NRK Meny
Normal

– Det er ikke sånn vi skal ha det

Pengemangel i roforbundet gjør at klubbene må betale 50 000 kroner for hver roer de har på landslaget.

Olaf Tufte

Olaf Tufte synes det er synd at hans satsing skal koste klubben hans penger.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Klubbene blir jo straffet for å klare å produsere bra roere, og det er jo ikke sånn vi skal ha det, sier Norges mest meritterte roer, Olaf Tufte.

På grunn av manglende inntekter har Norges Roforbund bestemt at landslagsutøvernes klubber må spytte inn 50 000 kroner i det sportslige opplegget. Per roer.

Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch

Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff synes begge det er synd at deres satsing skal koste klubbene penger.

Foto: Lee Jin-man / Ap

Olaf Tuftes klubb, Horten Roklubb, har tre landslagsroere. Han selv, verdensmester Kjetil Borch, i tillegg til Bjørn Jostein Singstad. Det betyr at klubben må ut med 150 000 kroner.

Det er mye for en klubb med et budsjett for 1 000 000 kroner.

Kan bli mye penger

– Jeg synes det er veldig synd at jeg skal være på landslaget og dra på samlinger verden rundt mens det er foreldre hjemme i klubben som sitter igjen med arbeidet, sier Kjetil Borch.

I Horten prøver de å tenke positivt.

– Vi ønsker oss flere utøvere som er gode, så det er klart at når det da blir 50 000 per utøver, så da blir det fort mye penger om vi da skulle få enda flere utøvere som er gode fra Horten, sier Cathrine Nordsteien Eriksen, som er leder for roklubben.

– Hva gjør dere da? Om dere får flere?

– Jeg vet ikke… Vi må bare jobbe godt altså.

Kan gå utover satsing

Roforbundet sliter med å skaffe sponsorer, derfor var også klubbene enige om å øke egenandelen slik at grasrota finansierer en større del av landslagsroernes aktivitet.

– De fleste blir jo glade når de får deltakere som kvalifiserer seg for landslaget, men nå får de en bekymring i tillegg. Det kan gå utover satsingen på de som er bak disse igjen, og det er uheldig, sier Toppidrettssjef Tore Øvrebø om situasjonen.

Roforbundet lover imidlertid å fjerne klubblisensen dersom de får en sponsor.

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn