NRK Meny
Normal

Denne gesten provoserte NRK-ekspert Rodal

Kinesiske Chen Ding jublet da konkurrenten ble disket rett før målgang på 20 kilometer kappgang i VM.

Kinesiske Ding Chen lå av til å komme inn som tredjemann like før mål. Men så ble Erick Barrondo fra Guatemala disket og Chen rykket opp til andreplassen. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal

Kinesiske Chen jublet da konkurrent ble disket

– Det er en litt merkelig gest å juble når konkurrenten blir vist ut. Det er ikke veldig sportslig, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal underveis i kappgang-øvelsen søndag.

Kinesiske Chen Ding strakk den ene armen i været og jublet da konkurrenten Erick Barrondo fikk det røde kortet og ble tatt ut av øvelsen etter én time og 12 minutter.

Barrondo fra Guatamala lå helt i teten på 20 kilometeren da han ble utvist rett før mål.

Rodal reagerte på den kinesiske OL-vinnerens oppførsel.

– Jeg ville heller hatt full på å holde ryggen til konkurrenten foran. Men kineseren gjorde som han gjorde, sa Rodal på direkten.

Russiske Aleksandr Ivanov lå likt med Barrando da sistnevnte ble disket, og Ivanov gikk inn til VM-gullet med tiden 1,20,58.Hjemmefansen kunne juble over Russlands første VM-gull i årets mesterskap.

– Starten var tøff, men jeg sa til meg selv at jeg bare måtte kjempe videre. Mitt store mål er OL i Rio de Janeiro om tre år, sa Ivanov, ifølge NTB.

Kinesiske Chen Ding tok sølvet, mens spanske Miguel Lopez tok bronsemedaljen.

 • Se innspurten i video under teksten.
 • Hva synes du om gesten? Diskuter nederst i saken.
Det var jubel inne på stadion da Russland vant sitt første gull I friidertts-VM i Moskva. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal

Russlands første VM-gull i Moskva gikk til Aleksandr Ivanov

Siste nytt

 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin