Hopp til innhold

– Det er stygge tall, men ikke så ille som det ser ut som

Tom Høglis møte med gamle lagkamerater endte med 0-4-tap. FC København ble ydmyket av Club Brugge i Europaligaen torsdag. Belgierne har 10-1 i målforskjell mot Brøndby og FCK på fire kamper i år.

Tom Høgli

Tom Høgli fikk det tøft mot Brugge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er stygge tall, men jeg mener at det ikke står så ille til som det kan se ut som. Det er en del tilfeldigheter- vi må ha respekt for Brugge, sier Høgli etter hjemmetapet torsdag. Han kom til dansk fotball i sommer fra Brugge.

Det kunne virke som om dansk presse ventet på en skikkelig utblåsning fra trener Ståle Solbakken etter kampen, men journalistene tok feil.

«Solbakken kan bli sint. Veldig sint. Men torsdag kveld var ikke en av de kveldene der han langet ut mot spillere og lag, selv om laget nettopp hadde tapt 4-0 mot Club Brugge fra Belgia,» skriver Jyllands-Posten.

– Alle kjempet og ingen gjemte seg. Slik var det i 90 minutter, sa Solbakken.

– Skyver til side alle følelser

Nordmannen måtte forklare hvorfor han oppførte seg behersket. Ifølge Jyllands-Posten handlet dette om at Solbakken ville skjerme spillerne i et hektisk kampprogram.

– Jeg prøver å skyve til side alle følelser. Dette fordi vi har en ny kamp på søndag, sa Solbakken.

Har ikke gitt opp

Den tidligere Köln og Wolverhampton-treneren ville heller fokusere på at FC København fortsatt har en sjanse til å nå Europa League-sluttspillet. Da må danskene vinne borte mot Helsinki og på hjemmebane mot Torino i siste runde.

Da blir FC København nummer to i gruppa.

– Vi lever faktisk i turneringen av en eller annen idiotisk grunn. Jeg sa til laget at det er store sjanser for at Helsinki tar minst ett poeng hjemme mot Torino. Club Brugge hadde store problemer med å spille til seg poeng i Helsinki. Vinner vi i Finland blir det finale mot Torino, sier Solbakken.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal