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Vylegsjanin har sølv fra VM i Liberec og to sølv fra VM i Holmenkollen. Alle tre gangene er det Petter Northug som har slått ham. Under OL på hjemmebane i Sotsji ble det sølv på 50-kilometeren, sølv på lagsprinten og sølv på stafetten.

– Han fortjener dette etter så mye stang ut, sier Petter Northug til Aftenposten og gratulerte også den russiske skipresidenten Jelena Välbe etter løpet.

Ble pappa i fjor

– Jeg er veldig glad. Endelig vant jeg gull, sier Maksim Vylegsjanin til sport-express.ru.

Maksim Vylegsjanin ble pappa i fjor og snakket med sin kone før løpet lørdag. Hun sa til mannen sin:

– Prøv å gjøre sånn at når noen spør sønnen vår om hvem som er faren hans, kan han svare: «Min pappa – han er verdensmester».

– Jeg prøvde, sier Vylegsjanin

Og vi kan trygt si at han klarte det bra.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Vil overraske konkurrentene

    Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

    Kristiansen
    Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten