Hopp til innhold

– Det er noe jeg aldri har sett før

Novak Djokovic og Andy Murray spiller finale i Wimbledon i dag. NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen mener det er to spillere uten svakheter som møtes.

Djoko

Novak Djokovic spiller finale mot Andy Murray i Wimbledon. Serberen vant semifinalen mot Juan Martin Del Potro etter storspill.

Foto: JONATHAN BRADY / Afp

– Jeg tror Djokovic vinner. Han har vært strålende så langt i turneringen og viser at han er i storform. Djokovic slo nettopp Murray i finalen i Australian Open i januar og han er rett og slett en bedre spiller akkurat nå, sier NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen.

Murray

Andy Murray spiller Wimbledon-finale.

Foto: CARL COURT / Afp
TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Novak Djokovic er klar for Wimbledon-finale i dag.

Foto: CARL COURT / Afp
Jan Frode Andersen.

NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen.

Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

Det er de to best rankede spillerne i verden som møtes når Andy Murray (26) og Novak Djokovic (26) entrer Wimbledon-gresset til finale i dag.

– Jeg lærte mye av fjorårets Wimbledon. Det ble finaletap, men jeg visste hvordan jeg skulle spille de store kampene. Jeg gikk ikke derfra tvilende på meg selv eller de valgene jeg tok på banen, sier Murray før kampen.

Han tapte fjorårets finale mot Roger Federer.

– Jeg ser fram til finalen. Det gir mye selvtillit å være i utmerket form. Du vil vinne uansett hvem du møter på andre siden av nettet, sier Djokovic.

Beste returspillere

Marion Bartoli sørget for å vinne sin første Grand Slam-finale i kvinneklassen i går, men blant herrene er det to seiersvante tennisspillere som møtes.

– Det er de to beste spillerne i verden. En ranking lyver aldri, og både Djokovic og Murray har vist strålende tennis så langt. De er nesten like gamle og begge er i en trolig på toppen av karrieren, sier Jan Frode Andersen.

Bare sju dager skiller tennisstjernene. Murray er født 15. mai 1987, mens serberen har bursdag 22. mai.

Djokovic måtte slite mot argentinske Juan Martin Del Potro i semifinalen og vant etter en jevn fem-setter. Murray slo overraskelsen Jerzy Janowicz i sin semifinale.

– Det er de to beste returspillerne i verden som møtes. Rafael Nadal er kanskje bedre på grus, men totalt sett er det Murray og Djokovic som er de beste til å returnere. I semifinalen viste Djokovic flere utrolig returer og slag jeg aldri har sett før. Han vant til tross for at Del Potro spilte sin beste kamp i karrieren, sier Andersen.

– Ingen svakheter

Djokovic og Murray møttes på gresset i London i semifinalen i OL i fjor. Da var det skotten som vant.

– Disse gutta kjenner hverandre veldig godt. De har spilt mot hverandre siden de var juniorer og er den nye generasjonen tennisspillere. Det som kjennetegner dem begge er at de ikke har noen spesielle svakheter i spillet sitt, sier Andersen.

Andersen la selv opp som tennisspiller i 2005. Han har spilt to matcher mot Djokovic og samtidig trent med Murray.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

semifinale

Djokovic vant semifinalen mot Del Potro etter nesten fem timers spill.

Foto: Alastair Grant / Ap

– Hvem trodde du skulle bli best?

– Det må bli Djokovic. Han er helt vanvittig til å lese serven. Når jeg servet var han alltid etter ballen. Alltid. Han er en vanskelig mann å spille mot og han er «på» nesten hver eneste ball. Det viste han også i semifinalen mot Del Potro, sier Andersen.

– Hvordan blir finalen?

– Murray vil prøve å få Djokovic til å spille dårlig, men det tror jeg ikke han klarer. Serberen har vist at han er veldig sterk mentalt. Murrays mulighet er at Djokovic er sliten etter en lang semifinale, sier Andersen.

Djokovic' semifinale ble en liten maraton-kamp og varte i fire timer og 43 minutter.

Murray kan bli den første britiske Wimbledon-vinner i herresingle siden 1936.

– Jeg er bedre mentalt nå enn i fjor. Det håper jeg i alle fall, siden jeg har stått i denne situasjonen før. Jeg håper jeg er litt roligere søndag enn det jeg har vært før, sier Murray, ifølge NTB.

Finalen kan du se på NRK1 eller på NRK.no fra klokka 15.

Publikumsfavoritten Sabine Lisicki var så nervøs i Wimbledon-finalen at det gikk fullstendig galt. Dette hadde den tyske jenta å si etter finalen.

Sabine Lisicki etter finaletapet i Wimbledon

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal