NRK Meny
Normal

– Det er noe jeg aldri har sett før

Novak Djokovic og Andy Murray spiller finale i Wimbledon i dag. NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen mener det er to spillere uten svakheter som møtes.

Djoko

Novak Djokovic spiller finale mot Andy Murray i Wimbledon. Serberen vant semifinalen mot Juan Martin Del Potro etter storspill.

Foto: JONATHAN BRADY / Afp

– Jeg tror Djokovic vinner. Han har vært strålende så langt i turneringen og viser at han er i storform. Djokovic slo nettopp Murray i finalen i Australian Open i januar og han er rett og slett en bedre spiller akkurat nå, sier NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen.

Murray

Andy Murray spiller Wimbledon-finale.

Foto: CARL COURT / Afp
TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Novak Djokovic er klar for Wimbledon-finale i dag.

Foto: CARL COURT / Afp
Jan Frode Andersen.

NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen.

Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

Det er de to best rankede spillerne i verden som møtes når Andy Murray (26) og Novak Djokovic (26) entrer Wimbledon-gresset til finale i dag.

– Jeg lærte mye av fjorårets Wimbledon. Det ble finaletap, men jeg visste hvordan jeg skulle spille de store kampene. Jeg gikk ikke derfra tvilende på meg selv eller de valgene jeg tok på banen, sier Murray før kampen.

Han tapte fjorårets finale mot Roger Federer.

– Jeg ser fram til finalen. Det gir mye selvtillit å være i utmerket form. Du vil vinne uansett hvem du møter på andre siden av nettet, sier Djokovic.

Beste returspillere

Marion Bartoli sørget for å vinne sin første Grand Slam-finale i kvinneklassen i går, men blant herrene er det to seiersvante tennisspillere som møtes.

– Det er de to beste spillerne i verden. En ranking lyver aldri, og både Djokovic og Murray har vist strålende tennis så langt. De er nesten like gamle og begge er i en trolig på toppen av karrieren, sier Jan Frode Andersen.

Bare sju dager skiller tennisstjernene. Murray er født 15. mai 1987, mens serberen har bursdag 22. mai.

Djokovic måtte slite mot argentinske Juan Martin Del Potro i semifinalen og vant etter en jevn fem-setter. Murray slo overraskelsen Jerzy Janowicz i sin semifinale.

– Det er de to beste returspillerne i verden som møtes. Rafael Nadal er kanskje bedre på grus, men totalt sett er det Murray og Djokovic som er de beste til å returnere. I semifinalen viste Djokovic flere utrolig returer og slag jeg aldri har sett før. Han vant til tross for at Del Potro spilte sin beste kamp i karrieren, sier Andersen.

– Ingen svakheter

Djokovic og Murray møttes på gresset i London i semifinalen i OL i fjor. Da var det skotten som vant.

– Disse gutta kjenner hverandre veldig godt. De har spilt mot hverandre siden de var juniorer og er den nye generasjonen tennisspillere. Det som kjennetegner dem begge er at de ikke har noen spesielle svakheter i spillet sitt, sier Andersen.

Andersen la selv opp som tennisspiller i 2005. Han har spilt to matcher mot Djokovic og samtidig trent med Murray.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

semifinale

Djokovic vant semifinalen mot Del Potro etter nesten fem timers spill.

Foto: Alastair Grant / Ap

– Hvem trodde du skulle bli best?

– Det må bli Djokovic. Han er helt vanvittig til å lese serven. Når jeg servet var han alltid etter ballen. Alltid. Han er en vanskelig mann å spille mot og han er «på» nesten hver eneste ball. Det viste han også i semifinalen mot Del Potro, sier Andersen.

– Hvordan blir finalen?

– Murray vil prøve å få Djokovic til å spille dårlig, men det tror jeg ikke han klarer. Serberen har vist at han er veldig sterk mentalt. Murrays mulighet er at Djokovic er sliten etter en lang semifinale, sier Andersen.

Djokovic' semifinale ble en liten maraton-kamp og varte i fire timer og 43 minutter.

Murray kan bli den første britiske Wimbledon-vinner i herresingle siden 1936.

– Jeg er bedre mentalt nå enn i fjor. Det håper jeg i alle fall, siden jeg har stått i denne situasjonen før. Jeg håper jeg er litt roligere søndag enn det jeg har vært før, sier Murray, ifølge NTB.

Finalen kan du se på NRK1 eller på NRK.no fra klokka 15.

Publikumsfavoritten Sabine Lisicki var så nervøs i Wimbledon-finalen at det gikk fullstendig galt. Dette hadde den tyske jenta å si etter finalen.

Sabine Lisicki etter finaletapet i Wimbledon

Siste nytt

 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK
 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid