NRK Meny
Normal

– Det er stygge tall, men ikke så ille som det ser ut som

Tom Høglis møte med gamle lagkamerater endte med 0-4-tap. FC København ble ydmyket av Club Brugge i Europaligaen torsdag. Belgierne har 10-1 i målforskjell mot Brøndby og FCK på fire kamper i år.

Tom Høgli

Tom Høgli fikk det tøft mot Brugge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er stygge tall, men jeg mener at det ikke står så ille til som det kan se ut som. Det er en del tilfeldigheter- vi må ha respekt for Brugge, sier Høgli etter hjemmetapet torsdag. Han kom til dansk fotball i sommer fra Brugge.

Det kunne virke som om dansk presse ventet på en skikkelig utblåsning fra trener Ståle Solbakken etter kampen, men journalistene tok feil.

«Solbakken kan bli sint. Veldig sint. Men torsdag kveld var ikke en av de kveldene der han langet ut mot spillere og lag, selv om laget nettopp hadde tapt 4-0 mot Club Brugge fra Belgia,» skriver Jyllands-Posten.

– Alle kjempet og ingen gjemte seg. Slik var det i 90 minutter, sa Solbakken.

– Skyver til side alle følelser

Nordmannen måtte forklare hvorfor han oppførte seg behersket. Ifølge Jyllands-Posten handlet dette om at Solbakken ville skjerme spillerne i et hektisk kampprogram.

– Jeg prøver å skyve til side alle følelser. Dette fordi vi har en ny kamp på søndag, sa Solbakken.

Har ikke gitt opp

Den tidligere Köln og Wolverhampton-treneren ville heller fokusere på at FC København fortsatt har en sjanse til å nå Europa League-sluttspillet. Da må danskene vinne borte mot Helsinki og på hjemmebane mot Torino i siste runde.

Da blir FC København nummer to i gruppa.

– Vi lever faktisk i turneringen av en eller annen idiotisk grunn. Jeg sa til laget at det er store sjanser for at Helsinki tar minst ett poeng hjemme mot Torino. Club Brugge hadde store problemer med å spille til seg poeng i Helsinki. Vinner vi i Finland blir det finale mot Torino, sier Solbakken.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal