Jansrud utenfor topp 20: – Kan ikke forklare hvorfor

Kjetil Jansrud gjorde for mange feil på lørdagens utforrenn. Han var nesten to sekunder bak vinneren Dominik Paris.

Kjetil Jansrud var langt bak de beste i lørdagens utfor. Det får kommentator Andreas Toft til å føle at noe ikke er som det skal med nordmannen.

VIDEO: Se Kjetil Jansruds utfor her.

Fartsspesialisten gjennomførte et sjeldent dårlig utfor for ham å være og endte på en skuffende 21.-plass.

Jansrud, som har kjørt godt på trening i Chamonix, gjorde flere småfeil øverst i løypa, men var ikke mer enn 0,04 bak ledende Steven Nyman.

Mellompartiet ble imidlertid ikke vist på TV og ved de neste passeringene var han plutselig langt bak. 0,04 var plutselig blitt til 1,19 og i mål var han 1,38 bak Nyman.

– Jeg gjorde mitt beste, og jeg føler ikke at jeg gjorde noen store feil. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ikke gikk fort nok i dag, sier Jansrud til NTB.

Oppgitt Jansrud

En oppgitt Jansrud slo ut med hendene for å vise at han var tydelig misfornøyd med gjennomføringen.

Han endte hele 1,73 bak Dominik Paris som overtok ledelsen senere.

– Se på dette, han har tapt masse til Nyman. Det er noe som ikke stemmer med Jansrud. Nå sitter jeg og lurer, utbrøt kommentator Andreas Toft.

Aleksander Aamodt Kilde nådde ikke helt opp i lørdagens utfor.

– Kanskje for reservert

Aleksander Aamodt Kilde kom på 11.-plass i utforrennet i Chamonix.

Nordmannen åpnet raskt, men tapte etter hvert for mye til å kunne hevde seg i toppen denne gangen.

– Jeg er litt bak tidsmessig, men gutta i toppen er vanvittig gode til å gli. Der har jeg litt å hente, sier Kilde, som forstår skuffelsen til lagkamerat Jansrud.

– Jeg snakket litt med ham. Det gikk ikke helt veien for Kjetil, han var kanskje litt for reservert. Denne sporten er ganske tøff. Da havner man bak på en litt dårlig dag, sier Kilde.

Seier til Paris

Det ble italienske Dominik Paris som til slutt vant rennet. Han var 0,35 foran amerikanske Steven Nyman. Sveitsiske Beat Feuz endte på tredjeplass (se også resultater lenger nede).

Dominik Paris var raskest ned utforløypa i Chamonix. Italieneren vant dermed sitt første verdenscuprenn denne sesongen.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Thomas slapp med skrekken

  Regjerende Tour de France-mester, Geraint Thomas, gikk i bakken under den fjerde etappen av rittet Tour de Suisse. Waliseren pådro seg noen skrubbsår og et kutt i pannen, men ingen brudd. 33-åringen blir med det trolig klar til Tour-starten 6. juli.

  Geraint Thomas
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Platini løslatt etter avhør

  Tirsdag morgen kom meldingen om at tidligere UEFA-president Michel Platini var pågrepet i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2022 til Qatar. Nå er 63-åringen løslatt etter avhør hos franske Økokrim. – Jeg er helt rolig. Dette er en gammel sak, og jeg har vært åpen om alt. Dette er helt fremmed for meg, sier Platini.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Alvorlig ulykke på Momarken

  Travkusk Gøran Antonsen ble hentet av luftambulanse etter en stygg travulukke på Momarken tirsdag kveld. Ulykken skjedde da hesten New Fighter som Solberg kjørte, trolig snubler på oppløpet, melder Trav365.no. Også Adrian Solberg Akselsen skal være skadd.

Sendeplan

Kl. Program Kanal