NRK Meny
Normal

– Det er mye å jobbe med

NRKs håndballekspert Geir Oustorp mener Norge ikke er favoritter når VM i Danmark braker løs på lørdag.

Norge

VANT MOT SVERIGE: Men Norge har vært ujevne, spesielt i forsvar, denne helga.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Geir Oustorp

FOR MANGE SPØRSMÅLSTEGN: Mener NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Per nå er Norge ingen mesterskapsfavoritt, mener NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Under firenasjonersturneringen på Lillehammer i helga ble det to knepne seire over Nederland og Sverige, mens Russland ble et hakk for store.

– Prestasjonene er for ujevne og forsvarsspillet synes jeg har vært dårlig i de to siste kampene. Jeg synes det er for mange spørsmålstegn i dette laget så langt. Det er mye å jobbe med, sier Oustorp.

– Famler i blinde

Oustorp mener det er mange spillere som er langt fra VM-form.

– Jeg synes vi har venstrebacker som ennå ikke står opp. Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Heidi Løke har vært gode. Mens resten har famlet litt i blinde. Vi må for eksempel få i gang en venstre bakspiller som kan lage noen enkle mål, sier Oustorp.

Han skjønner de som etterlyser en sjef i det norske forsvaret.

– Per nå så tar vi ikke gull i VM. Men det er litt typisk norsk at de ønsker å spille seg inn og skal være i form den siste uka under mesterskapet. Det er fortsatt to uker til, konstaterer Oustorp.

Thorir Hergeirsson

HAR TRO PÅ TROPPEN: Landslagssjef Thorir Hergeirsson gjør ingen endringer foran mesterskapet i Danmark.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Gjør ingen endringer

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok tidligere denne måneden ut VM-troppen, noe mange mente var en overraskende tropp.

HANDBALL-EUR-SWE-MNE

HAR NORGE SOM FAVORITTER: Isabelle Gulldén tror Norge vinner gull under VM i Danmark.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

– Det er lett å si etter denne helga at man kanskje burde hatt med Ida Alstad og Katrine Lunde. Det gjenstår å se. Men jeg skjønner jo de som skulle ønske de var med i troppen, sier Oustorp.

Selv sier landslagssjefen at han ikke kommer til å gjøre noen endringer.

– Vi har tatt ut denne troppen og de er i rute. De jobber godt. Så gjelder det fortsatt å bygge stein på stein, sier Hergeirsson.

– Skjønner du de som etterlyser en forsvarssjef?

– Man roper alltid etter noen sjefer. Det er sjefer i det forsvaret og de skal få vokse fram. Mari Molid er en glitrende sådan. Gi henne arbeidsro, så blir hun en slik type sjef. Så ikke rop etter sjefer i øst og vest, er sjefens klare tale.

Holder Norge som favoritt

– Norge er på vei. Det er litt sånn det pleier å være med Norge i firenasjonersturneringen før et mesterskap at vi ikke vet helt hvor vi står, forteller Oustorp.

Men Sveriges største stjerne Isabelle Gulldén er sikker i sin sak på at Norge er favoritter foran VM i Danmark.

– Norge er et lag som alltid kriger. Man kan ikke slappe av. Så selv om Russland overrasket ekstremt i denne turneringen, holder jeg en knapp på Norge, sa Gulden etter tapet mot Norge.

Siste nytt

 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal