Normal

– Det er lettere å lykkes i Real Madrid

NRKs fotballekspert mener Martin Ødegaard har større mulighet for å imponere for Real Madrid enn for det norske landslaget.

Bale, Ronaldo og Ødegaard

Med stjerner som Gareth Bale og Ronaldo mener NRKs fotballekspert Lise Klaveness det blir mindre press på Martin Ødegaard i Real Madrid.

Foto: Fotomontasje / Scanpix

Lise Klaveness

Lise Klaveness er NRKs fotballekspert.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Jeg ser ikke bort fra at Martin Ødegaard får en del spilletid. Får han det tror jeg også han vil gjøre det bra. Real Madrid spiller mye ball, og på en måte som favoriserer hans stil, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

VG meldte tirsdag kveld at Martin Ødegaard er i Madrid, sammen med pappa Hans Erik og agent Tore Pedersen. Hovedstadsavisen mener å vite at stortalentet skal signere for den spanske storklubben og at han vil få trøye nummer 16 - som skal sikre førstelagsfotball.

– I utgangspunktet hadde jeg aldri trodd jeg skulle si det er klokt å gå dit. Men slik omstendighetene har blitt så har jeg falt ned på at det er noe riktig med det å gå til de høyest i hierarkiet. Jeg tror Martin vil klare dette, sier Klaveness.

Skjermes trolig

Fotballeksperten mener Ødegaard er så spesiell og et så stort talent at selveste Real Madrid kan være helt riktig valg.

– De er en klubb som er vant til å håndtere spillere med et spesielt trykk, og der tror jeg de er bedre forberedt på å ta imot 16-åringer med forventninger til seg enn noe mindre klubber, som Ajax og andre.

– I Real Madrid har de jo allerede spillere som Ronaldo, og de tillater blant annet ikke intervjuer i tide og utide, forklarer hun.

– Virker surrealistisk

Lise Klaveness tror imidlertid konkurransen blir enorm.

– Det er vanskelig å se for seg at han får en fast plass i start-elleveren. Slik signalene er vurderer Real han nok likevel god nok til å være med a-laget. Det virker surrealistisk, sier NRKs fotballekspert.

– Men det blir samtidig lettere å prestere på et bra lag, enn på et middelmådig et. Det er lettere å spille for Real Madrid enn for det norske landslaget, for å si det slik. Konkurransen er imidlertid tøffere.

Siste nytt

 • Torino ut av OL-kampen

  Den italienske søknaden om vinter-OL 2026 er redusert til to søkjarbyar etter at Torino har trekt seg. Berre Milano og Cortina er no med i Italias fellessøknad.

  Torino arrangerte OL i 2006, og det var meininga at fleire av anlegga frå den gongen skulle brukast i eit nytt OL.

  Marsipankake
  Foto: Heiko Junge / SCANPIX
 • Ny styreleder i Antidoping Norge

  Thorhild Widvey er valgt til ny styreleder i Antidoping Norge (ADNO). Widvey er tidligere kulturminister og har også en periode bak seg som styremedlem i WADA.

  Thorhild Widvey
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
 • Maradona med seier i debuten

  Diego Maradona vant sin debutkamp som trener for den mexicanske klubben Dorados mandag. Mot Cafetaleros ble det 4–1.

  – Det var starten på en vakker drøm, sa den argentinske legenden, ifølge NTB.

  Diego Maradona
  Foto: Eduardo Verdugo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen
Mesterligaen: 1. runde